Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 5 april 2016

Barrichello

(Tämä postaus tehty yhteistyössä Heidi Järven ja Seppälän valokuvaamon kanssa)


(C) Heidi Järvi


Mä olen kyllä niin onnekas kun ammattikuvaajat haluaa tulla räpsimään aina välillä kuvia minusta ja hevosista ;) Barrichello, eli Bari, on pari kertaa esiintynyt täällä blogissa. Se on hevonen jonka kanssa olen jo pari vuotta työskennellyt. Hevosen omistaa Ulla Luoto. Bari on aika haastava hevonen, mutta todella hauska ratsastaa, just sen takia kun se on aika fiksu kaveri, niin sen kanssa pitää aina olla kieli keskellä suuta ;)

Bari on edistynyt valtavan paljon, ja se on toki aina tosi palkitsevaa nähdä. Nyt me harjoitellaan kohti vaativan B:n asioita (avoja,sulkuja, vaihtoja), ja myös vähän kokoamisia kohti piruettilaukkaa, ja sarjavaihtojen alkeita (baby-steps ;) ) Ollaan tosi pitkään panostettu vain ja ainoastaan perusasioihin, ja nyt vasta tämän vuoden puolella ollaan panostettu enemmän vähän liikkeisiin ja "temppuihin", ne tulee sieltä helposti silloin kun hevonen on täysin avuilla, eli se perusratsastus on vieläkin se ykkösjuttu mihin joka ratsastuskerralla panostetaan! Mutta kivaa että päästään kuitenkin koulutuksessa nyt hyvin eteenpäin :)
Saatte tässä pienen kuva-pommin tästä hienosta hevosesta, ja kaikki kuvat ovat Heidi Järven ottamia!

11 kommentarer

 1. Tää hevonen on aina ollut musta ihan älyttömän hieno ja huomaa, miten se on kehittynyt myös ulkoisesti aina vaan upeammaksi.

  SvaraRadera
 2. On kyllä kehitystä tapahtunut, hieno! :) Olen muuten miettinyt, mitä sun hevoset syö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kauraa syö kaikki, Hilton krafft sportia, Pixu marstallin cornmysliä, ja molemmat saa puurona lesettä,pellavaa, greenline :) + sitten vitamiinit,yms lisukkeet :) zebbe söi samaa kun oli täällä, nyt en tiedä tarkalleen mitä
   Se syö Saksassa :)

   Radera
 3. Tää Bari on kyllä iso hevonen! Ja näyttää tosi upealta. Mitä muuten yrität korjata tai teet tuossa kuvassa, missä on vasen laukka ja asetat ulospäin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. on joo :) se menee helposti vähän vinoksi vasemmassa kierroksessa kun kokoaa, heittää ulkolapaa ulos ja takaosaa vasemmalle, niin korjaan asettamalla vähän ulospäin, niin saan ulkolavan hallintaan taas ja hepan suoristettua :)

   Radera
 4. Vähän aiheesta poiketen, mutta mua kiinnostais, että miten sait ajan riittämään hevosiin opiskelun ohella? Kärsikö opiskelusi hevosten vuoksi? Tai toisinpäin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyvin riitti aika :) oikiksessa opiskelu on tosi itsenäistä, eli voit lukea ihan silloin kuin itsellesi sopii. tuhat kertaa paremmin aikaa oli kuin mitä nyt kun olen töissä :P

   Radera
 5. Aika kookkaan näköinen komea hevonen! Osaatko sanoa paljon on sään korkeus? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hmm, tää on kyllä korkeampi kuin Zebbe, mutta ei ehkä ihan niin korkea kuin Hilton? tai aika lähellä Hiltonin säkää se varmaan on, ehkä joku 175cm? :) isot hevoset on parhaita :D

   Radera
 6. Tää on kyllä upeen näköinen hevonen! Ja oon samaa miltä tosta sun edellisessä vastauksessa kirjoittamastasi "isot hevoset on parhaita". Täällä yksi 175cm hevosen omistava kääpiö ratsastaja. :D Ja oisko sulla heittää vinkkejä tehtäviin todella hitaasti käynnistyvän ja alussa hitaan hevosen ratsastukseen? :)

  SvaraRadera
 7. Olinko minä sitten ainut, joka piti tätä pollea normaali tai pienikokoisena?=)
  Tai sitten sinulla on todella pitkät sääret ja heppa ei ole niin pyöreä...
  Mahtavan näköistä menoa.

  Minuakin kiinnostaa tuo miten saa diesel hevosen käynnistymään ja nopeasti avuille? Itse ratsastin aikoinaan juuri sellaista tahmean jähmeää saksalaisten kouluttamaa ruuna, mitä miehet vaan oli ratsastanut ja sen käynnistämiseen meni minulla tovi.
  Välillä herra taas sinkautti kesken diesel vaihteen ollessa päällä mahtavimmat pukit ja sitten se Super liike lähti. Hyvä, että pysyi kyydissä aina mukana. Vieläkin kaipaan sitä suurta mustaa dieseliäni.
  Nyt allani taas aivan vastakohta tamma, energinen ja säpäkkä tai ruuna ja kireä kuin viulunkieli, mutta niin täynnä liikettä kun olla ja voi.
  Ei auta muu kuin käydä tunneilla ja pyytää apua, mutta mielelläni luen myös blogeista oppeja sekä kyselen, joten please vastaathan?

  SvaraRadera