Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 29 november 2014

Treenitavoitteet joulukuulle

Tässä oli Hiltonin tavoitteet marraskuulle:

Valmentajan ohjeiden mukaan mennään, eli paljon treeniä oikeassa kierroksessa, paljon siirtymisiä missä Hiltonin pitää oikeasti lähteä TAKAjaloista liikkeelle, ei niin että se lähtee etujaloista liikkeelle. Esim siirtymisessä käynnistä raviin niin takajalka on se joka ottaa ensimmäisen askeleen raviin, EI etujalka (mitä se helposti haluaa tehdä). Sen pitäisi oppia yhdistämään etu&takajalat paremmin, se on vähän kömpelö eikä oikeen halua löytää tahtia aina, varsinkin siis näissä siirtymisissä. Sitten pitää toki vahvistaa piruettilaukkaa (varsinkin oikeaa) ja tehdä enemmän sarjavaihtoja.
Miten tavoitteet saavutettiin:

Oikeassa kierroksessa olen enimmäkseen ratsastanut, nyt viimeisen viikon olen taas mennyt vasemmassa kierroksessa myös. Takajalat ovat tulleet paljon paremmin alle, varsinkin ravissa, ja laukassa pystytään jo kääntämään pari askelta piruettia. Sarjavaihtoja ollaan myös treenattu ihan kakkosiin asti. Vaihdot ovat aika isot ja horjahtavat mutta puhtaat.

Hiltonin tavoite joulukuulle:

Jatketaan oikean takajalan vahvistamista mutta nyt pitää kyllä myös ratsastaa vasemmassa kierroksessa ettei hevonen rasitu. Piruettilaukkaa vahvistetaan edelleen jotta kuukauden päästä voisi jo kääntää 1/4 osa piruettia ainakin. Sarjoihin enemmän suoruutta, kunhan saatais se peili maneesiin niin näitä olisi niin paljon helpompi myös harjoitella :)


Zebben tavoite marraskuulle oli:

Haluaisin lähteä treenaaman enemmän passagea ja piaffia, se samalla parantaisi pikkuhiljaa myös ravia ja toisi siihen enemmän ilmaa, mutta en tiedä kuinka paljon viitsin tätä tehdä yksin. Tuntuisti paremmalta saada ensin Nipsulta ohjeita näihin hommiin :) mutta jos nyt vähän "leikillä" vois välillä näitä juttuja kokeilla :) Muuten ajattelin tehdä paljon perusjumppaa Zebben kanssa koko kuukauden, notkistaa sitä entistä enemmän, niin että siitä tulisi vaan mahdollisimman letkeä ja pehmeä. Ei mitään sen kummempia, vähän sellainen jumppakausi nyt kisakauden loputtua.
Miten tavoite saavutettiin:

Kerran ollaan treenattu piaffia ja passagea ja se meni älyttömän hyvin. Vaihtoja jokaisella on myös tultu kerran Maschan valmennuksessa harjoiteltua. Muuten ollaan tehty paljon perusjumppaa vaan, Zebbestä on tullut todella notkea ja letkeä joten se tavoite on hyvin saavutettu. 


Zebben tavoitteet joulukuulle:

Nyt voitais enemmän harjoitella vaihtoja jokaisella askeleella, jotta saatais varmasti sujumaan ainakin 4 vaihtoa peräkkäin. Piaffia ja passagea vois myös harjoitella vähän enemmän, kuitenkin aika lailla leikkimielellä vielä, pieniä pätkiä kerrallaan. Perusjumppa on edelleen se tärkein ja saada Zebbe vielä vaan notkeammaksi ja letkeämmäksi ja mahdollisimman rehellisesti läpi.

6 kommentarer

 1. Onko tää Nipsu joka sua valmentaa, niin onko hänen oikea nimi nipsu vai onko se lempinimi ? Jos on niin mikä Nipsun oikea nimi on?

  SvaraRadera
 2. Heeei siis onko valmentajasi Nipsu siis Porthan-Broddell? Jos, niin en tajua miten nyt vasta tajusin :D Vaikka kai muitakin "Nipsuja" on

  SvaraRadera
 3. Ja olin muuten eri anonyymi, joku muukin näköjään mietti kuka Nipsu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Porthan-Broddell joo on mun valmentaja :)

   Radera
 4. Siinä varmaan hyvä valmentaja ja nyt ymmärrän miksi "joku Nipsu" välillä menee hevosillasi ja olet kehunut. Vähän hitaasti sytytti vaikka olen jo pitkään lukenut blogiasi :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täälläkin yksi erittäin hidas, pitkään seurannut, lukija! Miten en ole voinut tajuta :D

   Radera