Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 22 juli 2018

Tutustuminen

Tänään Pippi on ollut viikon jo Suomessa ja vähän ollaan päästu tutustumaan toisiimme.Ensimmäiset 3 päivää ratsastin todella kevyeesti (varmaan siis ihan 15-20min kun oli niin kuuma vaikka aamulla ennen 8 olin ratsastamassa) jonka jälkeen Pippi sai vähän vapaata. Neiti on ollut ihmeen rauhallinen koko alkuviikon mutta vapaan jälkeen heräsi selkeästi enemmän eloon, toki myös matkasta on jo aikaa ja pikkuhiljaa pääsee kotiutumaan kunnolla.

Tänään oli sitten ensimmäinen pikkasen kunnollisempi treenipäivä (ekat päivät tosiaan hölkkäsin vaan ja annoin Pipin mennä aika pitkänä ja löysänä, tänään tehtiin vaan enemmän siirtymisiä jotta saisin sen enemmän takaosan päälle ja pikkasen terävämmäks, vielä kuitenkin mennään tosi rennosti einkä halua laittaa siihen mitään "painetta").

Tän hevosen ihanuus tulee mun mielestä juuri siitä pehmeydestä ja rentoudesta, niin en todellakaan halua sitä pilata, ja se terävyys ja nopeus täytyy tulla sitten rennon kokoamisen kautta, ei painostamalla. Joten tosi rauhassa otetaan, joka päivä saan sen vähän paremmaksi ja enemmän takaosalle.

Tänään tosiaan keskityin tosi paljon siirtymisiin, ihan vaan käynti-seis-käynti, ravi-käynti-ravi ja laukassa tein enemmän laukan sisällä keskilaukka-kootumpi laukka. Tässä haluan vaan, että se tulee siirtymisessä alas paino enemmän takaosalleen, kevenee edestä, ja sitten eteen terävästä pohkeestä myös takaosan päällä (ei saa romahtaa käteen tai lavoille). Näitä tehdään varmaan nyt paljon, tekee tosi hyvää, löytää itse vähän nappulat ja hevonenkin oppii mun avuille.

Yritän saada teille ratsastuskuvia myös pikkuhiljaa, tällä hetkellä kun käyn niin aikaisin aamusta ratsastamassa se on vähän hankalaa ;) tässä screenshot koeratsastuksesta.


Vähän olen myös tehnyt väistöjä ja kokeilin parit sulut laukassa, näissä molemmissa se mun mielestä menee liikaa sivulle eikä ajattele tarpeeks eteen. Varmasti ihan mustakin kiinni, tämä menee niin helposti sivulle, että mun ei tarvi niin paljon pyytää vaan just itse vaan ajatella enemmän eteen niin sitten sujuu paljon paremmin.

Nyt kun lähdetään pikkuhiljaa treenaamaan enemmän, on tietenkin oikeanlainen ruokinta äärimmäisen tärkeä. Minulla kun on Speedexin kanssa yhteistyö, niin toki Pippi syö vain Speedexin rehuja ja Science Supplemenents lisäravinteita. Nämä on jo useilla hevosilla todettu erittäin laadukkaaksi ja hyväksi, en kyllä vaihtaisi mihinkään muuhun :)

(Yhteistyössä Speedexin kanssa)


Alkuun Pippi sai tietenkin elektrolyyttejä heti, matkan jälkeen ja helteen takia on tosi tärkeää katsoa, että hevonen saa elektrolyyttinsä. Complete Electrolytes maistuu hevosille tosi hyvälle, voi antaa ihan sellaisenaan kun sitä ei veteen tarvitse sekoittaa.

"Riittämätön elektrolyyttien saanti on usein syynä kilpahevosten alisuorituksiin. Tavanomaisten elektrolyyttituotteiden huono maittavuus rajoittaa usein rehun ja lisärehujen syöntiä ja niiden on osoitettu ärsyttävaän mahaa ja suolistoa ja voivan aiheuttaa vatsahaava.

Complete Eletrolytes:ssa käytetyn MicroBead™ teknologian ansiosta nämä ongelmat voidaan välttää. Koska jokainen rae hajoaa vasta ohutsuolessa, jossa elektrolyytit imeytyvät parhaiten, vähenee mahalaukun ärsytys."

Vatsan hyvinvoinnin tueksi, nyt kun kaikki Pipin rehut vaihtuivat uuden kodin myötä, olen syöttänyt Gut Balanceria. Tähän mennessä ei ainakaan ole ollut mitään ongelmia vatsan kanssa vaan hyvin on rehujen täysivaihto sujunut, tottakai aloitan tosi pienillä määrillä uusilla rehuilla ja nostan määriä todella varovaisesti.

Kauran lisäksi Pippi syö nyt myös Speedex Futurea sekä Speedex mineralia.

Toivotaan, että päästään näillä hyvin liikkeelle. Tämän lisäksi tottai heinää 4 krt päivässä. Väkirehuja Pippi saa 3 krt päivässä.


6 kommentarer

 1. Mikä satula sulla on Pipillä? Tuliko se hevosen mukana, vai ostitko uuden? Oletko myynyt Zebben ja Hiltonin satulat niiden mukana? Jos Pipillä on jonkun vanhan hevosesi satula, sopiiko se täydellisesti? Mitä satulaa käytit Pixulla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyt sillä on Hiltonin vanha childeric, se istuu ihan hyvin mutta ei täydellisesti, olen vähän saanut virittää karvoja ja etukaaren alle kohottavan pintelipatjan :D. Tarkoitus on teettää Pipille oma mittatilaussatula, tykästyin todella paljon Custom Saddleryn satuloihin niin sellaista olen vähän miettinyt. nyt kuitenkin mennään hetki tällä kun lihakset varmasti muuttuvat vielä :) ja sitten siis tarkoitus myydä nämä Childericit pois.

   Radera
 2. Onneksi olkoon uudesta hepasta! Olen ratsastanut yhtä nuorta tammaa, joka oli myös L'Espoirista, ja tämä neiti oli kyllä lapsinero. 3- ja 4- vuotiaana antoi ihania onnistumisen elämyksiä. Kyllä tammatkin osaa olla hienoja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oi kuulosta hyvältä! tämä vaikuttaa äärimmäisen fiksulta hevoselta, hyvässä ja pahassa :D ja tosi symppis kaikin puolin, haluaa tehdä töitä ja on siis aivan ihana < 3 (miten niin mä oon rakastunu :D )

   Radera
 3. Kaunis hevonen! <3 Ihanaa kun blogisi heräsi taas eloon! :)

  SvaraRadera
 4. Voiko kysyä, että onko Hilton siis myyty?

  SvaraRadera