Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 24 april 2016

Ennätyspisteet Intteristä!!

Oli kyllä kaiken kaikkiaan superhyvät Ypäjä Spring Dressage-kisat! Me onnistuttiin parantamaan eilisestä vielä vähän, ja samalla saatiin uudet ennätyspisteet tehtyä Intermediaire 1-radalta, 65.7% !

Postauksen kaikki kuvat ovat Taru Arolan ottamia, ihan älyttömän kiitollinen olen kun Taru ottaa meistä niin upeita kuvia!! :)


Olen tähän tulokseen ihan äärettömän tyytyväinen, sillä meillä jäi vielä paljon parantamisvaraa! Hilton oli kyllä parempi kuin eilen, pääsin nyt ratsastamaan sitä vähän enemmän eikä se ollut ihan niin tahmea kuin eilen, mutta vieläkin se oli vähän liian löysä, ja sen takia raviohjelmassa se ei ihan pysyny raamissa, vaan levis vähän siellä sun täällä. Laukassa se pysyy paremmin, mutta siinäkin voisin saada sen vielä paremmin takaosan päälle ja taipumaan paremmin.

Kyllä se tästä pikkuhiljaa :) olin kyllä niin yllättynyt kun sain pisteeni, myös helpottunut, koska itse olin kuitenkin tähän rataan tyytyväinen, kun vertasin siihen miten se meni Poni-haassa ja eilen.

Mä NIIN tykkään tästä kuvasta!!


Hilton sai oikeasta piruetista 8 ja vaihdoista joka toisella. Omasta mielestäni parhaiten onnistuivat juurikin sarjavaihdot ja piruetit. Vaikka vielä haluaisin että se olisi rennompi selästään pirueteissa ja ettei sen niska nousisi niin ylös oikeassa piruetissa, se vähän ehkä jännittyy niissä vielä, mutta se keskitti piruetit todella hyvin ja pystyin ratsastamaan vaivattomasti niistä nyt ulos!

Ne asiat mitä olen tästä kisasta oppinut:

- mun pitää itse keskittyä paremmin verkassa ja mulla pitää olla selkeä suunnitelma verkassa. Eilen vähän vaan menin laukkaa ja ravia ympäri ilman mitään suunnitelmaa, enkä saanut Hiltonia sinne mihin halusin.

- jos Hilton jännittyy radalla, mä en saa jäädä pitämään ohjasta kiinni, koska silloin se rupeaa nojaamaan käteen ja takajalat häviää. en myöskään saa jäädä itse puskemaan sitä silloin eteen, koska lopputuloksena on se että Hilton on tahmea mutta suorituksesta tulee hätäinen kun mä yritän saada siihen "energiaa"

- kun lähden kiertämään rataa on parasta kävellä ensin kierros puolipitkillä ohjilla, silloin Hilton saa mahdollisuuden renoutua enkä mä ole sen kimpussa siinä koko ajan että "mene nyt", molemmat saadaan pieni hengähdys ennen itse suoritusta, se toimi ainakin tänään aika hyvin :)

- jos Hilton tuntuu huonolta, niin mä en saa heittäytyä passiiviseksi ja esim ratsatsaa huonot tiet! Silti pitää aina yrittää ottaa jokainen piste kotiin!

Kakkos-sarjan viimeinen vaihto :)Niinkun mä eilenkin sanoin, niin niistä huonoista suorituksista sitä oppii, niistä jää aina miettimään että mitä voisin tehdä paremmin, mutta hyvistä suorituksista saa aina potkua eteenpäin ja toivoa siitä, että jotain tekee kotona treeneissä oikein :P

Nyt ajattelin antaa Hiltonille oikeen kunnon palautuksen, se pääsee huomenna kevyeeseen juoksutukseen ja sen jälkeen ainakin 2 päivää ihan vapaata, vaan kävelyä. Se on sen ansainnut kyllä nyt :) mun ihana nallekarhu!Kiitos Hilton < 3


11 kommentarer

 1. Ootte ihania, en kestä! Tuo laukanvaihtokuva on myös hyvä, happy athlete!

  SvaraRadera
 2. Aivan ihana pari olette! Upeita olette!

  Vaikka katsoin vaan kuvia, niin pystyin silti aistimaan sen tunnelman mikä teillä on ollut radalla ja välittynyt yleisöön.

  Upeasti treenattu takamus hepallasi, kevyet vaihdot, mahtava keskittyminen ravissa, mikä näkyy eräässä kuvassa Hiltonin ylähuulessa. Oikea mutru suu joka mielessään hoki vaan, että istu ja nauti, niin hoidan homman kotiin ilman säätämistä.

  Ihanasti analysoit kisasuorituksesi ja olet kasvanut ratsastajana sekä ihmisenä todella saappaisiisi sopivaksi. Taputa itseäsi, niin kuin taputit Hiltonia ja sano ääneen, että olit hyvä ja se riitti. Seuraava tuleva suoritus on vielä parempi, mutta tämä riitti nyt.

  Mukavia rentoutumishetkiä teille molemmille. Nauttikaa elämästä ja hymyilkää, hellikää itseänne sekä toisianne, niin ilon kautta suorituksenne paranee vielä entistä paremmaksi.

  Ihania olette ja paremmaksi tulette. Olette kuin viini,joka paranee vanhetessaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos paljon! Olipa koskettava teksti lukea <3 kiitos!

   Radera
 3. Onko tätä rataa videolla, että pääsisi kaukofanitkin ihastelemaan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valitettavasti en saanut tätä rataa videolle :( yritän aina saada radat kuvattua mutta aina ei onnistu. Toiv seuraavissa kisoissa sitten :) oma kamera on rikki niin sen takia ei nyt oikeen onnistunut :/

   Radera
 4. Olisiko mahdollista saada postausta Zebbestä? Mitä touhuaa Saksassa ja mitkä ovat sun suunnitelmat sen varalle? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juuri laitoin aamulla siitä pari videopätkää mun instagramiin, käy katsomassa :) Sophiab_1986 :)

   Radera
 5. Vau! Superhyvän näköstä!!❤️

  SvaraRadera
 6. Hei! Minulla olisi pari kysymystä. Itse haluaisin työkseni ratsuttaa hevosia, kilpailla, ja valmentaa ihmisä. Olen tällä hetkellä New Yorkissa koulutallilla töissä ja saan ratsastaa päivittäin ja edistyn paljon. Pomoni kanssa on tullut keskusteltua että kohta saisin omia ratsutettavia. Haluan perustaa oman yrityksen suomeen, mutta en oikein tiedä miten suomessa toimii tämä systeemi. Sinähän siis valmennat ihmisiä? Oletko tehnyt SRL:n valmennuskoulutuksen, ja onko se siis pakko tehdä jos haluat kutsua itseäsi valmentajaksi suomessa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Voit kyllä valmentaa ilman koulutustakin,mutta joku yritys/toiminimi pitää olla. Minä olen käynyt srl valmennuskurrssi 1:sen ja minulla on OY. Kyllä se kokemus ja oma osaaminen on Suomessa tärkeämpi kuin viralliset koulutukset.

   Radera