Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 19 januari 2012

60.000 vierailija-raja ylitetty,olen otettu!

Blogillani on käynyt yli 60.000 vierailijaa, tosi kivaa!!! :)

 Saatte tänään pienen "raportin" Hiltonin leikkauksesta, joka meni oikeen hyvin.
Hilton odottelee ennen leikkausta uteliaana <3


Saavuimme siis Tampereen hevosklinikalle n klo 12.30 eilen,leikkaus aloitettiin siinä klo 14 aikaan. Näin koko operaation nukuttamisesta leikkaukseen. Ensin ajattelin että en millään kestä katsoa kun Hilton nukutetaan ja hinataan nosturilla leikkaussaliin jaloista roikkuen, mutta ihan hyvin se meni kun tiesi että se on hyvissä käsissä. Oli tosi mielenkiintoista seurata Jukka Houttua kun hän suoritti leikkauksen, jalkaan meni pieni kamera mistä hän näki irtopalan ja pystyi ottamaan sen irti. Sain irtopalan mukaani "muistoksi", pakkohan se on säästää ;) sille pitää vaan tehdä pieni "toimenpide" jotta sen voi säästää hyvännäköisenä, ensin keittää vedessä 3 tuntia, ja sen jälkeen pistää esim Oxygenol-suuveteen n 2-3 viikoksi, sen jälkeen irtopala on hohtavan valkoinen :D nyt se on vielä ällöttävän vaaleanpunainen ja epäselvä.
Tässä se Hiltonin irtopala on :P

Mutta tosiaan leikkaus onnistui hyvin ja Houttu totesi että jalka oli sisältä muuten tosi siisti että ei ollut irtopala tehnyt mitään vaurioita jalkaan,onneksi. Irtopala on n 2cm pitkä eli oli aika iso ja oli tosi hyvä että ehdittini poistattaa se ennenkun olisi ehtinyt tehdä haittaa Hiltonin jalkaan!
 Nyt on sitten paranemisprosessi, Hilton on nyt 2 viikkoa karsinalevossa, viikon päästä saan vaihtaa siteen ensimmäisen kerran, ja sen jälkeen se vaihdetaan joka toinen päivä ja putsataan betadinevoiteella.
 Olin valitettavasti tänään töissä koko päivän mutta kävin lounastauolla äkkiä viemässä Hiltonille omenan ja katsomassa että side oli päällä ja sillä oli kaikki hyvin. Tänään illalla sitten kävin pitämässä sille vähän pitempään seuraa. Ripustin karsinaan Jolly-Ball:in jolla se toivottavasti leikkii..

Jos saa omaa hevosta kehua niin mun täytyy kyllä sanoa että  Zebbe on kyllä ihanan pyöreässä kunnossa nyt :)

Zebben kanssa oli tänään myöhäinen yöratsastus kun en päässyt sitten Hiltonin luota millään kun en halunnut jättää sitä yksin karsinaansa. Noh, Zebbeä onneksi ei haittaa vaikka kaikki muut hevoset oli jo iltaruoat saanut ja hän joutui töihin,iloisena Zebbe lähti maneesille :) Tein vaan perusratsastusta ja jumppaa, eli lähinnä keskityin siihen että se oli avuilla,suorana rungostaan, LÄPI NISKASTA ja kuunteli mua hyvin. Ihan hyvin meni ja tein enimmäkseen laukassa työskentelyä,asetuksia molempiin suuntiin,isoa laukkaa eteen,ja pienempää laukkaa oikeen pyöreenä edestä.
 Huomenna on Markon valmennus ja samoin lauantaina.  Sitten tulee kuvamateriaalia kun saan kameramieheni mukaan tallille ;)

6 kommentarer

 1. Skönt att operationen gick bra. Hur länge tar det ungefär innan du kan börja träna Hilton som vanligt igen ? Du har en rolig o intressant blogg med fina pojkar så det är nog inte så konstigt att folk läser ;)

  SvaraRadera
 2. Tack tack :) jo det är skönt att det är över o allt gick bra! Nu står han i boxvila 2 v sen 4v skritta o sedan får man småningom sätta igång honom. Tänkte nog ta det extra försiktigt så normal träning är han tillbaka i kanske i mitten på april :) som tur börjar int 6-års cupen förrän i juni om jag minns rätt, så vi borde hinna bli trimmade tills dess :)

  SvaraRadera
 3. mikä muuten on oma kantasi, et kannattaisko irtopala leikata aina kun sellainen huomataan, vaikka olisi pieni eikä hevonen ontuisi sitä? on kyllä vaikeita valintoja nämä joskus, on niin paljon irtopaloja mitkä ei ikinä oireile mitenkään.. :)

  SvaraRadera
 4. hmm,sitä olenkin saanut pohtia paljon Hiltonin kannalta, kun Hilton ei ole missään vaiheessa oireillut sitä,mutta kun on kyseessä nuori hevonen joka toivon mukaan tulee kisaamaan vaikeita luokkia eli tulee olemaan rankassa käytössä,niin siinähän on aina riski että irtopala voi ruveta oireilemaan. Jos on kyseessä vanhempi hevonen niin silloin en ehkä miettisi leikkaamista jos irtopala ollut hevosella nuoresta asti eikä ikinä oireillut sitä. Ruotsissa el.lääkäri oli ehdottomasti sitä mieltä että ei kannat leikata,mutta Houttu oli kyllä sitä mieltä että parempi ottaa pois. Niin mä myös ajattelin että parempi ottaa se pois niin ei tarvitse sitä enää miettiä ja voi rauhassa jatkaa hevosen treenaamista eikä tarvitse aina pelätä ja miettiä että onkohan se nyt ihan puhdas ja mitä jos se irtopala tekee vaurioita sen jalkaan,jne(mulla on ainakin koko ajan ollut takaraivossa se irtopala enkä ole oikeen voinut olla ajattelematta sitä ja aina tarkistanu että onko hevonen puhdas, ja onko nestettä jalassa,ja vainoharhaiseksihan siinä tulee,ei ole kivaa :P ).. itselläni ei ole muita kokemuksia irtopalasta kun Hiltonin kanssa että tosi vaikea sanoa,nuorelta hevoselta ottaisin pois irtopalan,vanhemmasta en välttämättä jos ei se ole vaivannut ikinä.

  SvaraRadera
 5. kiitos vastauksesta:) se on kyllä totta et se vaivaa ja on mielessä joka kerta ku ratsastaa.. nuori hevonen on nyt kyseessä. jos saa hintaa kysyä niin kiinnostaisi paljonko leikkaus maksoi?:)

  SvaraRadera
 6. näin on,kyllä nuorelta hevoselta kannattaa mun mielestä poistaa. hinta oli tasan 1100eur :)

  SvaraRadera