Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 9 februari 2016

Hevonen on paras opettaja!

Kyllähän se vaan niin menee, että hevonen on ratsastajan paras opettaja. Itse olen huomannut kuinka saan enemmän ja enemmän työkaluja omaan ratsastamiseen, mitä enemmän hevosia pääsen ratsastamaan.

KWPN-ruuna Barrichello, om. Ulla Luoto

Jokainen hevonen on erilainen, niillä on aina jotain "omaa" mitä ratsastajan pitää keksiä että miten sitä pitää ratsastaa. Mikään hevonen ei ole samanlainen kuin toinen. Mikä on ehkä ihan luonnollista, ihan kuten me ihmisetkin ollaan kaikki erilaisia.

Kunhan hevosia vaan osaa lukea oikealla tavalla, niin ne voivat opettaa ratsastajaa todella paljon. Ei sen tarvitse olla valmis GP-hevonen että siitä voisi jotain oppia, vaan ihan tosi raakakin hevonen voi aina jotain opettaa ratsastajalleen. Siksi, jos haluaa hyväksi ratsastajaksi, ja haluaa kehittyä, ei ikinä kannata sanoa ei jos saa tarjouksen ratsastaa jollakin hevosella, oli se sitten kuinka kokematon ja vaatimaton tahansa.

T.Kasta, om. Sanna Koskiluhta


Nyt kun Hilton on Nipsun luona jatko-opinnoissa ( siitä muuten puheen-ollen, sain kuulla eilen että Hilton tekee jo 7 vaihtoa jokaisella :D mitä mä sanoinkaan siitä yllättämisestä, se on kyllä uskomaton!! < 3 ) niin mä kuitenkin pääsen ratsastamaan päivittäin, mikä on omalle ratsastukselle tietenkin tosi hyvä. Mielestäni on niin kiehtovaa ratsastaa varsinkin vähän haastavammalla hevosella, koska siinä vaiheessa kun sellaisen hevosen saa toimimaan, on se niin palkitsevaa! Ja se, kun saa välillä oikeen miettiä ja yrittää keksiä ratkaisuja uusiin ongelmiin mihin ei ole ennen törmännyt. Sehän jos jotain kehittää!

Kun on hevonen jonka kanssa takkuilee perusjuttujen kanssa, niin se on mielestäni kaikista eniten palkitsevaa kun saa jonkun sellaisen homman loksahtamaan kohdalleen, joku tosi simppeli juttu, joka kuitenkin sitten näkyy, ja tuntuu ulospäin isona juttuna :)

Hiltonin kanssa onkin enemmän sitä pikkusäätöä ja voiman kasvattamista niin vaikka sekin on omalla tavallaan tosi palkitsevaa kun sen kanssa jotain onnistuu ja oppii, niin se on vaan eri tavalla toisten hevosten kanssa, kaikilla on kuitenkin ne omat juttunsa :)

Elämäni paras opettaja tähän mennessä kuitenkin on ollut oma Zebbeni < 3 vaikein hevonen jolla olen ikinä ratsastanut, mutta niin paljon se on opettanut! 9 kommentarer

 1. Mitä Zebbelle muuten kuuluu? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erittäin hyvää olen ymmärtänyt :) viihtyy hyvin Saksassa ja kehittyy koko ajan :)

   Radera
 2. Itse koin tänään myös tätä hevoselta oppimista, kun menin meidän tallin "lapsihepalla", joka on ex-ravuri. En hirveästi odottanut, mutta se yllätti minut positiivisesti ollessaan paljon pätevämpi kuin kesällä sillä edellisen kerran mennessäni! Nyt näillä vähän kokemattomammilla hevosilla ja poneilla ratsastaessa oppii hyvin sitä omaa malttia ja ratsastamista jokaisen liikkeen kanssa. Enkä yhtäkään hetkeä vaihtaisi pois, nämä vähän kokemattomammat on kyllä niin huippuja, kun heti huomaa tehdessään oikein :)<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näin se on, ei saa ala-arvioida mitään hevosta, ja sitten kun hankalan hevosen saa kulkemaan, on se vaan niin paljon palkitsevampaa kuin silloin kun saa "helpon" hevosen menemään (toki sellaisen hevosen kanssa voi sitten jo päästä nopeammin pidemmälle, mutta ei ehkä joudu samoihin haasteiden ja ongelmien eteen kun sellaisen hevosen kanssa jolla ei kaikkia edellytyksiä ole :)

   Radera
 3. Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä! Mulla on myös aika vaikea hevonen, se tarvitsee tosi tasaisen tuen kädeltä ja silti paljon jalkaa (että tulee pohkeen eteen) ja me tehdäänkin tosi paljon töitä että saisin tasaisemman ja rehellisemmän muodon. Välillä oon miettinyt et ostinko liian vaikean hepan kun se ei anna mitään ilmaiseksi, mutta oikeasti se on vaan tosi hyvä, että se oma heppa ei oo mikään "automaatti" vaan vaatii multa paljon, silloin on pakko oppia ratsastamaan paremmin! :) http://faniunelma.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näin se on, sillä vaikealla hevosella kyllä oppii, vaikka ehkä kehitys voi vähän kestää, mutta onhan se sen arvosta koska siinä oppii niin paljon :)

   Radera
 4. Luin enne jonkin verran sun blogis kunnes se vähän jäi. Nyt kuitenki löysin tän uudestaa ja kiinnostuin tosta ekasta kommentista, nii eikö Zebbe enää oon sun oma vai miksi se asustelee saksassa ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. On mun oma vielä, se on vaan saksassa treenissä vähän pidemmän aikaa. Olen kirjoittanut aiheesta oman postauksenkin tammikuussa missä olen selittänyt perusteellisemmin :)

   Radera
 5. Tosi hyvä blogi:) voitko kertoa miten hitaan hevosen saa ratsastettua nopeammaksi ja takajalat alle?

  SvaraRadera