Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 7 november 2014

Treenitavoitteet: marraskuu!

No niin laitetaan heti treenitavoitepostaus käyntiin kun sitä myös toivottiin ja kyllähän tämä antaa minullekin vähän intoa treenata tehokkaammin ;)


Kunhan saadaan takaosa toimiman etuosan kanssa paremmin yhdessä niin luulen että Hiltonista tulee aikas makea < 3 (onhan se tietnkin nyt jo mutta siis vielä makeampi ;) )


Hiltonin tavoitteet:

Valmentajan ohjeiden mukaan mennään, eli paljon treeniä oikeassa kierroksessa, paljon siirtymisiä missä Hiltonin pitää oikeasti lähteä TAKAjaloista liikkeelle, ei niin että se lähtee etujaloista liikkeelle. Esim siirtymisessä käynnistä raviin niin takajalka on se joka ottaa ensimmäisen askeleen raviin, EI etujalka (mitä se helposti haluaa tehdä). Sen pitäisi oppia yhdistämään etu&takajalat paremmin, se on vähän kömpelö eikä oikeen halua löytää tahtia aina, varsinkin siis näissä siirtymisissä. Sitten pitää toki vahvistaa piruettilaukkaa (varsinkin oikeaa) ja tehdä enemmän sarjavaihtoja.

Mitä korkeammalle tasolle mennään sitä enemmän tarvitaan hevoseen notkeutta, letkeyttä ja nopeutta. Siihen panostetaan nyt Zebben kanssa hetken :)


Zebben tavoitteet:

Haluaisin lähteä treenaaman enemmän passagea ja piaffia, se samalla parantaisi pikkuhiljaa myös ravia ja toisi siihen enemmän ilmaa, mutta en tiedä kuinka paljon viitsin tätä tehdä yksin. Tuntuisti paremmalta saada ensin Nipsulta ohjeita näihin hommiin :) mutta jos nyt vähän "leikillä" vois välillä näitä juttuja kokeilla :) Muuten ajattelin tehdä paljon perusjumppaa Zebben kanssa koko kuukauden, notkistaa sitä entistä enemmän, niin että siitä tulisi vaan mahdollisimman letkeä ja pehmeä. Ei mitään sen kummempia, vähän sellainen jumppakausi nyt kisakauden loputtua.

Kerron sitten joulukuun alussa miten tavoitteet saavutettiin ja sitten laitetaan uudet tavoitteet joulukuulle!

5 kommentarer

 1. Miten treenaat että heppa lähtee ensin takajaloista siirtymissä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. täytyy saada se takaosan päälle eikä sitten saa "päästää" sitä etujaloille siirtymisessä, eli puolipidätteitä ja istunnalla ja pohkeilla pidetään hevonen takaosan päällä. Jos tuntee että se haluaa lähteä etukenoon otetaan isompi puolipidäte, takaisin takajalkojen päälle ja sitten yritetään uudestaan kunnes onnistuu :)

   Radera
 2. Kiva postaus! :)

  SvaraRadera
 3. Missasinko sen ratsastuskoulussa käymisen vai etkö ole kiireiltäsi ehtinyt sitä toteuttaa? :)

  SvaraRadera
 4. "vähän" jäljessä, mutta näitä tavoitepostauksia on aina todella mieleenkiintoista lukea!

  SvaraRadera