Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 7 april 2016

Viime sunnuntain hyppelyt

(Tämä postaus tehty yhteistyössä Seppälän Valokuvaamon kanssa)Viime sunnuntaina Tina taas hyppäsi Pixulla, ja kyllä taas neiti on mennyt eteenpäin :) tällä kertaa ne tuli vaan suoraa linjaa missä oli kolme estettä (mä olen aivan liian huono selittämään mikä tehtävä oikeasti oli, mutta siinä oli kaksi ristikkoa ja viimeinen  este oli okseri? jos en ihan väärin muista hehe :P)

Pixu meni ihan kuin vanha tekijä ja hyppäsi tosi hienosti. Nyt se on rentona, odottaa ja näyttää tosi paljon tasaisemmalta, siltä että se on löytänyt vähän sitä omaa tasapainoa.

Heidi Järvi kävi myös kuvaamassa hyppelyt, niin saatte nähdä siitä pari kuvaa:
Pikkasen kun tuli korkeuta lisää niin Pixu nosti etujalat paremmin (vrt ylemmät kuvat). eikä se enää ihan niin isolla marginaalilla hyppää kun alussa :)

Minä itse ratsastin maanantaina ja keskiviikkona. Pixu on nyt ollut ihan superhyvä ravissa heti alusta, tasaisella tuntumalla, pyöreellä ylälinjalla, ja lopussa se on molempina päivinä venyttänyt tosi hyvin oikeen eteen-alas, menettämättä tasapainoa tai tippumalla etujalkojen yli!! Mutta, laukka onkin sitten ollut todella vaikeaa taas. Se jännittyy siinä nyt taas ja silloin se ei löydä tasapainoa ja "harmoniaa" siinä laukassa.. Sain sen kyllä keskiviikkona sitten paremmaksi molempiin suuntiin, mutta nyt on selvästi taas uusi "vaihe" meneillään. Viikko sitten laukka oli niin helppoa ja ravi vaikeaa :D että tämmöstä se on, ihan hyvä vaan, että nämä helpot ja vaikeat jutut vaihtelevat, kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa tasoittuu :)

Muut päivät Pixu on ollut kävelylenkeillä, viikonlopulle luvassa vielä kävelypäivä, juoksutus, ja sunnuntaina estepäivä! Itse lähden huomenna iltapäivästä ajelemaan taas Nuuksiolle, ja Hiltonia ratsastamaan, lauantaina Nipsun valmennus klo 11.30, ja sunnuntaina sitten Poni-haassa kisat ja kauden avaus :)


7 kommentarer

 1. Se on muutes sarja tai sitte innari ( tulee jostain in & out) jos sinne väliin ei tuu askelia vaan joutuu edellisestä hypystä tultuaan hyppäämään heti uudestaan :) Pixu on kyllä kehittynny ihan mielettömästi sinä aikana kun se on ollu sulla. Hyvä Sophia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) mä en siis todellakaan tiedä esteistä yhtään mitään :D mutta joo siinä oli kaks ekaa aika lähekkäin, olisko ollut 1-2 laukka-askelta, ja sitten siihen okseriin oli kyllä enemmän askelta, ehkä joku 4-5? :p Pixu on kyllä ollut todella reipas ja yhteistyöhaluinen, on niin kiva tehdä tämän hevosen kanssa töitä :)

   Radera
  2. Ne on jumppasarjoja :)

   Radera
 2. Pixuhan on myös pomppurotta. Hienosti hyppää ja menee kuin vanha tekijä, aika korkeitakin.
  Jospa se ravi oli nyt parempi ja laukka huonompi eli neiti jumppaa eri lihaksiaan..=)
  Tamma ja nuori kun on, niin onneksi ymmärrät ja annat aikaa kehittyä. Hänen viikko-ohjelmansa ovat vaihtelevia ja erilaisia, niin into pysyy yllä.
  Pixu on saanut lihaksia ja kaunistuu päivä päivältä. Upea lady!
  Onnea kisoihin ja kenellä kisaat? Kuvamateriaalia valmennuksesta ja kisoista toivoisin.
  Käytätkö juoksutuksessa sivuohjia vai et? Ja miksi käytät/olet käyttämättä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu kyllä nuo vaikeudet ja helppoudet vaihtelevat aina hieman kun näin vihreää hevosta lähtee kouluttamaan :) oikeastaan olisin huolissani, jos aina olisi samojen asioiden kanssa ongelmia, silloinhan se tarkoittaa että en pääse vaikuttamaan juuri siihen asiaan, mutta nyt kun ne asiat vähän "vaihtelevat", niin johtuu enemmänkin ihan normaalista kehityksestä, se menee aina vähän ylös alas, ei kukaan kehity suoraa viivaa ylöspäin, vaan ylä- ja alamäkiä pitää olla :) Mä kisaan Hiltonilla sunnuntaina Prix St Georges-luokassa. Olen yksin matkassa tänää ja huomenna mutta su:n kisoista tulee kyllä materiaalia :) Käytän kyllä sivuohjia, ei ole mitään ideaa antaa hevosen juosta pää taivaissa, haluan että se työskentelee mahd oikeenpäin juoksutuksessa :) toki jos on "vapaapäivä" niin silloin voin joskus juoksuttaa ilman mitään sivareita :)

   Radera
 3. Hei, tää ei nyt liity hevosiin mutta olisi super kiva jos voisit edes lyhyesti kirjoittaa pääsykokeisiin valmistautumisesta ja itse opiskelusta oikeustieteellisessä. Ja kaikesta muusta aiheeseen liittyvästä ja muita vinkkejä ekaa kertaa hakevalle :) tällä viikolla ilmestyivät siis tämän vuoden hakukirjat ja siksi olisi kiva kuulla jo tämän prosessin läpikäyneeltä vähän vinkkejä, kiitos jo etukäteen!

  SvaraRadera
 4. Tämähän olisi varsin hyvä estehevosenakin ;)

  SvaraRadera