Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 9 juni 2016

Loman jälkeiset ekat treenit!

Olipas ihanaa päästä taas hevoseni selkään viikon lomailun jälkeen! Akut on ladattu ja toivon mukaan jaksan taas mennä täysillä ;) kivaahan mun arki on, en valita, mutta kyllä loma tuli oikeen tarpeeseen! Tultiin eilen lentokoneella Vaasaan klo 14, ja jo klo 15 olin tallilla ;) 3 hevosta pääsin heti ratsastamaan, ja olin kyllä vähän jopa väsynyt sen jälkeen ;P

(C) Heidi Järvi, Seppälän Valokuvaamo


Hiltsun ratsastin ensin, joka on ollut kävelylomalla kun sillä oli vasen etunen hieman paisunut tässä parisen päivää. Tänään kuitenkin kun sen katsoin läpi niin jalat olivat ihan kuivat ja viileät ja se liikkui täysin normaalisti ja puhtaasti joten tein lyhkäsen jumppatreenin sen kanssa. Hilton tuntui myös superhyvältä, se oli virkeä ja vetreä, joten puolipakollinen kävelyloma teki sille ilmeisesti vain hyvää ;) nyt sitten jumppaan sitä tämän loppuviikon ja ensi viikolla aloitetaan sitten treenit tositarkoituksella, harjoitelemalla niitä ohjelmapätkiä ;)

Pixun kanssa saatiin ihan valtavan paljon apua Nipsulta kun hän oli täällä viimeksi, ja myös paljon kehuja! Nipsuhan minua silloin suosittelikin ostamaan Pixun kun oli sen nähnyt meillä kun sillä ratsastin. Pixu sopii mun ratsastukseen ilmeisesti hyvin, kun kaikki mitä tekee hevosen selässä on enemmän sellaista pienisäätöä ja pehmeetä ja kevyttä ratsastusta. Itsekin tykkään tästä Pixussa kun saa niin hienosäätöisesti ratsastaa, ja enemmänkin vain vähän tasapainottaa sitä ja rauhoittaa. Sillä on todella elastinen kroppa ja sen on helppo taipua, se on reaktiivinen, työntää hyvin takaa, on kevyt, ja sillä on hyvä oma moottori :)

(C) Heidi Järvi, Seppälän Valokuvaamo


Isoimman muutoksen mitä tehtiin oli että mun piti laittaa sille kuolainteipit sen kuolaimiin, johon Pixu on vastannut todella hyvin, se on paljon parempi suustaan ja pehmeämpi niskastaan. Pixu vähän "pelkää" siirtymisiä, joten läksyksi sain tehdä todella paljon siirtymisiä. Äärimmäisen fiksu kuin se onkin niin nyt sujuu käynti-ravi-käynti siirtymiset todella hyvin jo. Ravista laukkaan sen on vielä vähän hankalaa kun vähän hypähtää laukkaan, joten sitä pitää vielä harjoitella.

Mun pitää saada se hieman suoristumaan, oikeastaan vain tekemällä niin että oikeassa kierroksessa laitan mun oikean käden sään päälle ja pidän sen siinä, niin että Pixu asettuu tosi vähän oikealle. Sitten vähän johdatan vasemmalla kädellä ulos. Toinen kotiläksy oli ratsastaa paljon suoraan eteen, ei niin paljon ympyröitä, juuri sen suoruuden löytämisen takia. Tässäkin meillä jo sujuu vallan mainiosti, ainoa paikka missä voi olla vähän hankalaa alkuun on oikea laukka, mutta saan sen siinäkin jo sitten hetken päästä rentoutumaan ja suoristumaan.

Ravissa tehtiin jopa raviväistöjä, ensin uraa pitkin (asetus ulos ja takaosa sisälle), ja sitten lävistäjällä. En ole edes kokeillut sen kanssa väistöjä mutta nehän sujui oikeenkin hyvin, ja nyt otan ne mukaan treeniin, väistöt ovat tosi hyvää jumppaa! Eilen sitten kokeilen taas väistöjä ja ei tarvinnut paljon pyytää kun Pixu tajusi mitä sen piti tehdä ja väisti oikeen hyvin! Nehän ei vielä ole mitkään tasaiset "kisaväistöt" mutta nyt sen pitääkin vaan oppia mennä pohkeesta sivulle ja laittaa jalat ristiin ;)

Laukassa mun pitäisi vasemmassa kierroksessa asettaa sitä koko ajan vähän ulos niin että se suoristuu, ja oikeassa kierroksessa se pieni asetus oikealle. Eli molemmissa kierroksissa pieni asetus oikealle. Eilen Pixu laukkasi sitten niin hyvin että päätin kokeilla kääntää puolirata leikkaa ja siitä vastalaukkakaari lyhyen sivun läpi (puoliympyränä). Se teki sen todella hyvin vasemmassa laukassa oikeaan kierrokseen, tasapainoinen laukka koko puoliympyrän läpi! Hieno tyttö! Oikeassa laukassa se kykeni tekemään puolet puoliympyrästä. Oikea laukka onkin heikompi mutta nyt yritän opetella sille nämä vastalaukatkin koska ne ovat äärimmäisen hyvää jumppaa ja tasapainottaa hevosta todella hyvin!

eli nyt enemmän siirtymisiä, väistöjä, ja vastalaukkoja Pixun kanssa! Suosittelen käymään seuraamassa minun instagramia, SOPHIAB_1986, siellä on jo videopätkiä Nipsun valmennuksesta, ja vähän kisoista jne. Sinne on helpompi niitä laittaa puhelimen kautta kuin tänne blogiin ;)

6 kommentarer

 1. millon zebbe tulee kotiin.. `?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Justiin tässä suunnittelen että menisin sitä moikkaamaan joku viikonloppu :)

   Radera
 2. Kolme hevosta ratsastit eikä kolmas ollut Zebbe? Kuka hän oli?
  Pixu on aivan ihastuttava tamma ja Hiltsun on Hiltsu aivan omaa luokkaansa.
  Olet tehnyt valtavasti työtä molempien hevosten kanssa ja nyt vaan kisakenttiä kohti, eikö?
  Käyn tsekkaamassa instasi, koska videoita on kiva nähdä aina=), varsinkin sinun ja hevostesi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolmas hevonen oli yksi ratsutettava, Barrichello :) Hiltonin kanssa seuraavat kisat ovat heinäkuun puolessa välissä Lappeenrannassa, Pixun kanssa odotellaan vielä, hän ei ole vielä kisakentille valmis ;) parempi ettei hosu, haluan näyttää hänet sitten kun voin näyttää hänet parhaimmillaan! :)

   Radera
  2. Hilton ja sinä pääsette taas näyttämään parhaat puolenne kisakentillä. Pidän peukkuja ja nyt kannattaa harjoitella sitä rataa, eikö? Ei kuitenkaan kyllästymiseen asti, sinä tiedät ja tunnet hevosesi parhaiten, joten jään odottelemaan vaan niitä kisoja.

   Ihanaa, että et kiiruhda Pixun kanssa, vaan maltat odottaa hänen kehittymistään. Upea tamma, josta tulee jonain päivänä uusi rusettihai sinulle.

   Kilpailetko Barrichellolla? Vai liikutatko vain? Voitko julkaista siitä hevosesta kuvia? Kuviasi on niin mukava katsella, instassa niitä löytyy pilvin pinoin samoin kuin videoita. Ihana oli nähdä siellä myös niitä lomakuvia, sillä olit loman tarpeessa. Huomasi, että sinulla on muutakin elämää kuin hevoset ja työ. Parisuhdetta pitää vaalia ja te näytitte onnellisilta ja upealta parilta.
   Mukavia ratsastuksia ja kisakentille menestystä...

   Radera
  3. Juu nyt on onneksi reilu kk aikaa treenata ennen seuraavia kisoja, ja nyt kyllä opetellaan niitä ohjelmia hyvin, kuitenkin tinkimättä siitä perusjumppaamisesta ;) Pixu on kyllä oikea aarre, se paranee oikeen silmissä ja sitä on NIIN kiva ratsastaa! Kilpailen kyllä Barrichellolla, itse asiassa nyt vloppuna la-su on 2- ja 3-tason kisat missä starttaan sillä he A-luokissa :) Olen jo julkaissut Barista täällä kuvia, pitää ehkä selailla sinne maalis-huhtikuulle niin löytää. Kiitos paljon kommentistasi :) mukavaa kesää!

   Radera