Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 3 december 2014

Innostuksen puutetta

En oikeen löydä nyt kunnon intoa kirjoitella blogiin kun tuntuu että mitään hauskaa ei oikeen tapahdu :P Hevosia treenaan normaaliin tapaan, aika paljon samoja asioita koko ajan, Zebben kanssa perusjuttuja, Hiltonin kanssa perusjuttuja ja paljon piruettilaukkaa. Nyt tosin tämän viikon päätin ottaa vähän rauhallisemmin, pieni palautusviikko. Viikonlopun vietän Ypäjällä IIIK-tuomarikurssilla ja sitä seuraavana viikonloppuna taas Ypäjällä pe-su, valmentajakoulutuksessa :)

Veikkaan että tämä kurja sää vetää motivaation nollalle, kelit on plussan puolella, ulkona on pimeää ja kurasta. Vois kyllä tulla se talvi mieluummin että olis vähän valosampaa :)

Heitelkää ideoita jos haluatte että teen jonkun toivepostauksen.


17 kommentarer

 1. Millä saat pidettyä hevosen tyytyväisenä työntekoon. siis että ne tekee aina yhtä innoissaan töisä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaihtelu piristää :) hepat maastoilee noin 2krt viikossa, joskus juoksutan, ne pääsee myös hyppäämään välillä. Ja ehkä kaikista tärkeintä että en ikinä treenaa liian kauan kun treenaan. Laatu korvaa määrän ja vaikeitten asioitten kanssa pitää "leikkiä" eikä prässätä kunnes hevonen on puhki. :)

   Radera
 2. Kiva Blogi :) Seuraan aktiivisesti. Voisitko tehdä postauksen kouluhevosen lihaskunnosta? Miten se saavutetaan ruokinta/liikunta ja missä ajassa? Siis sellaisen kokonaisvaltaisen esim miten lähdit Hiltonia rakentamaan :) Hyvää Joulua!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kannatetaan!

   Radera
  2. Kannatan myöskin!

   Radera
 3. Älä stressaa blogista, kirjoitat silloin kun siltä tuntuu!! Paljon sulla tulee matkaa Ypäjälle? Toivoisin postausta niin karusta asiasta kuin sun hevosten kuluista, eli siis (tallivuokra, valmennus, noin hinta varusteille jne) kuukaudessa :) Toki olisi kiva jos tekisit vaikka MyDayn, jos ei kuulosti liian lapselliselta!! Sehän voi olla vaikka "minun päiväni" :D

  SvaraRadera
 4. Musta olis kiva kuulla sun istunnasta. Ootko aina istunut noin nätisti vai ootko jotunu treenaamaan sitä? Minkälaisia istuntaharjoituksia olet tehnyt ja mitä suosittelisit eri ongelmiin? Meillä ei ratsastuskoulussa puututa esim liian lyhkäsiin jalustimiin. Miten pidempiin jalustimiin voisi totutella?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kannatan! Jossain postauksessa kritisoit istuntaasi ja mä en nähnyt muuta vikaa kuin ne mainitsemasi kädet.

   Lisäksi olisi kiva saada kisavideoita sun omalla selostuksella ääneen tai tekstitettynä (en sitten tiedä, meneekö editointi liian vaikeaksi..).

   Ja kuten yllä sanottiin, älä ota stressiä kirjoittamisesta, sulla on ihana blogi jota olet erittäin tunnollisesti kirjoittanut. On ihan ok että välillä on hiljaisempia kausia :)

   Radera
 5. Jag sku jätte gärna ta råd för hur du skulle göra med en häst som har hemskt svårt att stanna / backa etc. Hästens tanke är alltid att springa hårdare om det blir svårt.

  SvaraRadera
 6. Det låter bra med en beskrivning på hur du jobbat med Hilton, och hur dina hästar äter osv som en anonym tidigare har föreslagit. Det som också skulle vara intressant att du skulle beskriva dina tankar om dig som tävlingsryttare. Dvs. hur du förbereder dig på fysiskt och psykiskt inför tävlingar. Är själv intresserad av att börja tävla mera men blir så otroligt nervös och har en häst som är mycket reaktiv så jag borde hålla mig lugn och avslappnad vid tävlingssituationer.

  SvaraRadera
 7. mitä mieltä oot apuohjista? onko ne susta vaan "niille jotka ei osaa ratsastaa"? :) miten lähtisit ratsastamaan hevosta joka oppinut kulkemaan väärinpäin?

  SvaraRadera
 8. Miksi facebookissa kirjotit että alkuvuodesta vuokraat toisen karsinasi? Laitatko toisen pois?? :0

  SvaraRadera
 9. Olisi kiva lukea postaus ns. kilpailupaikka etiketistä. Eli minne pitää kisapaikalla mennä milloinkin ja mitä tehdä :)
  Plus mitä ei ikinä kannata tehdä.

  SvaraRadera
 10. Oletko kirjoittanut ruokinnasta? Miksi, miten paljon, mitä? Suositko jotain tiettyä rehumerkkiä, miksi? Käytätkö kuuriluontoisesti jotain? Mihin tähtäät hevostesi ruokinnalla, onko ne energiaa tuomassa, massaa kasvattamassa/ylläpitämässä, haetko ruokinnalla apua esim kavioiden laatuun tms?

  SvaraRadera
 11. Lähteekö Zebbe taas ratsutettavaksi?

  SvaraRadera
 12. Itseä kiinnostaa aina ratsastajan kehitys sieltä nollasta alkaen. Jos joskus jaksat niin olisi kiva lukea sellainen postaus, jossa kerrot miten ratsastusurasi alku meni. Kuviakin olisi kiva nähdä niiltä ajoilta. :) Ja jos ratsastuksessa on ollut jotakin käännekohtia niin nekin kiinnostaa. Onko koskaan ollut sellaista oloa, että ei ratsastus olekaan sun juttu tai muuten on epäilyttänyt koko hevostouhu? Sellaista tuli mieleen. :)

  SvaraRadera