Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 24 januari 2012

kouluratsastuksen sääntömuutokset 2012

Minä & Kindley voitettuamme Prix St George-luokka <3tälle vuodelle on tulllut aika lailla muutoksia jotka vaikuttavat jokaiseen ratsukkoon, ja on hyvä kerrata näitä että muistaa sitten kun lähtee ekoihin kisoihin:

- pysähdys väh 3 sekunta ja alku&lopputervehdyksessä hevosen tulee olla liikkumatta tervehdyksen ajan

- osallistuakseen kansalliseen luokkaan ratsukolla tulee olla väh 58% tulos alue helppo A-luokasta ( ei koske nuoria hevosia eikä ikäluokille rajoitettuja luokkia,(eli poni,junnu.nuorten rats luokat?)

- saa osallistua alue & kansalliseen luokaan samana päivänä, aikaisemmin tämä ei ollut mahdollista.
- ratsastajan tulee lähtökohtaisesti aina ratsastaa turvakypärä päässä.

- yli 18-vuotias ratsastaja yli 7-vuotiaalla hevosella voi halutessaan käyttää kypärän sijasta silinteriä tai knallia luokan vaikeustason mukaisesti.Eli vasta Vaativa B-luokista ylöspäin saa käyttää silinteriä, ei enää helppo A-luokissa.

- NUORILLA HEVOSILLA VOIDAAN AINA KÄYTTÄÄ NIVELSUITSITUSTA !!!! (vihdoin tuli sääntömuutos, olin niin ärsyyntynyt kun Zebben kanssa olisin 6-vuotiaana halunnut startata Vaativa B-luokkia mutta en voinut ratsastaa nivelillä avoimia luokkia enkä halunnut tunkea 6-vuotiaalle kankia suuhun vaan sen takia... ) tämä on ihan huippu hyvä muutos!!!

-maiskuttaminen johtaa virhepisteisiin

- 58% tulos vastaavalta tasolta vaaditaan jotta voidaan osallistua SM-kilpailuihin

Tuossa ne tärkeimmät muutokset jotka vaikuttavat minuun, jotain muitakin oli mutta en jaksa luetella kaikkia jotka ei kuitenkaan minua koske :P  Minun mielestä oli tosi hyvä että kansallisiin luokkiin pitää "kvaalata" eli saada se 58% tulos, näin nostetaan varmasti kansallisten kisojen tasoa ja samalla motivoimaan ihmisiä saamaan parempia tuloksia!

 Laitan vielä tähän alustavan kilpaiulukalenterin Hiltonille,kaikki on tosi avointa kun se tosiaan vielä toipuu leikkauksesta ja on tosi vaikea sanoa koska voin ruveta normaalisti treenaamaan, jos kaikki menee hyvin niin huhtikuun alussa,mutta sitä nyt ei voi vielä tietää.. mutta tässä kuitenkin "haavekisakalenteri":

14-15.4 Jyväskylä (Hilton tulee vaan mukaan katsomaan kisameininkiä,ei kisaa itse,starttaan Zebbellä jos Vaativia luokkia tarjolla )
5.5 Kauhava,aluekisat
20.5 Helsinki (jos Hiltonille luokkia)
9-10.6 Tampere ( 6-vuotis cup !! )
17.6 VH, Vaasa / TAI 17.6 Kuopio joukkue-SM
ulkomailla heinäkuu
18.8 Kauhajoki, aluejoukkuemestaruus
24-25.8 Harju ( 6-vee cupin FINAALI!!)
15.8 Kokkola, aluemestaruudet

kaikkia 6-vuotis cupin osakilpailupaikkoja ei ole julkaistu joten muutoksia varmaan tulee, enkä edes ole varma että tuleeko hilton olemaan valmis menemään 6-vee cuppia, mutta toivotaan :)

2 kommentarer

  1. Pakko kysyä, että mistä olet löytänyt Pohjanmaan aluekisojen kalenterin, kun itse en ole löytänyt?... :)

    SvaraRadera
  2. moi! ne löytyy täältä: www.ratsastus.fi/pohjanmaa

    SvaraRadera