Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 7 mars 2017

En mahdu enää kisavaatteisiini!

Jepp, näin tässä sitten meni.. syy siihen ei ole, että olen pelkästään lihonnut, vaan meille on tulossa perheenlisäystä heinäkuun alussa! Olen jo yli puolessavälissä raskautta, vielä menee jotkut ratsastushousut kiinni ja isompia paitoja voin käyttää, mutta frakin ja kisatakin nappeja en saanut enää kiinni :P Onneksi sain lainata isomman frakin tutulta jossa sain napit kiinni! Ajattelin, että parempi paljastaa tämä nyt kun, että ihmiset saa shokin sunnuntain kisoissa kun en ole ihan normikokoinen tällä hetkellä ;)
Monet varmasti ovatkin huomanneet, että Pixusta löytyy nyt myynti-ilmoitus netissä, ja isoin syy siihen tietenkin, miksi sen nyt jo laitoin myyntiin, on tämä kasvava maha, kun en tiedä kuinka kauan pystyn ratsastamaan. Kaikki on kuitenkin mennyt niin hyvin, että oletan että ihan loppuun asti voin ratsastaa, mutta olishan se helpompi jos Pixulle löytyisi nyt jo pian hyvä uusi koti,mullakaan ei oikeen aika riitä tässä kun olen töissä ja kaksi omaa hevosta, enkä tällä hetkellä halua stressata itseäni liikaa vaan mun pitää nyt myös entistä enemmän kuunnella omaa kroppaa.
Jos ei, niin jatkan sen kanssa treenaamista ja koulutan sitä eteenpäin, ja kesällähän voisi olla sopiva aika laittaa se vaikka laitumeelle ;) Pixusta on kuitenkin ollut jo paljon kyselyitä, ja lauantaina aamuna sitä tulee Ruotsista asti asiakkaita kokeilemaan! Pixulle rankka viikonloppu tulossa, koeratsastuksen jälkeen ajetaan vielä Tampereelle ja sunnuntaina sitten kisat. Eli ensi viikolla Pixulle ansaittu loma ainakin alkuviikosta :)

(C) Taru Arola


Hilton on edelleen ollut superhyvä, ravissa välillä ongelmana se kun se ei taivu suluissa tai volteilla oikealle rehellisesti vaan tulee oikeaa pohjetta vasten ja sitten menettää tahdin kun ei kanna itseään, mutta pätkittäin tuntuu ihan hyvältä! Laukassa se on lähes joka ratsastuskerta todella hyvä, kaikki toimii mutkattomasti laukassa, joten toivotaan, että sellainen fiilis on sitten myös kisoissa!

Ajattelin itse, että Ainon kisat 19.3 olisi mun viimeiset tälle keväälle, voi olla etten enää kehtaa kisavaatteita sen jälkeen laittaa päälle :P Joten nyt nautin täysillä näistä kahdesta tulevista kisoista, ei mitään suorituspaineita, olen vaan iloinen, että pääsen vielä kisaamaan mun hienoilla hevosilla! :)

Tästä se elämä sitten muuttuu aika paljon pikkuhiljaa, mutta olen täysin varma,että se muuttuu parempaan suuntaan, enkä oikeen malttais odottaa kesään asti! Onneksi aika menee yleensä suht nopeasti ;) ehkä ehdin sitten syksyllä taas kisata, tavoitteena on jos kaikki menee hyvin, etten ole kuin sen 4-6 viikkoa hevosen selästä pois ;)  Olisi kiva kuulla muilta aktiivisesti ratsastaneilta, miten teillä on paluu takaisin satulaan mennyt ja kuinka kauan te pystyitte ratsastamaan? 


36 kommentarer

 1. Meneekö Hilton Nipsulle hetkeksi treeniin vai miten aiot sen liikutukset järjestää :) Onnea kovasti tulevasta perheenlisäyksestä!

  SvaraRadera
 2. Katsoin jo muutama viikko sitten sun kuvista, että oot raskaana :D Onnea!

  SvaraRadera
 3. Onnea perheenlisäyksestä ja toivottavasti kaikki menee hyvin :)
  Älä kumminkaan palaa takaisin hevosen selkään liian aikaisin tv 28 vuotias virtsankarkailusta kärsivä hätäiliä, lääkäri neuvoa en noudattanut ja nyt kärsitään :/

  Kerkeät kyllä niin monta vuotta vielä ratsastamaan että anna vartalolle aikaa palautua :)

  SvaraRadera
 4. Paljon Onnea Teille, kyllä ne vauvat pitää suht nuorena tehdä :-)
  Elämänne muuttuu tosi paljon, mutta niin moni saa hienosti yhdistettyä isojakin paletteja; työn, perheen ja kilpaurheilun valmentautumisineen.
  Peukutan teille hyvää kisaviikonloppua <3

  Itse sain aikoinaan vauvan huhtikuussa ja kun oli melko pippurinen iso poni alla tuolloin, jätin kyllä ratsastelut siihen jouluaattoon, kun ei vaan tuntunut mukavalle.
  Takaisin satulaan menin poikani ollessa noin neliviikkoinen.
  Omat "rakkaat farkut" sain jalkaan vasta tovin myöhemmin, mutta kyllä paino putosi ihan hetkessä, äitiys on aika rankkaa aluksi, se tosiaan vie voimat eri tavalla, kuin mikään muu asia elämässä, se huolehtiminen:-)

  SvaraRadera
 5. Hoppade upp i sadeln redan 4 veckor efter snitt, inga problem 😊

  SvaraRadera
 6. Stort Grattis till graviditeten. Var uppe på hästryggen 2 veckor efter snitt,man känner nog sin kropp bäst själv ;)

  SvaraRadera
 7. Viikon jälkeen synnytyksestä takasin hevosen selkään ja takana oli siis normaali synnytys ilman koplikaatioita :) Ja ratsastin aluksi n.20min mutta kaikki askellajit läpi omaa kroppaa kuunnellen

  SvaraRadera
 8. Paljon onnea perheenlisäyksestä! <3 Tosi maltillisesti sulle on tullut painoa lisää, viimeisimmistä kuvista ei olisi arvannut että olet raskaana ja vieläpä noin pitkällä! :) Ja kiitos ihanasta blogista. Kommentoin liian harvoin, mutta luen aina tarkasti sun kirjoitukset ja sulla on kyllä huippu asenne kaikkeen tekemiseen ja olet lahjakas ratsastaja. Lisäksi todella arvostettavaa, että jaksat vielä pitää blogia kaiken muun menon keskellä. Kivaa kevättä! :)

  SvaraRadera
 9. Vartalon ja vatsalihasten palautumiseen menee yllättävän kauan aikaa, että kaikki sisäelimetkin löytäneet takaisin omille paikoilleen 😅 Olen kuullut sanottavan, että jopa saman verran, kun koko odotusaika.. Tai jopa vuosi. Ei kannata kiirehtiä. Eikä 'pilata' kroppaa liian aikaisella jumppauksella. Voi jättää jälkiä.. Aluksi se kaikki on niin tutustumista ja vauvan tarpeiden täyttämistä. Jos vielä ajattelit imettää, niin siinähän se aika meneekin 😉 Itsellä reilun vuoden ikäinen poika ❤ Paljon onnea!

  SvaraRadera
 10. A P U A miten ihanaa!!!!! Onnea ihan superisti!

  SvaraRadera
 11. Mua harmittaa. Pilasin kroppani kun 9pv synnytyksestä ratsastin ekan kerran. Harvoin siitä eteenpäin ja vasta nyt kun lapsi 1.5v voin mennä lähes normaalisti koska tuli paha kohdun laskeuma. Lisäksi aina virtsa karkaa treenissä ja muutoinkin.

  SvaraRadera
 12. Onnea hurjasti, ihana uutinen! Palasin itse kahden viikon jälkeen selkään, mutta todella varovasti oli aloitettava tukivyön kanssa. Pitkään tuntui, että tosiaan sisäelimet hölskyy mennessä. Reilun vuoden kuluttua kroppa tuntui taas samalta kuin ennen synnytystä. Varmasti kaikilla yksilöllinen juttu.

  SvaraRadera
 13. Wau! Paljon onnea, tulet varmasti olemaan maailman paras mahdollinen äiti lapsellesi <3

  SvaraRadera
 14. Paljon onnea!

  Itse ratsastin viimeksi reiluun puoleen väliin, sitten lähti hevonen ylläpitoon. Ei ollut ihan sellainen, jolla olisi uskaltanut ratsastaa koko ajan. Hevosen selkään palasin vasta pidemmän tauon jälkeen muista syistä mutta normitreenissä olin jo muutamassa kuukaudessa.

  SvaraRadera
 15. Synnytyksen jälkeen meni vain muutamia päiviä niin kävin hevosten kanssa kävelyllä pellolla. Siitä pikkuhiljaa pidempiä lenkkejä ja ravia, kyllä se oma kroppa kertoo mitä pystyy tekemään. Äitiys muuttaa kummasti paatuneimpiakin kilpailioita, yleensä pehmeämmäksi ja itsesuojeluvaiston omaavaksi, mutta kaikkea ei tule uskottua raskausaikana ja mikäs sen ihanampaa kuin vauvanhoidon tai vauvan kanssa piipahtaa tallille. ;)

  SvaraRadera
 16. Edesvastuutonta ratsastaa enää puolivälin jälkeen, loppuraskaudesta puhumattakaan! Se kilteinkin hevonen voi säikähtää tai kompastua ja sinä vatsasi kanssa jäädä alle. Itse en ottanut turhia riskejä, hommasin vuokraajan ja liikutin juoksuttaen omat hevoset. Jos vauvalle olisi tapahtunut jotain, en olisi voinut elää sen kanssa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herranjestas, voi sitä kaikkea tapahtua vaikkei ratsastaisikaan. On täysin jokaisen oma asia ja valinta kuinka pitkälle raskautta ratsastaa. Olkaa ihmiset ystävällisiä ja pitäkää tuollaiset kommentit ja mielipiteet omana tietonanne. Sophia osaa kyllä huolehtia itsestään ja vauvastaan.

   Radera
  2. Joo, jätetään nuo tuomitsevat kommentit kirjoittamatta. Ihan yhtä hyvin, ellei jopa todennäköisemmin kun ottaa huomioon viime aikojen kelit, voi kaatua vaikka kauppareissulla.

   Radera
 17. Onnea reilusti! Mulle tuli loppumatkalla vaikeaksi päästää hevosen selästä alas, kyseessä siis normi 170+ pv :D Ja kun olin niin halukas menemään, niin sain häpyluut paikoilta, mikä siis tuotti kauheita liitoskipuja - ehkä olis ollut viisasta ei ratsastaa ja olis mennyt helpommin synnytyksen jälkeen, mutta piti tehä näyttöjä Ypäjällä. Toinen lapsi ja se siis oli nyt paljon vaikeampi päästää takaisin entiseen, mutta ei kuitenkaan mennyt kauan. On mulla pakettina jo valmiina kuntoutusharjoituksia, mitkä voi aloittaa osastolla ja tiedän milloin pitää mennä fysioterapeutille ;)

  SvaraRadera
 18. Onnea perheenlisäyksestä!

  SvaraRadera
 19. Valtavasti onnea! <3

  SvaraRadera
 20. Voi miten mahtavaa, paljon onnea!!! <3

  SvaraRadera
 21. Oi ihanaa, onnea tuhannesti! ☺️

  SvaraRadera
 22. Kiitos kaikille onnitteluista! Toivon että voin ratsastaa ihan loppuun asti, omaa kroppaa kuunnellen tottakai ja varmaan parempi odottaa synnytyksen jälkeen niin kauan kunnes lääkäri antaa luvan, jos maltan ;) toisaalta on varmaan niin paljon uutta opittavaa pikkuisen kanssa silloin että ei varmaan haittaa vaikka tauko venyy pari vkoa yli suunnitellun :)

  SvaraRadera
 23. Paljon onnea perheenlisäyksen johdosta!

  SvaraRadera
 24. Oikein paljon onnea! Esikoisen jälkeen lähdin aivan liian aikaisin hevosen selkään, leikattu eppari repesi uudestaan, vaikka neljä viikkoa odotinkin. Kuopuksesta aloin ratsastaa kolme viikkoa synnytyksestä ja nyt kyllä kaduttaa. Virtasankarkailun kanssa on ongelmia ja pahoja. Raskaana en ratsastanut kuin ensimmäisen kolmanneksen. Mulla kyllä oli niin iso mahakin, että kamalaa se olisi ollut. Kannattaa kuunnella omaa kroppaa ja lääkäriä!

  SvaraRadera
 25. Onnea raskaudesta! Kannattaa vaan kuunnella omaa kehoa. Jokainen on yksilö ja jokaisella on eri keho. Itse kun ratsastin 24 vk:lla niin ratsastuksen aikana en tuntenut mitään ihmeellistä, mutta kun piti lopettaa niin en meinannut päästä alas enkä kävelemään kun lantio oli niin kipeä. kipu jatku viikon... Siihen sitten jäi ratsastus. Ensimmäisen lapsen kohdalla pääsin selkään vasta kun vauva oli 4kk, koska välilihaleikkaushaava kesti 4kk parantua. Toisen kohdalla kun ei välilihaleikkausta tehty, pääsin selkään kun vauva oli 2kk. Aivan omaa kehoa kuuntele, äläkä muita;)

  SvaraRadera
 26. Oot Sophia niin hyvässä kunnossa kropasta, et ei kannata huolehtia virtsankarkailusta tms. Kun jumppaa syviä lihaksia ja lantionpohjalihaksia ja huolehtii liikunnasta niin ei pelkoa;);)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyvästä kunnosta huolimatta raskaus on todella kova muutos keholle, puhumattakaan synnytyksestä. Hyvä kunto edesauttaa palautumista, mutta ei estä mahdollisia vaurioita. Kukaan ei voi tietää etukäteen miten synnytys sujuu ja miten omaan kehoon vaikuttaa, synnytystavalla on myös paljon merkitystä. Yleinen suositus taitaa olla, että malttaisi odottaa jälkitarkastukseen asti, alatiesynnytyksen kohdalla, leikkauksesta toipuminen on toisenlaista. Aika menee aika äkkiä kuitenkin, varsinkin kun hoitaa sitä pientä ;) Se, kuinka kauan ratsastaa on enemmän jokaisesta itsestä kiinni, mutta isot riskithän siinäkin on aina. Itselläni vatsa kasvoi todella aikaisin isoksi ja painopiste muuttui, joten selässä ei ollut hyvä olla enää lähellä puoltaväliä.

   Radera
 27. Onnea sinulle sekä miehellesi ihanista vauva uutisista.

  Pixu on niin upea, että hänestä on varmaan moni ostaja kiinnostunut. Toivon, että pääsee hyvään kotiin ja miksei pääsisi. Tammassa on mielestäni potentiaalia vaikka kenttähevoseksi.

  Hiltonilla voit ratsastaa varmaan aika pitkään raskaudesta huolimatta, toki omaa kehoasi sekä kroppaasi kuunnellen. Sama pätee kunhan vauva putkahtaa maailmaan, niin kuuntelet omaa kehoasi ja kroppaasi ja nouset satulaan kun siltä tuntuu. Olet nuori ja hyvässä kunnossa, joten palaudut normi kuosiin aika nopsaan.

  Itse olin aikoinaan viikolla 30 ennen kuin raskauteni paljastui. Pitkä selkä ja neuletakit kätkivät vauvamassun. Nauti raskaudestasi.

  Onnea ja menestystä niihin kisoihin. Mikäli Ainon kisoihin tulet, niin siellä ehkäpä näen sinun söpön vauvamassusi ja ihanat hevosesi.

  SvaraRadera
 28. Sanon vaa et jos synnytykses uhkaillaa imukupil niin mee suosiol leikkauksee, en oo viel päässy hevosen selkää ja synnytyksest 4kuukautta..

  SvaraRadera
 29. Onnea! Olen sun instaseuraaja ja tulin blogiin katsomaan, että miksi Pixu on myynnissä, syykin selvisi 😄 Katsoin Instagramissa ratsastusvideotasi ja mietin, että kukahan siinä kisaa, ajattelin ettet ainakaan itse kun näytti eri henkilöltä mahan takia 😄

  SvaraRadera
 30. Onnea! Olen sun instaseuraaja ja tulin blogiin katsomaan, että miksi Pixu on myynnissä, syykin selvisi 😄 Katsoin Instagramissa ratsastusvideotasi ja mietin, että kukahan siinä kisaa, ajattelin ettet ainakaan itse kun näytti eri henkilöltä mahan takia 😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe joo olen itsekin nauranut itselleni kun en yhtään tunnista itseäni kuvista tai videolta🙈 Kiitos☺

   Radera
 31. Onnea onnea, huomasin jo tovi sitten, että siellä odotellaan perheenlisäystä! Tuttu tunne, kun alkavat ratsastusvaatteet käydä ahtaaksi, odottelen edelleen mallistoa raskaana oleville kuskeille! :)

  Itse ratsastin vielä samana päivänä kun synnytin. Odotin kaksosia ja syntyivät hätäsektiolla. Leikkaus oli vaikea ja korjailtavaa löytyy yhä, mutta viikko leikkauksen jälkeen istuin jo satulassa. Tietty vatsalihakset ja muut eivät ihan heti sekunnissa palaudu, joten suosittelen pitämään taukoa ja ennen kaikkea kuuntelemaan juuri sitä omaa kroppaa, se kertoo kyllä milloin aika on hyvä ja miten paljon kerralla voi tehdä :)

  SvaraRadera