Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 18 september 2013

Hiltonin kisakausi 2013

Hiltonin kanssa päästiin keväällä 2012 kunnolla treenaamaan, silloin aloitettiin periaatteessa ihan nollasta, ja viime kaudella Hilton nousi he b- he A tasolle. Talven yli Hilton kehittyi ihan valtavan paljon ja siitä tuli ihan kuin eri hevonen.

Hilton kesä 2012
Aloitettiin kokoamaan hieman enemmän ja kevättalvella aloitettiin vaihtotreenit, jotka osoittautuivat erittäin hankaliksi ja ovat olleet suurin haaste tänä kesänä.

Kisakausi alkoi Kajaanissa missä Hilton voitti vuoden ensimmäisen luokkansa (he A) 66.9% tuloksella!! Paljon paremmin ei voisi oikeen aloittaa :) kuitenkin Hilton oli todella jännittynyt kisoissa ja tämä jatkui aikalailla läpi koko kisakauden, ja näkyi siinä että se oli aika pahasti pohkeen takana radalla eikä oikeen saanut ylläpidettyä tahtiaan ravissa kun selkä meni vähän lukkoon.


Vaativa B-debyytti 20.4.2013
Kuitenkin tehtiin vaativa B-debyyttimme 20.4 Uudessa Kaarlepyyssä ja siitä tuli heti 63.5% tulos! Vaikka vaihdot eivät ollenkaan onnistuneet tässä,mutta muista liikkeistä saatiin kuitenkin vaan 6-8 arvoisia numeroita.

Tämän jälkeen kisat jatkuivat hyvin tuloksin, lähes jokaisesta startista on tullut rusetti. Iisalmen kisoissa sain ensimmäisen kerran oikeen hyvän fiiliksen radalla, oli ensimmäinen kerta kun Hilton ei ollut pohkeen takana tai jännittynyt radalla.

Iisalmen kansalliset kilpailut 8-9.6.2013

Meidän huonoin kisa oli ehdottomasti Kuopiossa, oli ensimmäinen pidempi reissu mihin Hilton lähti ilman Zebbeä, ja sen kyllä huomasi. Se oli stressannut autossa jo niin paljon että oli ihan hikinen kun tultiin perille Kuopioon. Seuraavana päivänä oli kisat ja jännitys jatkui, suoritettiin kuitenkin päivän ensimmäinen startti kunnialla, siitä tuli toinen sija hieman yli 64% tuloksella. Päivän toinen startti oli 7-vuotis cupin osakilpailu ja tässä päätin keskeyttää meidän suorituksen raviohjelman jälkeen kun huomasin kuinka poikki Hilton oli. Me ei tämän takia päästy 7-vuotis cupin finaaliin mutta olen aivan varma että tein oikean ratkaisun koska haluan että Hilton tykkää kisaamisesta eikä siitä ikinä saa tulla sellainen "pakkovääntö", en halua ikinä pakottaa hevosta suorittamaan radalla, varsinkin kun huomaa että hevonen ei oikeasti jaksa. Hiltonilla on niin suuri sydän ja se AINA yrittää parhaansa joten tuntuisi erittäin epäreilulta pakottaa sitä kun se ei yksinkertaisesti pysty.

Loppukausi meni sitten taas paljon paremmin, joten Kuopion reissusta ei tullut mitään pysyvää "traumaa" vaan Hilton rupesi parantamaan ja rupesi rentoutumaan enemmän radalla. Ehdottomasti paras kisa oli Vaasan kansallisissa mistä tuli oikeen tuplavoitto, 67,7% helposta A:sta ja 64,4% vaativasta B:stä! Vaihdotkin onnistuivat tässä ;)

Vaasan kansalliset kisat 25.8.2013
Kausi loppui myös erittäin hyvin, hopeaa  Pohjanmaan senioireiden mestaruuksissa! Valitettavasti meidän suoritukset eivät olleet niin hyviä kun olisin toivonut mutta olin silti erittäin tyytyväinen Hiltoniin joka pärjäsi noin hienosti vanhempien hevosten joukossa :)

Senioireden aluemestaruus hopeaa 2013

Joten vaikka meidän laukanvaihdot ovat olleet aika vaiheessa koko kesän ollaan silti onnistuttu jopa voittamaan kansallisia vaativa B:n tason kisoja, ja erittäin monta sijoitusta he A-va B tasolla on tullut! Olen enemmän kuin tyytyväinen Hiltoniin, se vaan parantaa ja parantaa!! Odotan oikeen innolla tulevaa, ja talven aikana pitäis ruveta hiomaan PSG:n ohjelman asioita :)

6 kommentarer

 1. Hiltonin suuri sydän kyllä välittyy meille lukijoille. Tsemppiä teille tuleviin koitoksiin! Hilton on super jättiläinen!

  SvaraRadera
 2. On teillä ollut tosi hieno kausi, onnittelut! Hilton on niin upee.

  SvaraRadera
 3. ihana Hilton <3 huiman kehityksen sait kyllä aikaan talven aikana! :)

  SvaraRadera
 4. Valtava kehitys teillä ollut kyllä, tuollaiset hevoset kuuluukin juuri tuollaisten ratsastajien alle! Teidän kuulumisia on aina myös tosi kiva seurata, saan täältä tosi paljon inspiraatiota :)

  Onnittelut hienosta kaudesta!

  T. Kirsi

  SvaraRadera
 5. Hieno kausi takana! Ihana huomata kuinka tärkeää sinulle on hevosen hyvinvointi, joka menee joskus myös kilpailumenestyksen edelle (Kuopion reissu). Kun pohjatyö tehdään kunnolla ja hevonen suorittaa sydämellään, se näkyy!

  Onnea jatkoon!

  SvaraRadera