Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 15 januari 2012

Zerleone is making progress!!

Loistava viikonloppu jälleen kerran. En voi tarpeeksi kiittää Arjenia kaikesta avusta, olemme kehittyneet Zebben kanssa ihan VALTAVASTI siitä kun Arjen kävi täällä ensimmäistä kertaa. Niin kuin olen maininnut aikaisemmin koko tapani ratsastaa Zebbeä on muuttunut, ja tämä sopii Zebbelle ihan mainiosti!! 
 Tässä pieni "muistilista" Arjenin parhaimmista vinkeistä ja mitä pitää muistaa kun treenaan itse:
- Suora hevonen, ratsasta molemmille ohjille läpi
- Ulko-ohja yhtä tärkeä kuin sisäohja!
- käytä pohjetta vaan silloin kun tarve, ei pohjetta kokoamisessa vaan silloin kun hevonen hyytyy
- ensin pitää saada hevonen liikkumaan eteen ja saada hevonen koko ajan ajattelemaan eteenpäin,silloin ei tarvitse käyttää pohjetta koko ajan.
- avotaivutus: ensin ulkolapa uran sisäpuolelle,sitten vasta taivutus
- sulkutaivutus:  vie etulavat oikealle viemällä molemmat kädet oikealle, sulkutaivutuksessa vasemmalle, ja päinvastoin oikealle. Näin lavat ei pääse kaatumaan sulun suuntaan. (Tämä toimi ihan hemmetin hyvin !!!)
- Piruetit: neljäsosapiruetteja; 3-4 askelta kokoamista jonka jälkeen heti käännös, mieti että käännät etuosan,tarkkana että takaosa ei taivu uran sisäpuolelle. Piruettityöskentelyä myös pienellä voltilla,tarkkana että hevonen ajattelee eteenpäin koko ajan,aktiivinen laukka sisäpohkeella.
- perustyöskentelyssä paljon siirtymisiä eteen kiinni, pitää reagoida helposti ja HETI pohkeeseen. Pysyä koko ajan pyöreenä edestä ja läpi niskasta!! Eikä saa hidastua ravissa passageen kokoamisissa vaan pitää pystyä ratsastamaan myös nopeaa ravia vaikka onkin todella koottu!

Nyt tiedän tasan tarkkaan mitä treenata ensi kertaan kun Arjen tulee, tosi kiva jatkaa tästä. Arjen kehui Zebbeä taas paljon ja totesi että taas on tapahunut paljon kehitystä viime kerrasta, YESS!! 
Valitettavasti en saanut tällä kertaa mitään kuvamateriaalia, mutta ensi viikonlopuksi poikaystäväni jo lupautui tulla kuvaamaan Markon valmennusta joten sitten lupaan pistää tänne kuvia / videoita :)
Zebbe väsyneenä valmennuksen jälkeen <3


 Hilton sai uuden villaloimen, Dyonin merkkinen tummansininen villaloimi :) oltiin illalla kävelyllä kun Hiltonin esteratsastaja oli kipeenä joten ei päästy hyppäämään.
Hilton uudessa Dyon-loimessaan <3

4 kommentarer

  1. SInulla on kiltti poikaystävä!

    SvaraRadera
  2. Zebbe såg jätte fin ut!! Lycka till! Ö. Elin B

    SvaraRadera