Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 12 april 2016

Viikon suunnitelmat

Nyt saa kyllä oikeasti suunnitella aikataulunsa tarkasti, mulla on töitten lisäksi nyt 3 hevosta (joista yhtä kylläkin ratsastan vain 3 kertaa viikossa, mutta silti), valmennettava, salille pakko päästä väh. 2 krt viikossa ja lenkille ainakin kerran.. Mutta kuten jo aikaisemmin olen todennut, kyllä kaikkeen ehtii jos vaan haluaa :)

Tällä viikolla suunnitelmat näyttää tältä:

Maanantai: Hilton kävely, Piccolo juoksutus, 1 hepan ratsutus

Tiistai: Hilton juoksutus, Piccolo metsäkävely(onneksi minulla on apuri joka hoitaa Pixun pari krt                   viikossa ja käy kävelyttämässä), salilla jalkatreenit, yhden tunnin pito.

Keskiviikko: Hilton & Pixu koulua, 1 hevosen ratsutus

Torstai: Hilton juoksutus, Pixu kävely, salilla yläkroppatreeni.

Perjantai: Hilton kävely, Pixu kävely/juoksutus

Lauantai: Hilton&Pixu koulua, 1 hevosen ratsutus, lenkki

Sunnuntai: Hilton koulua, Pixu hyppää Tinan kanssa, 1 hevosen ratsutus, lenkki.

Tämän lisäksi olen toki töissä normaalisti ma-pe käräjäoikeudessa :)

Hilton pitää nyt vähän kevyemmän viikon, ihan varmasti tarvitsee sen näin intensiivisen jakson jälkeen. Kuitenkin ajattelin ratsastaa sen 3 kertaa tällä viikolla, ihan lyhyitä sessioita, ehkä noin 20-30min, jotta pääsen vähän oppimaan sen tuntuman taas :) kuitenkin alle 2 viikon päästä Ypäjän kisat.

Pixu eilen isolla kentällä. On sille ehkä vähän tullut taas massaa? :) 16 kommentarer

 1. Pixulle on tullut mielestäni paljon enemmän massaa! Siitä tulee vielä oikeasti hieno hevonen! Paljon tsemppiä teille!
  http://team-happy.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Huh, mikä viikko-ohjelma! Onneksi vuorokaudessa on 24 tuntia ja viikossa seitsemän päivää.
  Katsellessani sinun viikko-ohjelmaasi totesin, että en valita enää oman ajan puutteesta.
  Muista hemmotella itseäsi välillä ja olla suopea itsellesi. Hevoset hoidat niin täydellä sydämellä.
  Ihanaa kevään odotusta teille ja voimia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älä muuta sano 😁 Ei tarvitse kyllä miettiä mitä tekee ajallaan :p mutta niin kauan kun tekee jotain mistä tykkää niin ei se tunnu raskaalta :)

   Radera
 3. Sä oot kyllä ahkera! Mitä sun mies muuten tykkää kun oot niin paljon menossa? Meillä ei onnistuisi, mutta onkin neljä lasta ni vähän eri juttu.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se tukee mua kyllä ihan täysin tässä, muuten me ei oltais varmaan yhdessä :P ja nyt se oli poni-haassa mukana, ja käytiin la-iltana Helsingissä syömässä ja kiertelemässä kaupunkia. Hyvin tämä toimii kun myös hänellä on omia juttuja mitä tekee, vaikka kyllä mä olen se joka on enemmän poissa kotoa :P

   Radera
 4. Mulla on ongelma kun mulla on kaksi opettajaa. Hevonen tykkää liikkua pää ylhäällä. Toinen opettaja sanoi että kannattaa ratsastaa niin että pitää ohjat tiukalla tuntumalla ja annetaan sitten sisäohjasta periksi kun hevonen myötää. Muutenkin käytetään paljon pohjetta. Toinen taas haluaa että ratsastan niin että otan kunnolla sisäkädellä kiinni ja samalla sisäpohkeella ja sitten päästän. Kumpikaan ei oikein tykkää toisen tavasta. Tämä on vähän hankalaa kun en tiedä miten kannattaisi ratsastaa kun ohjeet ovat erit. Mitä sinä suosittelisit ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Tähän on lähes mahdotonta vastata ilman että olen teitä nähnyt. Mutta minä keskittyisin tehtäviin missä saan hevosen kuulolle ja sen kautta avuille, jonka seurauksena hevonen pyöristää ylälinjan ja tulee pään kanssa alas. en jäisi vetämään edestä tai pyytämään hevosen päätä väkisin alas, vaan mieluummin eri harjoitusten kautta, esim väistöt, voltit, serpentiinit, siirtymiset, jonka kautta saat hevosn kantamaan paremmin ja rentoutumaan, niin kyllä se pää sieltä tulee silloin alas :) tsemppiä!

   Radera
  2. Paljon teenkin noita asioita mutta pää ei vaan laske. Parhaiten olen huomannut että onnistuu kun pitää tiukan tuntuman ja tekee paljon voltteja.

   Radera
 5. Du har så fina hästar! Och du är en så super duktig ryttare !! En bra förebild! Kanske du nångång redan skrivit.. men när kommer Zebbe hem så vi får börja läsa om honom igen :)

  SvaraRadera
 6. Hei, tää ei nyt liity hevosiin mutta olisi super kiva jos voisit edes lyhyesti kirjoittaa pääsykokeisiin valmistautumisesta ja itse opiskelusta oikeustieteellisessä. Ja kaikesta muusta aiheeseen liittyvästä ja muita vinkkejä ekaa kertaa hakevalle :) tällä viikolla ilmestyivät siis tämän vuoden hakukirjat ja siksi olisi kiva kuulla jo tämän prosessin läpikäyneeltä vähän vinkkejä, kiitos jo etukäteen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heippa! Pääsykokeisiin kannattaa panostaa PALJON aikaa lukemiseen. Silloin kun mä hain niin meillä oli 3 kirjaa mitä piti lukea. Luin muistaakseni kaikki kirjat noin 6 krt läpi, osasin ne periaatteessa ulkoa.. en ratsastanut ollenkaan sen viimeisen kk:n ennen pääsykokeita, vaan luin ihan koko päivät, noin kl 09-23 (toki sitten pausseilla välissä). Tämä ehkä vähän ekstreemi mutta ainakin varmistin itseni paikan oikiksessa, eli kannatti ;) itse opiskelu on kyllä paljon helpompaa, ainakin omasta mielestäni. siinä on yksi tentti kerrallaan, monet tentin lakikirjatenttejä, eli ei tarvitse pykäli osata ulkoa, mutta pitää osata niitten taustaa, miten niitä tulkitaan, oikeuskirjallisuus pitää olla hallussa ja oikeuskäytäntö. Opiskelut voi tehdä niin kuin itse haluaa, jotkut haluavat tehdä opinnot nopeasti ja panostavat siihen tosi paljon aikaa, toiset, kuten minä, halusin elää ja tehdä muutakin kuin istua kirjastossa 24/7, niin mä otin vähän rauhallisempaan tahtiin opinnot, että ehdin panostaa hevosiin, ehdin matkustaa, ja tehdä muuta hauskaa mitä nyt parikymppisenä kannattaa tehdä. Vinkkinä pääsykokeisiin sanoisin että lue tarkasti kirjat, kirjoita tärkeimmät pointit ylös, opettele vastaustekniikka!! se on kaikista tärkein, eli miten vastataan esim oikeustapauskysymykseen. suosittelen käymään jonkun kurssin missä tätä opetetaan, se voi viedä hetken ennen kun sen vastaustekniikan oppii :) tsemppiä paljon!

   Radera
  2. jos vielä haluat jotain tietää niin laita vaikka s-postia mulle, soffi1986@hotmail.com :)

   Radera
 7. Onko hepat samalla tallilla?

  SvaraRadera