Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 9 november 2014

Better than ever!

Oih, mä en kestä, Zebbe oli niiiiin huippu mahtava tänään!! Päätin työskennellä molempien hevosten kanssa kangilla, Zebben kanssa tein todella pitkän alkuverkan ravissa, väistöjä, ja kiemurauria. Tässä saan sen kyllä nyt niin hyvin selän yli ja se ravi muuttuu ihan erilaiseks. Se ei juokse, vaan askeleeseen tulee se viive mitä Zebbe ei todellakaan anna ilmatteeks :P

Laukassa työskentelin paljon isoilla ympyröillä ja paljon vastalaukassa, niinkuin eilen suunnittelinkin. Kun Zebbe nyt oli niin pehmeä ja hyvin läpi päätin sitten tehdä vähän enemmän hommia. Laukassa kokosin piruettilaukkaan ympyrällä ja tein isoa työskentelypiruettia, jota sitten pienensin koko ajan kunnes se teki ihan normaalin "kisapiruetin". Toimi todella hyvin, nämä tuntuvat todella helpoilta.

Tämän lisäksi tehtiin parit sarjat joka toisella. Eniten työstin ravia kun se oli niin  hyvin selän yli. Se kuunteli nyt ensimmäistä kertaa mun puolipidätteitä tosi hyvin, ja oikeasti tuli enemmän takaosan päälle puolipidätteestä. Normaalisti se haluaa vaan kaahata menemään ja jos teen puolipidätteen se ei joko kuuntele tai sitten se tulee vaan vahvaksi. Nyt pysyi todella pehmeänä edestä ja oikeasti kuunteli pehmeää puolipidätettä.

Pystyin jopa tekemään suoralla uralla helposti siirtymisen ravista passageen ja passagesta takaisin raviin. Ihan pienillä avuilla! mahtava ihana hevonen < 3 Kyllä nyt tuntuu että oikeasti rupeaa ne "nappulat" löytymään, eihän tässä kestänyt kun sen 6 vuotta ;) Zebben kanssa on niin äärimmäisen tärkeää että ratsastaa ihan joka askeleen oikeen, se ei anna yhtään mitään väärää ratsastusta anteeksi. Mutta sitten kun teet kaiken oikeen se on myös maailman ihanin ratsastaa! Tätä tunnetta ei voita mikään!Hilton oli myös todella reipas tänään, työstin eniten ravia kun eilen tein niin paljon piruettilaukkaa. Ratsastin jonkin verran väistöjä ja sitten avoja ja sulkuja. Oli todella hyvä ja saan sen pidettyä nyt tuntumalla ravissa edestä oikeastaan koko ajan mikä on superhyvä! Nopeasti se vaan tajuaa asiat :)


4 kommentarer

 1. Oi mä niin ihailen sun ratsastustaitoja sekä tottakai hevosia ! (; <3

  SvaraRadera
 2. Hilton e så vacker :).

  SvaraRadera
 3. Mitä tarkoittaa "selän yli"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kun hevonen liikkuu koko kropan läpi, takajalat alla, vatsalihakset tiukkana ja selkä ylhäällä. liike lähtee takajaloista, menee selän läpi eteen ratsastajan käteen.

   Radera