Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 4 februari 2016

Hiltsu yllätti taas!

Hilton on kyllä sellainen kunnon yllättäjä, että huhhu!

Kuvat ovat viime viikolta kun minulla oli syntymäpäivä, ja ihana Taru Arola tuli räpsimään meistä upeita kuvia! Supersuuri kiitos Tarulle!!! (kaikki tämän postauksen kuvat (C) Taru Arola)Olen Helsingissä notaarikoulutuksessa tänään ja huomenna, käydään läpi vähän rikos- ja siviiliprosessia, ja huomenna käydään läpi yhteenvetoja ja tuomion kirjoittamista. On ollut todella kiinnostavaa, ja täytyy myöntää että mä vaan enemmän ja enemmän kiinnostun tähän juridiikkaan. Nyt olenkin lainannut Lehtolan & Wegeliuksen kirjoittaman kirjan "Hevoskaupan käsikirja" jota olisi tarkoitus lukea läpi ja sieltä sitten jatkaa pilkkomaan niitä juridisia ongelmia mitä hevoskauppariidoissa voi tulla, siihen kun vähän haluaisin erikoistua.

No mutta, takaisin Hiltoniin! Eilen illalla kun tulin junalla Helsinkiin, pääsin sitten Nipsun kyydillä Keisarinmäelle ja pääsin moikkaamaan ja ratsastamaan Hiltonilla. Se on ollut tosi pirteä siellä, kävelikin tosi reippaasti heti kun kiipes selkään, mutta on myös ollut jännittynyt ja stressaantunut uudesta paikasta. Tuo tallihan on todella moderni ja iso, niin ehkä se vaan vaatii vähän totuttelua. Kyllä se nyt jo oli ihan oma itsensä. Tekee hyvää Hiltonille olla vähän pidemmän aikaa pois kotoa taas, että se vähän näkee maailmaa ;)Katsottiin Nipsun kanssa että mä saan Hiltonin nyt laukkaamaan enemmän eteen, se helposti menee nyt liian nopeaksi, reppana, kun sitähän me ollaan yritetty sille opettaa :P Mutta nyt tosiaan menee liian nopeaksi välillä ja silloin menee liian lyhyitä askelia laukassa. Samalla yritettiin saada ne kulmat ratsatettua mahd hyvin, ja että mä en kaadu vasemmassa kierroksessa yläkroppa vasemmalle, enkä laita liikaa painoa vasemmalle istuinluulle, jolloin mulla katoaa oikea istuinluu, ja samalla oikea pohje, joka tarkoittaa että hevosen ulkolapa ei ole hallinnassa.

Saatiin nämä hyvin toimimaan, ja lopuksi sitten otettiin vähän piaffi/passagea, ja tässä se Hilton sitten yllätti ja kunnolla!! Nyt se yhtäkkiä pyöristi koko ylälinjan, otti takaosan alleen, ja polki ihan tahdissa! Tällä tavalla se ei ole lähellekään ikinä tehnyt, eikä varmaan uskottu että se ikinä pystyykään! Kerta toisensa jälkeen se vaan yllättää ja todistaa kuinka PALJON se haluaa olla mieliks, ja kuinka paljon se vaan yrittää ja yrittää kunnes se tekee oikein! VAIKKA se on sille fyysisesti todella hankalaa. Maailman ihanin Hilton!! Niin nyt uskon että jos se tuon jutun nyt tajusi, niin Nipsu varmasti saa sen ravin nyt kuntoon! Ravissahan se helposti vähän leviää ja "hiihtää" menemään, mutta näin jos se asentaa kroppansa ravissa niin tästä tulee ihan super!!21 kommentarer

 1. Mä vaan tuijotan ja tuijotan tuota alinta kuvaa, miten upea pari te ootte. :)

  Onpa hienoa, että pääset yhdistämään koulutuksesi/ammattisi hevosiin tuohon hevoskaupan juridiikkaan perehtymällä. Tuollainen erityisosaaminen on todella tärkeää ja niitä osaajia tarvitaan aina. Tsemppiä!

  SvaraRadera
 2. Koska me saadaan videota tästä piaffi passage treenistä? Olis myös tosi ihanaa nähdä pidempää videota teidän treenistä. Teitä on niin ihana katsoa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. olen samaa mieltä! Olen melk aina yksin matkassa, niinkuin eilenkin, mutta mietinkin tässä justiin että sitten kun Hilton tulee kotiin mun on pakko ylipuhua mun poikaystävää useammin mukaan tallille ottamaan videoita, ihan itsenikin takia kun niin paljon ratsastan yksin, että voin sitten olla "oma valmentajani" ja analysoida videoita enemmän :) se kamera pitää ensin korjata/hankkia uusi, mutta nyt on koko helmikuu aikaa se tehdä ;)

   Radera
 3. Aivan super ihania kuvia! Miten korjasitte tuota istuntavirhettäsi? Olisi kiva kuulla vinkkejä samantyylisiin ongelmiin:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo Taru on kyllä taitava :) mun ongelma on kaarevalla&kulmissa vasemmassa kierroksessa, varsinkin hiltonin kanssa, kun hiltonkin laittaa mut siihen vinoon asentoln. Pari krt aina ennen kulmaa käyntiin, ja ajattelin että sain koko istuntani enemmän oikealle, kun tuun satulassa liikaa vasemmalle, ja sitten mun pitää hyvin pitää ulkolapa hallussa ettei hilton mee vinoon ja laita mua vinoon, ja sit rehellinen taivutus vas pohkeesta. Mulla menee myös vas käsi liian alas et sitäkin pitää miettiä :)

   Radera
 4. Hei! Sulla oli niissä Heidi Järven ottamissa kuvissa tosi mageet farkkuratsastushousut. Kysyisin, minkä merkkiset ne on? Taitaa olla pakko hankkia sellaiset itsellekin ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ne on tosi hienot :) Pikeurit ne ovat, nyt en muista mallin nimeä :/ mutta varmaati löytyy jos googlaat Pikeurin housuja :)

   Radera
  2. Badira on mallinnimi :)

   Radera
  3. Kiitos ;). Lähtee tilaukseen, kunhan löydän ne!

   Radera
 5. On tuo hilton kyllä niin kamalan hieno, niin hirveen komea kyllä! Ootte kyllä niin hieno pari, onnea jatkoon! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla :)

   Radera
 6. millon zebbe palaa ? Haluisin lukea zebbe postauksia !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei lähiaikoina, se on päässyt Saksassa hyvin vauhtiin eikä mulla riitä aika satsata 110% kahteen hevoseen nyt kun olen käräjillä töissä :)

   Radera
 7. oon jo pitkään miettinyt, että miksi blogisi on puoliksi ruotsiksi? entä insta ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siksi että äidinkieleni on ruotsi, instaa olen yrittänyt pitää nyt mahd englanninkielisenä kun on yhteistyökumppaneita myös ruotsista, ja seuraajia löytyy monesta eri maasta, niin haluan ettäkaikki ymmärtävät mitä siellä höpisen :)

   Radera
 8. Wautsi kuinka kivoja kuvia! :)
  Oon itse jäänyt jotenkin koukkuun tekstin tasoittamiseen reunoista, joten vinkkinä myös sulle jos haluat siisteyttä lisää niin tekstin tasoittaminen tekee ihmeitä :D!

  SvaraRadera
 9. Onko Zebbe kilpaillut Saksassa vai onko siellä keskitytty treenaamiseen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Treenaamiseen vaan, kohti GP:tä mennään koko ajan :)

   Radera