Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 10 november 2014

Neljäs treenipäivä putkeen!

Tänään olikin sitten neljäs, ja viimeinen treenipäivä yhteen putkeen. Ajattelin kokeilla tätä systeemiä jos se toimis mun hevosille, ja kyllä toimii! Varsinkin Zebbelle joka on niin järkyttävän kuuma hevonen, niin sen saa tosi hyvin läpiratsastettua kun saa joka päivä jatkaa siitä mihin edellisenä päivänä jäätiin. Hiltonille tämä toimi myös hyvin, se on iso hevonen joka tarvii tosi paljon jumppaa jotta pysyy mahdollisimman vetreenä, ja näin pystyin työskentelemään hyvin alusta asti kun se oli ollut pari päivää ennenkin työskennellyt oikeenpäin.Zebben kanssa mentiin ihan vaan perusjuttuja tänään kun eilen oli niin mahtava. Kaarevia uria alkuun, jonka jälkeen laukassa laukka-käynti-laukka siirtymisiä, ja sitten vielä monta diagonaalia raviväistössä molempiin suuntiin ja lopuksi kokosin kohti piruettilaukkaa ympyrällä, missä vaan halusin selän kunnolla ulos ja asetuksen sisälle hyvin läpi.


Hiltonin kanssa tein tänään taas enemmän piruettilaukkaa suoraan eteen, oli aivan super tässä! Tein myös paljon ravi-käynti ja ravi-laukka siirtymisiä. Laukasta raviin on sille nyt se vaikein, siinä tulee melkeen stoppi ennenkun se lähtee raviin, kun sen siirtymisen pitäisi olla todella sulava. Sain kuitenkin nämä siirtymiset sitten toimimaan hyvin kunhan niitä jaksoi hetken harjoitella. Käynnistä raviin oli Hiltonille vielä pari viikkoa sitten hankalaa, mutta se lähtee nyt tosi hienosti raviin. Teen aina niin että kokoan käynnin todella kootuksi, ja sen pitää siitä tosi kootusta käynnistä lähteä raviin työntämällä takaosalla ensin, eikä se saa valua siirtymisessä pitkäksi.

Huomenna hevoset pääsee palauttavalle maastolenkille, ja ke-to työskentelen taas perusjuttujen kanssa. Perjantaina lähden Vierumäelle, valmentajakoulutuksen ensimmäinen lähijakso :) ( eli hevosilla on treenivapaa viikonloppu kun olen poissa)Kuten huomaatte harjoittelen todella paljon perusjuttuja, enkä niin usein vaikeimpia juttuja. Mielestäni perusasiat ovat ne tärkeimmät ja kaikilla on aina siinä parannettavaa, perusasiat ovatkin yleensä ne vaikeimmat asiat kouluratsastuksessa.

Yleensä jos jossain vaikeammassa liikkeessä on ongelmia, se johtuu siitä että perusratsastuksessakin on ongelmia. Ensin korjataan asiat perusjutuissa ja sitten lähdetään siihen vaikeampaan juttuun, yleensä se virhe korjaantuu "itsestään" kun perusasiat toimii. Kukaan ei ole niin hyvä ratsastaja (tai hevonen) ettei näitä perusjuttuja tarvitsisi treenata, niissä löytyy aina jotain parantamista ja juuri nämä perusjutut kehittävät ratsukkoa kaikista eniten :)

4 kommentarer

 1. Onko sun hevosilla kamalan yksipuolinen liikunta vai antaako blogi vain sellaisen käsityksen? Ymmärsin tän 4pvn treeniputken, eip ole siittä kiinni, kunhan kyselen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. no tää oli tosiaan ensimmäinen kerta kun päätin pitää 4pvää putkeen. Koulutreeni on kuitenkin meidän pääjuttu niin sitä on treenattava jos haluaa tulla paremmaksi. kuitenkin vaihtelu piristää ja on tärkeää ja hevoseni pääsevät myös säännöllisesti maastoon sekä hyppäämään, niitä juoksutetaan myös joten en tiedä kuinka paljon monipuolisemmaksi treeni voi tästä enää mennä.

   Radera
 2. Mitä tarkoitat, kun sanot; "monta diagonaalia raviväistössä"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monta = enemmän kuin kaksi
   Diagonaali = lävistäjä
   Raviväistö = pohkeenväistö ravissa, hevonen astuu ristiin ja etenee diagonaalin linjaa pitkin
   :D

   Radera