Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 27 februari 2016

Ikävä mun hevosia

Kyllä nyt rupeaa jo vähän tuntumaan kun omat hepat olleet jo hetken poissa. Hiltonia pääsen onneksi katsomaan parin viikon päästä, mutta Zebbeä en pääse katsomaan ainakaan hetkeen. Molemmat voivat hyvin ja edistyvät koko ajan :) ja sehän on se pää pointti.

Baltic Dressage Cup syksy -15


Hilton rokotettiin ja raspattiin viime viikolla joten se on ottanut alkuviikon vähän rauhallisemmin. Olen aina raspannnut Hiltonin kerran vuodessa siitä asti kun se mulle tuli, kun sillä ei ikinä ole ollut mitään ongelmia. No nyt sillä oli ollut piikkejä, ja aika pahastikin?! Tosi outoa, sehän selittäisi hyvin sen miksi se on laihtunutkin! En kyllä ymmärrä miten sille nyt yhtäkkiä tuommoinen ongelma on tullut. Tästä lähtien katson sen hampaat kyllä puolen vuoden välein. Ell oli kyllä sanonut että se voi johtua siitä jos hevosen lihaksisto muuttuu paljon lyhyessä ajassa niin se voi jotenkin vaikuttaa noihin hampaitten asentoon ja sen takia sitten voi tulla tämmösiä ongelmia. Hiltonhan on vuoden sisällä kehittynyt ihan valtavan paljon ja lihaksisto sen mukana, että ehkä se johtuu sitten siitä. Mutta oli se silti aika kauhistuttavaa! No onneks se on nyt hoidettu ja nyt kyllä tarkistan nuo hampaat useammin, ettei vaan käy näin toista kertaa.

Itse olen kyllä kuitenkin päässyt ratsastamaan ihan normaaliin tapaan asiakkaitten hevosia, ja on ollut periaatteessa tosi kivaa että olen ehtinyt niihin enemmän panostaa. Meillä oli viikko sitten täällä skaalantarkistus tuomareille, missä ratsastin kahdella hevosella. Meillä oli kahtena edellisenä päivänä ollut Nipsu täällä valmentamassa,niin hevoset olivat kyllä huomattavan väsyneitä :P mutta hyvää kokemusta silti, mäkin olin silloin vielä kuumeessa (olin koko viime viikon kotona saikulla kun mulle iski tämä kauhea flunssa mikä melkeen kaikilla on ollut :P) niin oma suoritus ei ehkä sekään ollut parhaimmista päästä noina päivinä :)
Mutta joskushan voi käydä noin myös oikeissa kisoissa niin on hyvä tietää että pystyy kuitenkin suorittamaan vaikka oliskin pikkasen kipeä.

Nyt mä jo odotan innolla kisakauden avajaisia, Vantaalla mennään todennäköisesti Hiltonin kanssa PSG-luokka, jonka jälkeen otan Hiltonin sitten kotiin Vaasaan.
Vantaan jälkeen suunnataan varmaankin Ypäjälle huhtikuun lopussa, ja sitten toukokuun viides päivä onkin jo Small Tourin ensimmäinen osakilpailu Vihdissä! Uuta küriä olen jo suunnittelemassa kovaa vauhtia ;)

Nyt kun mulla on paremmin aikaa niin ratsuttamisen ja valmentamisen ohella yritän nyt aloittaa salitreenit taas tosissaan, jotta olisin mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa kun kisat sitten alkaa! Nyt mulla on ollut niin paljon tekemistä joka päivä ettei vaan aika riitä, mutta kyllä se toisaalta on tosi paljon kiinni siitä suunnittelemisesta. Jos päivät suunnittelee minuutti-aikataulun mukaan niin kyllä sitä ehtii vaikka mitä! Itse viihdyin tosi hyvin näin kun on koko ajan menossa ja tekemässä. Ei niitä unelmia muuten pääse toteuttamaan jos ei niitten eteen tee kovasti töitä!


Tänään oli ihana herätä vasta 8 aamulla,ilman herätyskelloa, la:n kunniaksi (muuten olen herännyt siinä 6-aikoihin viikolla) :) nyt ollaan pian lähdössä salille poikaystäväni kanssa, ja iltapäivällä käyn sitten ratsastamassa vielä. Illaksi tiedossa kavereiden tuparijuhlat, joten kiva päivä tulossa :) Aurinkokin paistaa joten eihän tässä voi muuta kuin hymyillä ja nauttia elämästä :) Kevättä kohti mennään!

12 kommentarer

 1. Miksi Hilton on siis keisarinmäessä ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on mun valmentajan luona osaksi jatkokoulutuksen takia ja osaksi sen takia että meidän kotitallin maneesinpohja on niin huono että mä en uskalla siinä ratsastaa Hiltonilla.

   Radera
 2. Tuleeko Zebbe milloin takaisin? :)

  SvaraRadera
 3. Oletko miettinyt tallin vaihtoa esim pohjan takia vai meinaatko vain tyytyä siihen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen miettinyt joo,en voi riskeerata Hiltonin jalkoja ja terveyttä. Mutta pohja on tottakai tarkoitus korjata ja saada hyväksi, niin sitä vähän tässä odottelen vielä.. :)

   Radera
 4. Oletko miettinyt tallin vaihtoa esim pohjan takia vai meinaatko vain tyytyä siihen? :)

  SvaraRadera
 5. Miksi jätät pinteleissä patjan näkyviin? Olen ihmetellyt tätä jo hetken, sillä itselle on aina opetettu, että patjaa ei saa jäädä, ettei mene hiekkaa väliin jne. Olisi kiva kuulla siis mistä tämä erilainen tapa juontaa juurensa? :)

  SvaraRadera
 6. Eikös Hubertuksella ole melko uusi ja huippu pohja? Kummaa touhua kun hevoset jalat muka sellaisesta menee rikki. Meillä kaikilla hevosilla priima jalat iät ajat olleet vaikka pellolla ja kaikenlaisille pohjilla päästelty menemään. Kai tämä on sitten sitä nykyaikaa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä se hyvä pohja joka joustaa on äärimmäisen tärkeä, varsinkin hevosille jotka treenaavat korkealla tasolla,mitä isoliikkeisempi hevonen ja mitä isompi hevonen, sen tärkeämpää se on :) siinä tulee äkkiä ongelmia jalkojen ja jopa selän kanssa jos pohja ei jousta. Luonnossa, esim pelloilla, se jousto on yleensä kyllä aika hyvä :) ja jos vaihtelee pohjaa usein niin sehän on se paras vaihtoehto hevoselle. Nykyaikaa tai ei, kyllä kova joustamaton pohja on aina ollut hevosille huonoksi. Miettii jos itse käy joka päivä tunnin lenkillä huonoissa kengissä jotka eivät anna joustoa yhtään, vs hyvissä lenkkareissa jotka antavat joustoa, ero on aika huima ;)

   Radera
 7. Hei Sophia, oletko jossain vaiheessa tulossa Etelä-Suomeen valmentamaan? Tai käytkö ylipäätään etelässä valmentamassa? Kovasti haluaisin valmennukseesi, ja meidän tallilta löytyisi varmasti muitakin osallistujia.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heippa :) laita s-postia soffi1986@hotmail.com :)

   Radera
 8. Hei,
  Nyt kun sulla on "aikaa" hepojesi ollessa maailmalla, niin olisitko voinu tehdä postauksen Hiltonin ja sun tallinnan reissusta viime kesältä? Muistaakseni lupailit siitä omaa postausta? Vai onko multa on mennyt ko.postaus totaalisesti ohi :/

  SvaraRadera