Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 7 november 2014

Talvi tuli

Ja mun hevosilla ei ole hokkeja :P Noh, kävin äsken ostamassa hokit ja käyn pian tallilla laittamassa ne niille. Zebbelle en tykkää yhtään laittaa hokkeja kun se on niin hemmetin kömpelö että se teloo ne jalansa aina tuhat kertaa talven aikana, VAIKKA sillä on bootsit ja suojat joka jalassa tarhassa. Pitäis varmaan olla karsinassakin.

Viime talvi, tais olla lähemmäs -20c, onneks ei vielä ihan noin kylmä :/


Mutta pakko ne on laittaa että heppa pysyy pystyssä :) Ei siinä oikeen auta kun vaan suojittaa se kunnolla ja toivoa parasta.

Kävin jo aamulla ratsastamassa molemmat hevoset. Zebbe oli todella villi :D sillä oli eilen vapaapäivä ja aina vapaapäivän jälkeen herralla on vähän liikaa innostusta, tuntuu ettei se oikeen itekkään tiedä mitä tehdä kaiken energian kanssa. Tein sitten vaan paljon perusjumppaa alkuun ja kokeilin vähän piffata sitä kun se oli sopivan kuuma. Pari askelta passagea mentiin myös ja sitten jumppana vähän sarjoja, eniten joka toisella. Kuumeni tässä jonkin verran mutta mutta. Tiedän että huomenna on jo helpompaa ;)

Hiltonin kanssa sain Nipsulta kotiläksyksi ratsastaa vaan oikeassa kierroksessa noin kuukauden verran, jotta saatais se oikea takajalka vahvistettua kun se on paljon hitaampi kun vasen. Verkkaan kuitenkin molempiin suuntiin mutta työskentelen sitten sitä vain oikeassa kierroksessa, paljon suoraan eteen ja paljon sekä vasenta että oikeaa laukkaa. Kokosin sitten ihan piruettilaukkaan molemmissa laukoissa, ja olin tarkkana että en itse jäänyt puristamaan jaloilla/reisillä/polvilla, vaan jalka rennosti irti ja sit korjasin vaan alapohkeella kun se laukka lähti hyytymään. Hilton laukkas nyt piruettilaukkaa todella paljon paremmin, se ETENI eikä se jäänyt jumittamaan paikalleen vaan sain sen siitä HETI eteen isoon laukkaan! Jess :) Jotain on mennyt kaaliin ;)

Nyt ajattelin vetää pienen treeniputken viikonlopun yli ja vielä maanantaina jotta saadaan vähän tehokasta työtä tehtyä. Sitten otetaan taas pari päivää vähän rennommin. Tää on kyllä kieltämättä vähän tylsää nyt kun ei ole kisoja enää mihin treenata, joten pitää vaan yrittää löytää sitä omaa motivaatiota ja laittaa itselleen koko ajan tavoitteita mitä pitää saada läpi. Voisin taas aloittaa mun kuukauden tavoitteilla mitä tein myös viime talven jos ne kiinnostaa? Eli ne oli Tämän tyyppisiä postauksia :)


6 kommentarer

 1. Ehdottomasti käyttöön nuo kuukauden tavoitteet -postaukset, olivat tosi mielenkiintoisia! Niitä olenkin kaipaillut :)

  SvaraRadera
 2. Nuo Kuukauden tavoitteet-postaukset kuulostaa minustakin ihan hyviltä :) Meillä just sama ongelma kummankin hevosen kanssa, oikea takanen paljon hitaampi... Mutta nyt kun on luntakin niin saadaan vielä entistäkin parempaa ja tehokkaampaa treeniä :D

  SvaraRadera
 3. Tee ehdottomasti tuo tavoitepostaus!

  SvaraRadera
 4. Komppaan aiempia, kovin inspirovia olivat viimetalvisetkin!

  SvaraRadera
 5. samaa mieltä ylempien kanssa!

  SvaraRadera
 6. Vau, hienolta kuulostaa, osaispa itsekin

  SvaraRadera