Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 11 december 2014

Huomenna valmentajakoulutukseen Ypäjälle!

Hirveetä reissaamista vaikka kisakausi on jo ohi. Mitä sitä ei tekisi lajinsa takia? ;) vai miten se meni. Ei mutta todella mielenkiintoinen viikonloppu tulossa, nyt päästään oppimaan lajikohtaisesti valmennuksesta, Vierumäellä oli kuitenkin yleisesti valmentamisesta.

Tässä ei ollut vielä samaa "kontakia" takajalkoihin, nyt se koukistaa jalkoja enemmän ja on lavoista irtonaisempi :)

Hepat pääsi tänään vielä kunnolla töihin, ja saavat sitten koko viikonlopun maastoilla (säiden salliessa..). Hilton teki superhienoja siirtymisiä, se lähtee nyt oikeasti takaosan päältä ja lähtee hyvään tahtiin heti ensimmäisistä askeleista. Ongelmathan ovat olleet käynnistä raviin ja laukasta raviin, se ei oikeen ole löytänyt tahtia siinä koska ei ole oikeen tajunnut miten siinä siirtymisessä olla, eli takajalkojen päällä.


Nyt on ihan eri hevonen kun pääsen vaikuttamaan siihen ja sen takajalkoihin ihan eri tavalla, kokosin ravia passageen ja siitä taas eteen ravia. Hiltonin passage ei ole sitä "oikeaa" passagea mitä GP-radoilla vaaditaan, mutta ehkä sen "esiaste", eli se kokoaa ravin niin että se jää vähän leijumaan mutta ei ehkä tarpeeksi jotta se olisi hyvä passage kilpailuihin. No sitä mä en vaadikkaan mutta haluan nyt päästä vaikuttamaan siihen raviin, sitä en ole ennen oikeen voinut tehdä. Se on mennyt sitä samaa ravia ja jos sitä on yrittänyt koota se on täysin menettänyt tahdin ja mennyt ihan "sotkuiseksi".Tässäkin vähän näkee miten oikea käsi haluaisi tulla sieltä yli vasemmalle :P Mutta vasen käsi myötää oikeenkin hyvin tässä kaarteessa :)Zebben kanssa keskityn tosi paljon omaan istuntaan, mulla karkaa aina vasemmassa kierroksessa ympyrällä oikea käsi alas säkään kiinni tai jopa yli vasemmalle. Tämä on niin turhauttavaa :D sitten kun siirrän käden sinne oikealle puolelle kaulaa niin Zebbe lähtee myös oikealle :D Herkkä hevonen tai jotain.. :P Se mikä minulla on ollut tosi hankalaa on ollut vasen käsi kun olen helposti jäänyt siinä vetämään taaksepäin mutta se on mun mielestä nyt melkeen täysin poissa. Olen oppinut olemaan tosi kevyt vasemman käden kanssa. Tässä mun pitää vaan taivuttaa ja asettaa se enemmän sillä vasemmalla pohkeella.

Näitä juttuja sitten harjoittelin, eli omaa istuntaa ja miten se vaikuttaa hevoseen, Zebben kanssa kaikki on todellakin hienosäätöä ja pienistä asioista kiinni kun voin muuttaa hevosen liikkumista ja asentoa ihan vaan siirtämällä omaa kroppaa/käsiä/pohkeita aina pari cm johonkin. Ihanaa, mutta ah niin vaikeeta!!

Lopuksi harjoittelin vielä vähän ravi-passage siirtymisiä, yritin saada sen terävästi puolipidätteen läpi että se oikeen "istui" pari askelta passageen ja siitä heti eteen, niin että sama tahti säilyi, tasapaino, ja se tärkein, eteenpäinpyrkimys. Tuntui että nämä onnistuivat tänään oikeen hyvin. Mua vaan häiritsee kun tuntuu että jään itse tässä puristamaan polvilla ihan liikaa ja sitten Zebbe vähän jännittyy niskastaan.. Yritän sitten korjailla näitä asioita mutta se ei aina ole niin helppoa, varsinkin nyt kun harjoitellaan ihan uusia asioita jotka ovat molemmille vaikeita. Mutta kyllä me vielä pystytään siihen, me ollaan niin hyvä tiimi < 3

Oikeen mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille, mä varmaan postailen sitten taas alkuviikosta kun olen päässyt kotiin, saatte sitten lukea kuulumisia Ypäjältä :)

5 kommentarer

 1. Tosi hyvä blogi :) Voisitko auttaa minua siinä kun hevoseni on jäykkä? Millaisilla harjoituksilla sitä voi notkistaa? Se toipuu juuri mahahaavasta ja aiemmin liikkunut väärinpäin. Nyt alussa pyydän isoa ravia ja lähtee hyvin. Vasta ratsastuksen lopussa on rehellisesti läpi.

  SvaraRadera
 2. Kappas, mullakin menee ratsastaessa vasen käsi harhailemaan. Samoin pää välillä on kallistunut aavistuksen vasemmalle, ärsyttävää tälläinen :D Mutta enköhän minä saa perfektionistina korjattua noita jos oikein on halua!
  Ja muutenkin aina istunnassa parannettavaa... Mrrr

  SvaraRadera
 3. Täälläkin painitaan tällä hetkellä vasemman käden kriisin kanssa. :D Miks se vaan on niin vaikeeta pitää kädet parina, aina jompikumpi elää omaa elämäänsä.. Niin yksinkertasta mutta niin vaikeeta :)

  SvaraRadera
 4. Ihanat nuo siniset housut, muistatko minkä merkkiset? :)

  SvaraRadera