Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 4 juli 2018

Small Tourin tilanne

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsinki International Horse Show:n kanssa)(Mielestäni) kouluratsastuksen mielenkiintoisin sarja, Small Tour, on taas lähtenyt käyntiin, kaksi ensimmäistä osakilpailua on ratsastettu Kangasalla ja Ypäjällä. Tämä sarja on mielestäni sen takia mielenkiintoisin, koska se on suurin sarja Suomessa missä on eniten osallistujia, kuitenkin vaikealla tasolla.

Tälle vuodelle on tullut pieniä muutoksia osakilpailuihin, edellisinä vuosina osakilpailut ovat ratsastettu Intermediaire 1 ja Intermediaire kür ohjelmilla, kun tänä vuonna ensimmäinen osakilpailu ratsastettiin hieman alemmalla tasolla, luokkana Prix St Georges. Toisessa ja kolmannessa osakilpailussa ohjelmana Inter 1 ja kahdessa viimeisessä Inter 1:sen vapaaohjelma, eli kür.

Tällä tasolla siis pitää hallita sarjavaihdot joka toiseen asti, kokopiruetit, siksaksulut laukassa, ravissa avot ja sulut, sekä jo korkeampaa kokoamisastetta kuin vaativissa luokissa. Suomessa nousee joka vuosi enemmän ja enemmän ratsukoita tälle tasolle, ja muutenkin taso nousee koko ajan. Nykään tarvitaan usein lähes 70%:n tulosta jos kärkisijoille tahtoo.

Ensimmäisen osakilpailun Kangasalla voitti Sara Maattola-Lindholm hevosella Sambaya, tuloksena 68,640%. Toisen osakilpailun Ypäjällä voitti Nipsu Porthan-Broddell hevosella Frida Gold, tuloksella 71,667%. Osallistujia ensimmäisessä osakilpailussa oli peräti 32 ja toisessa 28, eli sarjassa on todellakin monta osallistujia!

Seuraava osakilpailu ratsastetaan Lappeenrannassa 12-15.7 ja viimeinen Kiuruvedellä 1-2.9.

Finaali tosiaan ratsastetaan Helsinki International Horse Show:ssa, ja finaaliin pääsee 5 parasta ratsukkoa. Pisteet lasketaan kolmen parhaan osakilpailun perusteella. Eli ei tarvitse osallistua kaikkiin viiteen, jos onnistuu tosi hyvin ;) mutta toisaalta jos joku osakilpailu menee huonosti on silti aina mahdollisuus parantaa.

Minä odotan aina melkein eniten Small Tourin finaalia Horse Show:ssa, tämä on myös mainio tapa nouseville ratsukoille mahdollisuus ratsastaa näin isossa kisassa sekä saada rutiinia ja kokemusta tämmöisestä areenasta. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että se on aivan mieletön kokemus mitä ei kyllä ikinä unohda! Ja hinku saada kokea se uudestaan kyllä vaan kasvoi ;)
3 kommentarer

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta! Avaa mukavasti taustaa HIHSiä ajatellen. Kivasti kirjoitat!

    SvaraRadera
  2. Ootko nähnyt jo tän? :)

    https://www.facebook.com/jaana.kivimaki.58/videos/10215962658035678/

    SvaraRadera