Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 27 mars 2017

Hilton lähtee Saksaan

Eilen käytiin viemässä Hilton Poriin, mistä se sitten tänään jatkaa Saksaanpäin. Tarkoituksena on ensisijaisesti sen myynti. Vaikka kuinka vaikealta se tuntuukin, niin kaikelle on aikansa. Me ollaan nyt 2 viimeistä kisaa tehty ennätystuloksia ja parannettu omaa parasta tasoamme. Siihen on ehkä hyvä joskus lopettaa ja olla siihen ylpeä ja tyytyväinen. Hiltonista on jo tullut niin monta kertaa parempi hevonen kuin mitä minä, valmentaja, tai ketään muukaan olisi ikinä uskonut. Nallekarhu se vaan yllättää ja ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen! Joskus on ehkä viisainta lopettaa siihen, taputtaa itseään ja hevostansa olkapäälle, ja ajatella, että hitto me tehtiin hieno matka!

Hilton on hevonen mielettömän suurella sydämellä, ja se tulee vielä antamaan jollekkin ratsastajalle niin paljon!


Kaikki kuvat Taru Arolan ottamia, viime viikonlopulta kun olimme Ainon Ratsastuskeskuksessa, ja tehtiin meidän viimeiset kisat jotka päätyivät meidän ennätystulokseen < 3

Tämä ei todellakaan ole mikään helppo päätös ollut, ja voitte arvata kuinka kivaa olisi tämän upean kauden avauksen jälkeen vielä jatkaa ja katsoa mihin oltais voitu päästä. Toisaalta, Hilton ei ole vielä myyty, ja kaikki mahdollisuudet ovat vielä auki.

Nyt haluan kuitenkin antaa kaiken energian ja aikani hetkeksi meidän pikkuiselle, joka ansaitsee äidin joka on sen kanssa kotona eikä ajattele mitään muuta kuin sitä, ainakin tähän alkuun < 3 Tunnen itseni sen verran hyvin, että jos mulla on hevoset täällä kotona tallissa niin en malta olla sieltä pois, ja sitten iskee vaan huono omatunto kun sitten joko vauva tai hevoset kärsii siitä kun olen toista hoitamassa.

Tarkoitus ei todellakan ole lopettaa ratsastamista tai vähentää mun satsausta, vaan päinvastoin, sitten panostaa entistä enemmän, ja tulla entistä vahvempana takaisin kisaradoille. Pieni parin kuukauden tauko tekee kuitenkin varmasti vain hyvää minulle, kun nämä hevoset ovat olleet niin intensiivistä osaa mun elämää niin kauan. Lupaan kuitenkin, että se tauko on tosiaan ENINTÄÄN sen pari kk:tta, en mä sen kauemmin osaa olla ilman ;)

Ja tosiaan, Pixu on vielä mulla ja sillä jatkan ratsastamista niin kauan kuin vaan pystyn, joten en mä ihan iman hevosta kuitenkaan ole tälläkään hetkellä :) yksi on kuitenkin heti niin paljon vähemmän kuin kaksi, varsinkin kun Pixu ei vaadi samanlaista treeniä kuin esim. Hilton.

Jos vaan pystyn vielä masuni takia lentämään, niin ajattelin kyllä lähteä Hiltonia vielä moikkaamaan kunhan ne pääsee sen kanssa ensin vähän tutustumaan ja aloittamaan treenit. Kauhea ikävä sitä kyllä on jo nyt, ei siitä pääse mihinkään. Mä kuitenkin yritän ajatella eteenpäin koko ajan, ja miettiä miten mä haluan, että tilanteeni on esim 5 vuoden päästä, tai 10 vuoden päästä. Silloin pitää välillä osata tehdä näitä vaikeita päätöksiäkin, ja tämä onkin tässä lajissa se ehdoton huono puoli, mutta se on vaan kestettävä. Jos haluaa eteenpäin, haluaa panostaa ja tulla paremmaksi, on joskus pakko luopuakin jostain.27 kommentarer

 1. Ihana päivitys Sophia!
  Teet niin oikein ja olet oikeudenmukainen, että annat lapselle sen ajan silloin, kun
  hän sen tarvitsee. Niin minäkin olen toiminut.
  Elämä on täynnä ei vaan valintoja, vaan arvovalintoja!!!!!!!!!!!!!
  Ratsastaa kerkeää ja lajissa oma ikä on monessa asiassa pelkkää plussaa, vaikka aina kovin hoetaan junioreista ja nuorista,
  mutta todellinen osaaminen tässä lajissa tapahtuu vasta neljänkympin paremmalla puolella ;-)
  Haikein mielin tietysti tuota luki, mutta kyllä, tarvitset alle hevosen, mikä
  sopii sinulle heti alusta asti paremmin ja toimii sellaisella moottorilla, että se riittää
  sitten sinne GP luokkiin 
  Mukavia kevätpäiviä nyt sitten Pixun ja kasvavan olemuksen kanssa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Näinhän se menee, lapsi on pieni vain kerran elämässä, ja ratsastaa ehdin kyllä sitten vaikka kuinka paljon! Enkä usko, että se maksimissaan parin kk:n tauko missään tunnu sitten, voi tosiaan olla ihan kiva sitten taas jatkaa ratsastamista entistä innokkaampana :)

   Radera
 2. Ihailtava kirjoitus sinulta ja arvostan suuresti sitä, että kerrot rehellisesti asiat sellaisina kuin ne ovat. Toivotaan hyvää kotia Hiltonille ja tuleville päiville sinullekin terveyttä ja ennenkaikkea onnellista odotusta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos paljon! Tärkeintä on, että Hiltonille löytyisi hyvä koti, en mä muuten sitä myy <3

   Radera
 3. Hienosti sanottu ja hyvää jatkoa Hiltonille!
  Se on mielettömän upea ja oot tehnyt sen kanssa super hyvää työtä!

  Toivotaan, että Hiltonista kuullaan vielä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Uskon kyllä, ei se herra osaa pysytellä parrasvaloista pois :P

   Radera
 4. Hiltonille tsemppiä uuteen maahan! Varmasti vaikea päätös.

  Pakko kysyä, että oletko ollut tyytyväinen noihin OS kankiin? Onko Hiltonilla Full? Onko ollut tarpeeksi säätövaraa? Mietin omalle jätille, mutta pakko tilata köyhänä ulkomailta halvemmalla enkä haluaisi mennä koon kanssa pahasti metsään :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen ollut todella tyytyväinen! Minulla on kahdet OS-kanget, ne mitkä on Pixulla ja sitten nämä Hiltonin, molemmat full kokoa. Hiltonin omat ovat kyllä nippanappa että menee, mutta x-fulleja OS-kankeja ei ole :/

   Radera
 5. Voi kuinka harmillinen mutta samalla hienokin päätös! Toivotaan kaikkea hyvää Hiltonille :)

  SvaraRadera
 6. Täysin oikea ja vastuullinen päätös! Hevosiin ehtii satsata vielä moneen kertaan, lapset ovat pieniä vain kerran. Ja menevät tietysti kaiken edelle. Ihania odotuksen aikoja sinulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon! Näin se menee, tämä on hyvä laji kun tätä voi harrastaa melkein hautaan asti ;)

   Radera
 7. Satt precis och läste din blogg när jag hörde dej på radion :)
  Jättetråkigt att höra att du ska sälja Hilton, ni passar varandra som hand i handske. Det är ett klokt beslut I alla fall, kanske han kommer längre på sin dressyrbana I ett nytt land än I lilla Finland.. Jag kommer dock att sakna alla skriverier om honom... Jag önskar dej lycka till med allt som kommer I framtiden!

  SvaraRadera
 8. Ymmärrän päätöksesi, se on varmasti vaikea mutta samalla oikea. Kuitenkin päässäni huutaa ääni, että tämä on niin väärin :D Olette niin upea pari ja tulen kaipaamaan päivityksiä Hiltonista. Toivottavasti se päätyy juuri parhaaseen mahdolliseen kotiin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ei tämä ihan helppoa ole ollut, me ollaan aina synkattu Hiltonin kanssa todella hyvin! se on mun nallekarhu <3 mutta kun mikään ei kestä ikuisesti ja mun olisi kutienkin joku päivä pakko siitä luopua niin ehkä nyt on se paras aika se tehdä, ja paras mahdollisuus löytää sille hyvä uusi koti kun sillä vielä on niin paljon annettavaa jollekkin!

   Radera
 9. "Jos haluaa eteenpäin, haluaa panostaa ja tulla paremmaksi, on joskus pakko luopuakin jostain."

  Etpä olisi paremmin voinut asiaa sanoa! :)

  SvaraRadera
 10. Arvostan hurjan paljon sun tapaa miettiä asioita monesta eri näkökulmasta ja asettaa tärkeät asiat juuri siihen järjestykseen kuin koet oikeaksi. Elämässä on todella tehtävä valintoja eikä ne aina ole helppoja, mutta joskus sitä vaan tietää, että se vaikea päätls on juuri oikea päätös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos! Näin on! Mun mielestä on tärkeää pohtia just sitä, että ne päätökset mitä tänään tekee, vaikuttaa oikeasti loppuelämään, ja pitää osata katsoa vähän pidemmän päälle, niin mä yritän tehdä kun haluan tietenkin, että elämä menee just niin kuin on suunnitellut ja tiedän missä haluan olla esim 10 vuoden päästä :)

   Radera
 11. McLeanilleko menee?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei mene McLeaneille mutta samalle ratsastajalle joka Zebbellä ratsasti siellä :)

   Radera
 12. Arvostan hurjasti tapaasi ajatella asioita pidemmällä tähtäimellä ja sitä että kerrot asiat tänne miten ne on. Vaikeita päätöksiä, mutta tiedät itse mikä on juuri sinulle paras ratkaisu. Elämä on valintoja täynnä ja välillä on osattava tehdä niitä vaikeimpiakin. Tulen kyllä kaipaamaan postauksia upeasta hiltonista!

  Uteliaisuudesta muuten kysyn joko zebbe on löytänyt uuden kodin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näin on, ja kiitos! Joo Zebbe elää onnellista elämää Washingtonissa :) saan sieltä säännöllisesti kuulumisia ja todella hyvän kodin on saanut <3

   Radera
  2. Ihana kuulla, että Zebbe on löytänyt itselleen hyvän kodin. Toivotaan, että Hiltonillekin löytyisi hyvä koti <3

   Radera
 13. Jos tauko on vain pari kuukautta, niin myynti on ollut ilmeisesti suunnitelmissa myös ilman vauvaa. Onko uusi katsottuna jo?

  SvaraRadera
 14. Onko hiltonista mahdollista saada myös videota Saksasta kuten zebbestä? =) Saatko kertoa zebbem kuulumisia tai laittaa jotain kuvia uuden omistajan kanssa? Menikö Zebbe kisahevoseksi ihan kansainväliselle tasolle?

  SvaraRadera