Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 3 april 2017

Viittä vaille vaihdot oppinut!

Pixu on taas ollut todella mahtava ratsastaa! Pääsen ihan eri tavalla siihen vaikuttamaan nyt taas, laukassa päästään melkein jo piruettilaukkaan asti ja ravissa olen jo voinut vähän pyytää enemmän takaosaa alle ja kevyempää etuosaa, sille tulee muuten aika makea ravi kun se oppii kantamaan itseään vielä paremmin ja saa voimaa!

Ehkä pian pääsee taas ulkokentälle ratsastamaan!


Pixun kanssa ollaan nyt päästy vaihtojen kanssa sille tasolle, että ne tulee avuista ja puhtaasti! Olen tehnyt samaa harjoitusta kun mitä tein Hiltonin kanssa aikanaan, suoraan kohti peiliä esim vasenta laukkaa niin tulen tosi loivaa vasenta sulkua, ja vaihtoon puolipidäte uudella ulko-ohjalla ja uudella ulkopohjeella ajattelen, että vähän "heitän" takaosan yli oikealle, silloin vaihtaa aina puhtaasti!

Nyt näitä pitäisi vaan harjoitella niin ei tässä varmaan mene kuin pari viikkoa niin se tekee jo vaihdot ihan silleen "normaalisti" avuista jne :) katsotaan miten käy :D toivon, että pystyn vielä ainakin huhtikuun ratsastamaan suht normaalisti, tänään on tasan 6 kk:ta tullut täyteen, eli 3 kk:ta vielä jäljellä kunnes me nähdään meidän pikkuinen! En kyllä malttais odottaa!

Hilton on tullut hyvin perille keväiseen Saksaan, tarkoitus olisi, että lähdetään mieheni kanssa pääsiäisen yli Hiltonia moikkaamaan, mun pitää vielä tarkistaa, että varmasti on ok, että vielä lennän jne :)

8 kommentarer

 1. Super Pixu neiti on taitava ja sinä olet vienyt hänet hienosti eteenpäin. Pixusta on kuoriutunut aivan eri heppa kuin mitä hän oli. Upeaa työtä olet tehnyt ja eikä ihme sillä olet niin taitava ja hevosia kunnioittava ratsastaja.

  Tippa vierähti linssiin kuin luin Hiltonin lähteneen Saksaan, mutta näin on varmaankin parasta. Hiltonilla on vielä paljon annettavaa ja hän on oiva opetusmestari vielä jollekin ratsastajalle. Huokaisin helpotuksesta hänen päässeen turvallisesti perille, viisas heppa matkustanut rauhallisesti.

  Toivottavasti voit lentää vielä miehesi kanssa Saksaan tapaamaan Hiltonia pääsiäisenä. Itseltäni kiellettiin lentäminen kolme kuukautta ennen laskettua aikaa supistelujen takia aikoinaan, mutta kaikkihan on yksilöllistä.

  Pidän peukkuja, että pääset tapaamaan nallekarhuasi. Teethän siitä ikimuistoisen postauksen? Ikimuistoista ja ihanaa vauvan odotusta sinulle ja miehellesi, pian teitä on yksi enemmän perheessä. =)

  Toivon sinun jatkavan blogiasi, sillä sitä on ollut aina ilo lukea. Kirjoitat ja kuvailet niin hyvin asiat. Et kaunistele vaan kerrot asiat totuudenmukaisesti. Olet ehdottomasti Suomen parhaimpiin heppa-blogeihin kuuluva kirjoittaja. Jos minulta kysytään, niin ehdottomasti paras heppa-bloggaaja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos paljon ihanasta kommentista taas :) Uskon myös, että näin on kaikkien kohdalla parasta, etenkin Hiltonille, se ansaitsee olla se ykkönen ja "paras", ja sille olisi maailman paras tehtävä saada olla macho-opetusmestari jollekkin nuorelle joka haluaa oppia ;) Hilton olisi mahtava opettaja se on niin kiva ratsastaa ja niin positiivinen :) Ja tottakai jatkan blogiani, minullahan alkaa toukokuun lopussa vuoden mittainen äitiysloma niin mullahan tulee olemaan vaikka kuinka paljon aikaa kirjoitella tänne blogiinkin sitten enemmän ja hevosen etsintääkin pääsette seuraamaan sitten kun sen aika koittaa ;)

   Radera
  2. Ihanaa, että jatkat blogiasi. Ei haittaa, vaikka kaikki kirjoituksesi eivät heppa aiheisia olisikaan, kun baby tulee taloon ja saat päähäsi paljon muutakin ajateltavaa kuin hevoset.=)

   Tiedän, että jonain kauniina päivänä löydät itsellesi vielä hevosen, joka vie sinut vielä pidemmälle kuin nyt allasi olleet hevoset ja sen sinä kyllä ansaitset. Olet niin Super hyvä ratsastaja.

   Radera
 2. Voitko tehdä postauksen jossa kertoisit mitä olet sinun kaikkien hevosten matkan ja mitä olet oppinut niiden kanssa? Olet taitava ja inspiroiva ratsataja, hyviä kevät päiviä hevosten kanssa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu voin toki, otan tuon aiheeksi kun jään äitiyslomalle ja on hyvin aikaa kirjoittaa ;)

   Radera
 3. Usein kuulee sanottavan, että kunhan hevonen saa voimaa, niin se jaksaa kantaa itsensä paremmin.
  Mitä käytännössä tuo voiman hankkiminen on, teetkö jotain tiettyjä harjoituksia vai miten sitä voimaa saadaan lisää?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voima tulee vaan ajan kanssa, oikean laisen ratsastuksen kautta. Kaikki mitä teen, voimistaa hevosta ja tekee, että se pikkuhiljaa saa paremmin kantovoimaa. Ei siihen mitään tiettyä "temppua" ole kun se on kunnon nostamista, oikeitten lihasten vahvistamista. Oikenpäin kun hevonen kulkee niin se saa niitä lihaksia oikeisiin paikkoihin ja jaksaa pikkuhiljaa kantamaan itsensä paremmin :)

   Radera
 4. Hei! Olen itsekin ensimmäistäni odottava hevosen omistaja ja nyt rakkauteni puolessa välissä. Paljon tulee ihmisiltä kyselyitä, että kuinka pitkälle saa ratsastaa jne? Lääkäreiltä jos lähden kyselemään niin Hehän varmasti kieltävät asian heti jo tippumisriskin takia, mutta olen itsekin kilpaillut toista kymmentä vuotta esteillä,koulussa ja kenttäratsastuksessa ja nyt allani on kokenut rauhallinen hevonen, jonka en koe olevan riski raskaudelleni. Luin, että puolen välin jälkeen olisi vältettävä lajeja joissa kohtu joutuu voimakkaaseen hölskyvään liikkeeseen kuten esim ratsastuksessa. Kaipailisinkin neuvoja sinulta asiaan ja oletko kuullut muilta ratsastajilta kuinka kauan on lapsen turvallisuuden kannalta hyvä ratsastaa? Halu ratsastaa edes kevyesti koulua olisi vielä kova.

  SvaraRadera