Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 10 april 2016

Poni-haan PSG

(Postauksen kaikki kuvat Taru Arolan ottamia)
No nyt se kausi onkin virallisesti avattu, ihanaa :) 
Meillä meni useampi asia vähän mönkään tänään, ykkösjuttuna toki se että en tunne että osaan ratsastaa Hiltsua tällä hetkellä jos tulee joku ongelma, tai ihan mitä vaan mitä pitää korjata. 

Hilton on aina ollut tosi jännittynyt kisoissa niin sille syötettiin nyt rauhoittavaa (yleensä syönyt calmexia, nyt sai good as goldia) ennen kisoja. Nyt Hilton olikin tosi väsynyt eikä ollenkaan jännittynyt. Että seuraavalla kerralla syötän kyllä jotain energiapastaa ennen starttia :p 
Mutta eihän näitä voi tietää, nyt taas ollu pitkä paussi kisoista ja Hilton on muuttunut. Hyvä vaan jos se ei stressais enää :) 
Mulla oli väärät kannuksetkin, joita kyllä käytän treeneissä mutta mulla on toiset rissat mitä käytän kisoissa koska Hilton on pohkeelle yleensä liian hidas radalla...
Ja sitten jouduin olemaan yli tunnin sen selässä, maneesiverkan takia. Kävelin kyllä enimmäkseen, mutta Hilton ehtii siinä niin paljon lössähtää kuitenkin. Sille on paras semmonen 15min verkka missä sitä saa reaktiiviseksi ja takaosan päälle, ja sit suoraan radalle.

Mä jäin itse tosi passiiviseks radalla, en ratsastanut ollenkaan, ohjailin vaan. Hilton oli väsynyt ja yritti vetää kaulaa pidemmälle pari kertaa :p muuten oli kyllä
Suht rikkeetön rata, takarit epäonnistuivat täysin, kaikilta tuomareilta tuli 3&4 niistä.. Jos edes ne olisi ollut 6 niin meidän lopputulos olis heti hypännyt yli 64%.. No, nyt niitä ainakin harjoitellaan hyvin ennen Ypäjää. 
Kyllähän sen huomaa että meillä on ollut tosi pitkä tauko ja kaikki vähän hakusessa ja kun mä en tiedä oikeen miten korjaan Hiltonia niin jään tekemättä yhtään mitään --> Hilton valuu pitkäksi.
Kaikilta tuomareilta samantyyliset loppukommentit, hieno näyttävä hevonen mutta raskaan oloinen tänään eikä tarpeeksi takajaloilla. Samaa mieltä :) 

Nyt Hilton saa vähän helpomman ens viikon, varmasti kaipaa vähän palauttelua näin tehokkaan jakson jälkeen, on poika niin hyvin tehnyt töitä viimeiset pari kk :)

Ihanaa saada Hilton nyt kotiin, ja jatkaa treenejä :) 

16 kommentarer

 1. Videota kisoista? :) Tsemppiä teille hurjasti jatkoon! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se video meni vähän pilalle kun meni ihan liian valoisaksi, mutta pitää katsoa mitlä näyttää kun siirrän sen koneelle :) ja kiitos, sitä tarvitaan!

   Radera
 2. Hei,

  Kiva, että teit analyyttisen postauksen, vaikka ei niin hyvin mennytkään. Kävin jo eilen katsomassa tuloksia netissä. Tästä se kausi lähtee! Ja mielellään kirjoita miten saat takarit haltuun.

  Jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu, ja kyllähän tämä oli ihan tietoinen veto lähteä harjoittelemaan rataa vaikka tiesin että me ei Hiltonin kanssa puhuta tällä hetkellä ihan samaa kieltä, mutta oli opettavaista ja hyödyllistä, tulevia kisoja varten :) yritän joo keksiä miten saan ne takarit toimimaan ja kirjoitan kyllä siitä sitten :)

   Radera
 3. Ratsastatko aina kannuksilla? Miksi?
  Eikö olisi helpompi olla normaalisti ilman ja vain juuri ennen kisoja ja kisoissa käyttää kannuksia jolloin ei tarvitse olla kisoihin tavallista kovempia apuvälineitä, sillä sehän on hiukan huijausta (johon kaikki kyllä syyllistyy) jos maksimaalista harmoniaa ja yhteistyötä esittääkseen tarvitsee kovempia apuvälineitä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ratsasta aina, mutta jos menisin kotona aina ilman, olisin paljon pahemmin pulassa kun ero olisi liian suuri laittaa kannukset vaan kisoihin, hevonen ei varmaankaan reagoisi halutulla tavalla. tällä tasolla kun kisaa, niin ne pienet erot ovat niin suuret, että se että vaihdan toisiin kannuksiin, jotka ovat suht samantapaisia, vielä menee, mutta jos suurempia eroja laittaa kotioloista kisoihin, se ei enää toimi. hevoset ovat niin herkille avuille tällä tasolla ratsastettu että se ei vaan toimis niin :) kyllä kaikkien kannattaa yrittää optimoida sitä suoritusta radalla jos se vaan on mahdollista, Hiltonille tuo kannuksien vaihto kisoihin on toiminut just sopivan hyvin, saan sen vähän herkemmäksi jalalla, mutta ei kuitenkaan liian, niin että se ylireagoisi esim mun pohkeisiin.

   Radera
 4. Moi, mulla on teistä kuvia Poni-Haasta :) Kuvia tulee tänne. Sieltä löytyy myös sähköposti josta kuvia voi kysellä.

  SvaraRadera
 5. Oletko antanut rauhoittavaa valmistetta kisoja edeltävänä iltana vai kisa-aamuna? Itselläni hevonen, joka jatkuvasti stressaa uusia tilanteita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se sai nyt torstaista lähtien sitä, ja kisapäivänä yksi tuubi good as goldia noin 2 tuntia ennen lähtöä :) oli kyllä vähän liian rauhoittavaa meille, eli varmasti toimii stressaavalle hevoselle, mielestäni oli kyllä tehokasta :P

   Radera
 6. Eikö noissa valmisteissa ole mitään doping-varoaikaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No en mä ehkä syöttäis niitä jos olis :D on olemassa paljon valmisteita mitä saa käyttää kisoissa, kannattaa olla vähän kartalla niitten suhteen toki :)

   Radera
  2. Esim banaania ei kannata syöttää, se voi näyttää positiivisen tuloksen dopingtestissä :p mutta kannattaa tosiaan olla tarkkana noissa ja katsoa mitä mikäkin rehu sisältää :)

   Radera
 7. En ole moista tiennytkään, että rauhoittavia saa käyttää?
  Nyt sitten kokeilen pikku hermokimpulleni samaa ja katson miten se toimii.
  Kivan näköisiä kuvia ja Hilton on todella saanut massaa. Olette hienon näköinen pari ja kun takajalat saadaan oikein kunnolla mukaan, niin vaan taivas on teille rajana.
  Wau odotan innolla seuraavia kisoja. Hienoa oli huomata, että osaat olla kriittinen ja analysoiva etkä syytä ainakaan hevosta suorituksesta.
  Rinta rottingilla uusia kisoja kohti ja jätä historiaan nuo kisat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo eihän saa ihan mitä vaan käyttää tietenkään ;) Nyt Hilton sai tuota Good as Goldia, joka sisältää L Tryptophania muun muuassa, sitä saa käyttää, mutta tarkista mitä purkki sisältää ja että siinä ei ole kiellettyjä aineita missä olis varoaikaa :) ja kiitos hienoista sanoista, ne lämmitti :)

   Radera
 8. Mikä tuote on tämä Good as Gold?? ...saattaisin tarvita sitä Super kiltin tammani kanssa, joka ei siis hötkyile tai spurttaile, mutta olen tajunnut vasta tänä talvena, että se jännittää ihan hirveesti!! Muodon löytymisen vaikeus liittyy sen kanssa tähän jännittyneen korkeassa muodossa niskalihaksia jännittävän hepan "kyttäämiseen", joten rentouden löytyminen vie aina tosi paljon aikaa... Voitko kertoa tuosta tuotteesta tai jostakin muusta, mitä voisin ihan treenissä kokeilla rentouden löytämiseen. Meillä on hevosen (ja sitä myöden hiukan ratsastajan) jännityksen vuoksi tosi pitkät ratsastukset :-(
  Ja ihan sallituista aineista olen kiinnostunut/kiinnostunut mikä on varoaika. En ole voinut neljän yhteisen vuoden aikana kisata edes seuratasolla, kun ei ole järkeä...harjoituksissa saan superfiiliksiä kyllä ja siksi jaksan uskoa, vaikka sitä myyntiä on ehdotettu minulle, mutta en halua vielä luovuttaa, kun terve ja kivaluontoinen heppa ja se kiintyminen...
  Mikä muuten on sulla Zebben tilanne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kokeile tuota good as goldia, löytyy varmasti ihan jostain nettikaupasta tai jostain ratsastustarvikeliikkeestä. ei ole mitään varoaikaa, saa käyttää ihan kisojan aikanakin :) Zebben suhteen ei mitään uutta, siellä Saksassa se edelleen on ja treenailee täysillä :)

   Radera