Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 27 mars 2011

Treenit med Marko 26-27.3


Pääsimme taas puolen vuoden tauon jälkeen treenaamaan Markon silmän alle, ja kyllä teki gutaa :) Lauantaina jouduimme ratsastamaan tosi myöhään illalla (pääsin kotiin tallilta klo:23.30) ja Sebbe oli vähän ymmällään kun pistin sille varusteita yhdeksän aikaan illalla, mutta se oli tosi innoissaan kun päästiin maneesiin. SEn väsymys on nyt taas kadonnut ja se oli perjantaina oma kuuma itsensä ;) mikä tuntuu todella hyvältä! Kivempi tehdä töitä hevosen kanssa jolla on riittävästi energiaa ja haluaa itse.
Treenattiin aika paljon notkeutta Sebbelle, sain taivuttaa sen ensin ympyrällä oikeen kunnolla sisällepäin,silleen että näytti vähän hassultakin, mutta tarkoitus oli saada se antamaan koko kaulasta periksi ja rentotua vaikka kaula olikin taivutettu. Kesti vähän aikaa ennen kuin se ymmärsi mitä halusin mutta rupes liikkumaan todella hienosti lopputunnista. Tarkoitus oli ensin siis taivuttaa sisälle ja päästää ulko-ohja, ja sitten kun oli antanut periksi sisäohjalle, koota se taas takaisin ulko-ohjalle ja ulko-pohkeesta saada takajalat alle ja isoa ravia esille. Sebbe ei lauantaina vielä oikeen ymmärtänyt mitä halusin siltä koska tämä oli täysin päinvastainen tapa ratsastaa sitä kun mihin olen Saksassa oppinut, mutta melkeen tämä toimi paremmin,koska sunnuntaina Sebbe oli alusta asti PALJON paremmin läpi ja rennompi niskasta ja tuntui todella notkeelta. Tämä notkeushan on ollut Sebben ongelma kun se ei oikeen halua taipua mutta kun päästi vähän ulko-ohjasta se pystyi rentoutumaan siinä taivutuksessa paljon paremmin ja sulkutaivutuksetkin onnistuivat niiiin paljon paremmin!
Työskentelimme sunnuntaina enemmän laukkaa ja tehtiin aika paljon piruettiharjoituksia, eli koottiin laukkaa piruettilaukkaan isolla ympyrällä ja siitä kun löydettiin se hyvä piruettilaukka niin sain kääntää pari askelta piruettiä.
Oli kyllä todella antoisa viikonloppu ja sain paljon hyviä harjoituksia ja vinkkejä millä voin jatkaa treenejä itse.
Zebbekin aina onnistuu yllättämään mut, se näytti kyllä sen mahtavaa liikemekaniikkaa tämän viikonlopun ja kuinka paljon sillä on sitä liikettä vielä antaa,kunhan osaa ratsastaa sen sieltä ulos! Laukka nyt on aina ollut hyvä mutta ravista en olisi uskonut että löytyy sellasia vaihteita mitä me nyt löydettiin!

Nyt on kaksi vikkkoa aikaa ekoihin kisoihin joten treenataan kohti niitä! ensi viikolla osallistun Wiveca Scenholmin valmennukseen joten siitä lisää sitten!

Ciao!

Inga kommentarer

Skicka en kommentar