Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 17 juli 2018

Pippi

Tässä hän nyt on, minun ihana oma TAMMA!
Pippi on siis hänen nimi :D oli ehkä ainut asia mistä en tässä hevosessa tykännyt :P mutta nyt kun siihen on vähän tottunut niin sehän on aika hauska ja kiva nimi. Ajattelin ensin, että se on pakko vaihtaa mutta eikös se tuota epäonnea.. niin en ehkä uskalla sitä vaihtaa.

Oi, mistä mä nyt aloittaisin. Pippi löytyi Tanskasta, neiti on 7 vuotias, suku on L'Espoir - Come Back II - Lobster. Hänellä on varsa Grand Galaxysta joka on nyt 3 vuotias.

Varsomisen takia on vähän koulutukseltaan jäljessä, mikä mulle vaan hyvä, ja muutenkin mun mielestä on tosi hyvä ettei tätä herkkää tammaa ole painostettu liikaa nuoresta asti. Sitä on tosi hyvin Tanskassa ratsastettu, joten mulla on hyvä pohja mistä lähteä liikkeelle.

Se, mikä mun mielestä tekee tästä hevosesta niin hyvän, ja miksi se erottui kaikkien muitten hevosten joukosta mitä kokeilin, on sen ihana pehmeys ja rentous kun se liikkuu, mutta silti se on herkkä ja kuuma. Sen voi ratsastamalla saada kuumaksi, mutta just se, että sen saa heti siitä taas rennoksi, on mun mielestä ominaisuus joka tekee tästä hevosesta niin ihanan.

Se antaa ihanan pehmeän tunteen selkään, mutta silti siinä on todella paljon poweria. Sen reaktion pohkeeseen on tosi nopeat ja se on tosiaan herkkä, tuntuma suuhun tosi pehmeä ja tasainen, ja täysin samanlainen molempiin suuntiin.

Pippi lähti perjantaina kotoaan Tanskasta ja eilen illalla tultiin Vaasaan, niin tosi pitkä matka takana, ja vielä tässä helteessä! Hyvin juonut ja syönyt mutta huomaa, että on väsynyt. Varovaisesti lähdetään tästä tutustumaan toisiimme, mikään kiire meillä ei mihinkään ole, on vaan niin kiva, että olen löytänyt näin ihanan hevosen jonka kanssa tehdä hommia < 3

Tässä vielä vastaukset kysymyksiinne:

VILMA9 JULI 2018 14:03
Onnittelut! Ihanaa että etsintä on viimein ohi! 😍 Pakko tietysti kysyä muutama kysymys:

- Yllättikö tää uusi hevonen sua jotenkin? Onko siinä jotain sellaista, jota et odottanut mutta joka yllätti positiivisesti?
-No periaatteessa koko hevonen yllätti positiivisesti koska en uskonut, että on mahdollista näin ihanaa hevosta löytää :D

- Millä tavalla tämä erosi aiemmista kiinnostavista?
- just se pehmeys&poweri&herkkyys yhdistelmä mikä siinä on, en ole muissa löytänyt. ja se, että tässä oli kaikki tärkeimmät asiat kunnossa, terve, hyvä ikä, kaunis, 3 hyvää askellajia, hyvä ratsastettavuus.

- Onko uudella hevosella minkäänlaisia yhtäläisyyksiä Zebbeen tai Hiltoniin? Tai Pixuun?
- en ole ainakaan vielä huomannut :D
- Pysyitkö budjetissa?😉😄
- Pysyin joo :D
- Meinasitko lähteä uuden kaverin kanssa kisaamaan vielä tämän vuoden puolella?
- Varmaan käydään syksymmällä jokunen startti tekemässä ihan vaan, jotta vähän tietää minkälainen on kisoissa. mutta ei ole tarkoitus kisata tosissaan, haluan mieluummin panostaa nyt treeniin ja sitten valmistautua ensi kauteen. ANONYM9 JULI 2018 14:12
Mistä löysit hevosen? Millainen hevonen kyseessä, ikä, rotu, sukupuoli, säkä? Saako hintaluokkaa kysyä? Millä hevonen tulee suomeen? Kuinka se valmistellaan matkaan ja miten toimitaan matkan jälkeen, kauanko matka kestää? Mitä eläinlääkärintarkastuksessa tehtiin ja katsottiin?
-Tanskasta tosiaan, 7 vuotias DWB tamma ja säkä on noin 170cm. Hevonen tuli kuorma-autolla Suomeen. Kotoa lähti perjantaina ja perillä Vaasassa eilen (ma) illalla. Ostotarkastuksessa tehtiin kliininen tutkimus + rtg kuvat, ja verikoe. 

ANONYM9 JULI 2018 15:02
Mahtavaa että vihdoin löytyi hevonen! :) Millaisia tavotteita teillä on nyt aluksi? Kuinka pian meinasit tähdätä taas kisakentille?
- Nyt aluksi on tavoitteena vaan oppia tuntemaan toisemme, ja kisakentille silleen tosissaan tähtään ensi kaudelle, varmaan sitten va A-luokkia jos kaikki menee nappiin ja päästään treenaamaan koko talven yli :) 

ANONYM9 JULI 2018 15:41
Huippua, onnea! Milloin hevonen muuttaa kotiin?
Eilen siis tuli :D

ANONYM9 JULI 2018 16:43
uuden hepan ikä? rotu? väri? säkäkorkeus?
mistä maasta löysit hepan? 
rupeatko jo tänä vuonna kilpailemaan sillä?
monessako maassa kävit hevosen etsintä reissuilla?
- y.o olen jo vastannut, mutta maissa missä olen käynyt: Ruotsi, Tanska, Saksa, Hollanti,Viro.
meneekö uus heppa sille tallille missä Zebbe ja Hilton oli?
- kyllä 
uuden hepan taso?
-vaihdot aloitettu mutta ei vielä valmiit. tekee kuitenkin jo vähän passagea, polkee, ja vähän työskentelypiruetteja. sulut myös helppoja tälle :)
onko tavoitteita loppuvuodelle hepan kanssa?
-Oppia tuntemaan se ja sitten pikkuhiljaa päästä kunnolla treeniin, vaihdot pitäis saada varmaksi, ja sitten perushommissa on aina tekemistä :D


ANONYM9 JULI 2018 17:01
No vihdoin!!! Onnea! Mun kysymys olisi, kuinka alat ratsastaa uutta hevosta: Millaisiin asioihin kiinnität huomiota? JJ
- No nyt alkuun haluan vaan että hevonen on suora, liikkuu pohkeesta eteen, menee sivulle, ja taipuu. Tämä on aika herkkä tamma niin sen kanssa kaikista tärkeintä että se vaan saa luottamusta muhun ja uskaltaa rentoutua :) mutta tosi basic juttuja alkuun, sitten kun ne sujuu vo lähteä pyytämään enemmän. 

ANONYM10 JULI 2018 09:41
Hienoa, että löytyi. Aika epätoivoista hommaa, tekisi mieli jo luovuttaa. Kuka sinulle etsi hevosia vai etsitkö hevoset itse?
- Olen eniten etsinyt itse, mutta myös saanut apua. Pippin löysin itse :) 

Jottei tästä postauksesta tule liian pitkä, niin vastaan loppuun kysymyksiin seuraavassa postauksessa :) Tässä vähän kuvia neidistä:

17 kommentarer

 1. Pohditko ostaessasi sitä, että hevonen on tamma? Sinulla ollut kuitenkin monta ruunaa, vaikka Pixu olikin tamma ja mietin, että painoiko tammojen hankala luonne ja mahdollinen suhtautuminen sinulla jotenkin ostohetkellä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei kyllä yhtään, tämä oli niin ihanaluonteinen ja kiva hevonen, että näen sen enemmänkin vain positiivisena asiana kun siitosarvoakin on :) ja itse asiassa n hevoset mistä olen eniten tykännyt kun olen kokeillut, ovat olleet just tammoja :D

   Radera
 2. Kivan näköinen, "luonnostaan massava" (?) heppa ja ehkä hiukan olen yllättynyt, että valitsit tamman, mutta tamma on hyvä, kun on hyvä!
  Todella viisaan hepan katse <3
  Näille lahjakkaille tammoille analyyttinen kokenut ratsastaja on parasta, mitä voi olla :)
  Onnea teille matkaan, todellakin iloinen, että uusi kavioliitto on nyt totta!!!
  Ratsastuskuvia odotellaan jo ja juuri tuo tutustuminen, uuden hepan sisäänajo on kiinnostava aihe meille lukijoille.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh niin olen minäkin :D lupaan kirjoitella dressage-nörtti postauksia meidän ratsastuksista kunhan pääsen vauhtiin ;)

   Radera
 3. Oi, löytyykö tamman koko sukua jostain netistä? Itselläni on dwb-tamma Come Back II-Lobster, niin siksi kiinnostaa kovasti :) Toivottavasti blogisi heräilee nyt jälleen kunnolla eloon, odotan innolla mitä tästä tammasta tulee!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löytyy itse asiassa sukupostista :)

   Radera
 4. Mitä Hiltonille kuuluu? :)

  SvaraRadera
 5. Ihanaa, vihdoin!!
  Innolla odotan taas sinun postauksia ja mahtavaa päästä seuraamaan teidän matkaa uuden hevosen saapumisesta ties minne asti :)
  Terveitä ja menestyksekkäitä vuosia teille molemmille!

  SvaraRadera
 6. Viisas katse tammallasi ja lihaksikkaan näköinen. Nyt odottelen vaan uusia postauksia teidän kehittymisestä. Hiltonia, Zeppeä ja Piksua on ikävä, mutta tästä tammasta tulee varmaan tämän blogin tuleva tähti.
  Toivottavasti pääset ensi kaudella kisakentille hänen kanssaan sillä olen jo kauan odottanut näkeväni sinun eleetöntä ratsastusta se on kuin balettia.
  Onnea vielä kerran uuden hevosen johdosta ja olet sen ansainnut.
  Ihanasti laspesi on kasvanut, niin se vuosi on vaan mennyt. Joko lapsesi on nähnyt uuden heppasi? Entä miehesi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon! tyttäreni sekä mieheni olivat mukana kun haettiin Pippi etelä-suomesta :) vietettiin miniloma samalla :)

   Radera
 7. Voi miten kaunis hevonen! Onpa mukavaa päästä seuraamaan teidän yhteistä taivalta. :)

  SvaraRadera
 8. Ihanan näköinen ja mahtavaa että olet löytänyt hevosen, josta olet selkeästi innoissasi! Odotan mielenkiinnolla tulevia postauksia ja teidän yhteistä kehitystaivalta!
  Näitkö varsan, millainen se oli? Kiinnostaako sinua kasvattaminen, haluaisitko itse teettää varsan hevosen kisauran jälkeen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! joo no on tässä aika intoa täynnä kun luulin etten ikinä löydä itselleni hevosta :D en nähnyt varsaa, se olis tosi kiva nähdä mutta saan siitä varmasti videoita kun niitä olen jo pyytänyt :D ja kyllä ehdottomasti, tästä hevosesta on pakko ottaa varsoja jossain vaiheessa, olen jo vähän miettinyt alkion siirtoa tälle :D

   Radera
 9. Ratsastuskuvia pliis! :D

  SvaraRadera
 10. Paljon onnea uudesta hevosesta! Mutta tuo nyt on täyttä humpuukia, että nimen muuttamisesta seuraa epäonnea. Pikkulapset uskovat sellaiseen, sivistysmaiden aikuisten ei pitäisi uskoa. ;) Eli siitä vain vaihdat, jos et nimestä pidä.

  SvaraRadera
 11. Onnea uudesta hevosesta! Todella kivannäköinen tamma :)

  SvaraRadera