Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 8 januari 2012

Talvipakkaset tuli "vihdoin"


Eilen oli täällä Vaasassa tosi kylmä päivä ekaan kertaan tänä talvena, -15 astetta oli Sulvalla missä Zebbe asuu. Oli pikkasen kylmä kyllä ratsastaa,ihanasti sormet jäätyi ja sai ratsastaa toppaliivi + toppatakki päällä :/ toivon että näitä päiviä ei tulisi liian monta tänä talvena ;)
Zebben kanssa olen pari päivää ratsastanut vaan nivelillä, eniten jumppaa ja läpiratsastusta, tänään pystyin tekemään vähän enemmän kun oli aika hyvin läpi, huomenna sitten tehdään vähän "tempputreeniä" kangilla.
 Hilton pääsi perjantaina taas hyppäämään, tai oikeastaan sen kanssa mentiin vaan puomeja,jotta se oppisi kunnioittamaan niitä ja odottamaan, kun se ei oikeen tajua että puomien yli ei tarvi tehdä megaloikkaa ;) meni oikeen hyvin sitten kun ymmmärsi että niitten yli ei tarvitse tosiaan hypätä. Eilen sitten juoksutin sitä vähän  aikaa vaan hölkkää kun oli varmaan vähän lihakset jumissa pe:n jälkeen. Tänään sitten ratsastin aika kauan,varmaan tunnin verran( yleensä ratsastan vaan n30-40min). Maneesi oli ihan täynnä muita ratsukoita joten oli tosi hyvää treeniä Hiltonille joka käyttäytyi oikeen hyvin. Aika vaikeaa oli väistää muita kun Hilton on niin iso ja vielä niin hidas. Ratsastin sen takia niin kauan että kesti kunnes sain sen vähän kantamaan ja jumpattua läpi. Aika paljon kevyttä ravia ja syvemmässä muodossa, tärkeintä mielestäni on että saan selän ylös ja takajalat toimimaan. Olin oikeen tyytyväinen Hiltoniin lopussa :)
 Hiltonille tulee valitettavasti parin kuukauden tauko treeneistä kun päätin viedä sen leikkaukseen ja poistamaan irtopalan mikä sillä on takajalassa. Se ei ole reagoinu taivutuskokeisiin eikä muutenkaan mutta tuntuu paremmalta ottaa se pois,kun nuo irtopalat VOI ruveta haittamaan kun hevonen pistetään kovempaan käyttöön. Ei tarvitse sitä sitten miettiä enää kun se on poissa vaan voi sitten keskittyä 100% treeniin. Ja tässä vaiheessa kun Hilton on vielä niin raaka niin se pari kuukauden tauko ei haittaa niin paljon,ehditään me vielä ;)
 Ensi viikonloppuna on taas Arjenin treenit, meen varmaan vaan Zebbellä kun tuntuu turhalta treenata Hiltonin kanssa just ennen leikkausta, yritän pikkuhiljaa vähentämään sen liikuntaa ettei tuu sitten shokkia kun tulee karsinalepo 2 vkoa.. Arjenin jälkeen on sitten Markon treenit taas pitkästä aikaa 20-21.1, ihan kiva että pääsee taas valmentajien silmien alle :)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar