Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 5 december 2014

Pienet treenit

No joo, ehkä tää innostus palaa taas pikkuhiljaa :) Juoksutin molemmat hepat eilen, ja varsinkin Zebbe oli niin upean näköinen kun kerrankin näki sen maasta käsin että tuli hirvee hinku päästä sen selkään taas :P Hiltonilla olen yrittänyt liinassa vähän "herättää" sen takajalkoja ja se oikeastaan menee ihan piruettia mun ympäri liinassa joten sitä voi hyvin työstää myös maastakäsin.

kisamuistoja, oman seuran kisat Vaasassa kevällä -14, Hilton voitti molemmat luokat mihin osallistui :)


Torstaina hepat oli maastoilemassa ja tänään sitten päätin ratsastaa molemmat vähän treenimielessä kun olen sitten la-su poissa. Hilton oli todella hankala alkuun, en saanut oikeen pohkeita läpi ja se halus olla aika vahva edestä, mikä on tosi outoa koska se on yleensä liian tyhjä edestä.. Luulen että tämä nyt johtuu vaan siitä että kun mä olen nimenomaan hakenut sitä tukea sieltä edestä ja sanonut että se on ok että se on siellä tuella niin se on nyt sitten mennyt vähän yli tämä homma..

Yritin sitten saada se vähän enemmän normaalille tuntumalle tekemällä väistöjä ja siirtymisiä ja lopuksi se meni todella hienosti. Sen ravia voi nyt säätää ihan eri tavalla, on tullut voimaa kyllä taakse, mutta sitten se helposti ottaa taas liikaa tukea edestä kun työntää niin paljon takaa. Tämmöstä se kehitys on, se ei mene suoraan ylös vaan aina tulee mutkia matkalla. En tehnyt sitten mitään kummempaa kun ihan vaan ravi-käynti ja ravi-laukka siirtymisiä missä sen täytyy lähteä takajaloista eteen ja myös tulla sujuvasti takaisin askellajeissa. Näitä perushommia työstän eniten, ne on kaiken perusta ja sitten kun ne toimii niin toimii kyllä temputkin!

Zebben kanssa tein jonkin verran raviväistöjä ja siirtymisiä ravin sisällä, eteen-kiinni-eteen pyöreällä kaulalla. Laukassa samaa ja kokosin sitä kohti piruettilaukkaa ympyrällä, sekä myötä- että vastalaukassa. Zebben kanssa pitää koko ajan olla kieli oikein päin suussa kun aina pitää miettiä niin pieniä asioita kun se on niin herkkä ja koko ajan pelata sen asennon kanssa. Zebbe välillä vähän "provosoi" että ottaisin sitä edestä kiinni jotta se voi sitten tulla vahvaks ja levitä lavoilleensa, mutta tätä olen nyt pitkään yrittänyt opetella pois ja nyt pystyn itse tosi hyvin olemaan kevyt käden kanssa enkä jää siinä yhtään kiinni. Ennen minulla on ollut aika hidas "sitkeä" käsi joka on tehnyt sen että Zebbe on tullut vahvaksi, nyt yritän olla nopeampi pidätteiden kanssa ja päästää HETI ohjan jottei se saa mitään tilaisuutta jäädä kiinni.

Huomenna olis herätys siinä kolmen aikaan yöllä, Ypäjällä tuomarikoulutus alkaa jo klo 10.00 joten pitkä päivä tulossa huomenna.. Kerron sitten tuomarikoulutuksesta ne kiinnostavimmat kohdat kun olen päässyt kotiin :)


6 kommentarer

 1. Tuli mieleen, että kun olet tuollaisen tasoinen ratsastaja, niin voisitko tehdä postauksen miten hevosia ratsastetaan? Voisin itsekkin saada enemmän irti kuin tunnilla opettajalta... esim. Miten ympyröitä ratsastetaan, minkä ohjan ja pohkeen tuki jne pitää muistaa ja miten väistöissä ratsastetaan jne. Toivottavasti tajusit ja totwutat kera kuvien; ei haittaa vanhat kuvat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jos se olisi niin helppoa että voisi vaan tehdä postauksen siitä miten ratsastetaan :) valitettavasti se vaan vaatii tosi tosi paljon harjoitusta hevosen selässä, osaavan valmentajan kanssa :) mutta mun treenipostauksien kautta ehkä voi saada jotain vinkkejä aina välillä? :)

   Radera
 2. Viime postaukseen liittyen toivoisin ehdottomasti varustepostausta, jossa esittelisit heppojesi eniten käytetyimmät/sinun lemppari varusteesi esim. satulat,suitset,pintelit/suojat,loimet :)

  SvaraRadera
 3. Kuvatekstissä pieni vuosivirhe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oho, niin olikin, mä elän jo etuajoissa ;p korjasin :)

   Radera
 4. Tuohon ekaan kommenttiin: aika "yksinkertaistettu" opas ratsastukseen on Bo Tibblinin kirja. Kannattaa tutustua! :)

  SvaraRadera