Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 20 juni 2016

Sunnuntai-treenit

Nyt on kyllä helppo treenata kun tietää MITÄ ja MITEN pitää taas treenata ;)

Hiltonin kanssa tehtiin eilen alkuun niitä asetuksen vaihtoja, aloitin aika alusta jo, kun verkkaan sen laukassa aina uran sisäpuolella, niin sitten kun se oli vähän vertynyt ja saanut omaa eteenpäinpyrkimystä, niin aloitin sitten laukassa vaan vähän vaihtamalla vasemmasta avosta oikeaan, ja takaisin vasempaan, jne. Tämä oli superhyvä vinkki!! Saan sen hyvin molemmista jaloista "irti" ja se samalla jumppaa sitä tosi hyvin kun joutuu vähän kääntelemään.

Sitten harjoittelin laukassa piruettia, niin että ratsastin suoraan kohti peiliä jotta näkisin itse kuinka paljon se taipuu kun valmistelen, kun mulla itselläni on sellainen fiilis että se tulee liikaa takaosan kanssa sisälle kun mun pitäisi taivuttaa sitä niin paljon jo sisäpohkeen ympäri ennen piruettia. Mutta aika suorassahan se silti tuli :P

Harjoittelin enimmäkseen oikeeta piruettia koska se on se hankalin, ja se tekee aina samassa kohdassa sen että meinaa suoristua ja "häipyä". Yritän nyt vaan opettaa itselleni että siinä vaiheessa vaan se sisäpohje enemmän kiinni, mun pitää ajatella sillä vaan eteen, ja taivuttaa. Ei ulkopohjetta! Vaikka se niin helposti haluais siinä kohtaa auttaa :P

Sain sitten parit piruetit toimimaan oikeen hyvin, vaikka ei ne ihan sulavat vielä ole koska Hiltonillekin on jäänyt päälle tuo että se yrittää sieltä pois kahden ekan askeleen jälkeen. Eli tätä pitää nyt vaan harjoitella kunnes se on sen ajatuksista pois ja se tekee automaattisesti sulavat askeleet lopppuun asti.

Vasen piruetti on huomattavasti helpompi nyt kun osaan auttaa sitä oikein, niin sitä en harjoitellut yhtä paljon. Ravissa harjoitelin paljon avo-voltti-avo, ihan vaan koska se voltti tuntuu olevan se kaikista vaikein niin sitä mä nyt meinaan hinkata kunnes se sujuu kuin vettä vaan :P Eiköhän tarpeeksi monella toistolla rupea pikkuhiljaa onnistumaan niin että se tuntuu helpolta ja sujuvalta.

Loppua kohden saatiin oikeen hyvätkin voltit tehtyä, mutta niitten pitää kyllä onnistua vielä vaivattomammin ja sujuvammin.

Pixun kanssa aloitin käynnissä vähän väistöilllä ja peruutuksilla. Ravissa tein paljon kiemuroita ja voltteja missä sen pitää taipua rehellisesti ja odottaa, ja sitten käyntiin siirtymisiä ja  vähän väistöjä. Tuntui pirteältä ja hyvältä vaikka olikin rankka valmennus to-pe. Lauantaina molemmilla oli välipäivä ja pääsivät metsäkävelylle.

Laukassa harjoittelin nostoja, ja sain ensimmäistä kertaa ikinä tehtyä oikeen hienot, rauhalliset, rennot laukannostot ravista ja myös käynnistä!! Jee, hyvä Pixu!! Yritin sitten myös vähän leikkiä laukan kanssa ja ratsastaa sitä vähän eteen ja vähän kiinni, eteen menee helposti, mutta sitten kun pitää ottaa kiinni se helposti sitten tippuu raville kun ei ehkä oikeen ymmärrä mitä haluan. Yritän ylläpitää laukan sisäpohkeella mutta onhan tämä myös voimakysymys, kun sen pitäisi siinä ottaa takaosaa enemmän alle ja koota, niin se on vähän hankalaa vielä. Mutta pari kertaa se tuli todella hienosti takas ja kokos laukkaa pikkasen. Niin siihen olin todella tyytyväinen :)

Estepäivä piti siirtää kun ulkokentät ovat niin märät rankkasateiden jälkeen, mutta huomenna Pixu pääsis estevalmennukseen oikeen mukaan, joten hyvä näin :)

Ajattelin mennä nyt alkuviikko vähän enemmän, ja sitten ne saa pitää juhannuksen yli vähän lomaa taas. Tänään kevyt hölkkä molempien kanssa, Pixu liinassa, huomenna on sitten Pixulla estevalkka ja Hiltonilla koulutreenit, keskiviikkona Pixu liinassa ja Hilton koulutreenit, torstaina Pixulla koulutreenit ja Hiltonilla hölkkäpäivä, ja sitten viikonloppua vapaata, eli kävelyä vaan!


4 kommentarer

 1. Mahtavasti taas kuvailit teidän treenejä, silmiin piirtyy ihan kuva niistä.
  Hilton on varmaan tosi komea piruetteja tehdessään, siinä kun on näköä ja kokoa.

  Pixu on ihana nuori tamma, joka yrittää ja yllättää usein sinut sekä lukijansakin uusilla taidoillaan. Taputuksia puolestani molemmille, niin seniorihepalle kuin ihanalla nuorikolle.

  Vaihteleva viikko molemmilla hevosilla ja sinullakin. Hyppäätkö Hiltonilla vai hyppääkö joku sillä? Joskus olen nähnyt kuvia, missä sinä hyppäät sillä. Super söpöjä=)

  Hyvää juhannusta, mikäli ei nähdä eikä kuulla ennen sitä ennen näin blogin muodossa.

  Odotan jo innokkaana seuraava postaustasi sekä seuraan myös instagramiasi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mun hyvä kaveri Tina on hypännyt Hiltonilla aikaisemmin, se sitten vähän jäi kun ei Hiltonia oikeen kiinnostanut esteet :P mutta puomeja olen mennyt talvella jonkin verran, se on ollu aika hauskaa vaihtelua :) Tina hyppää myös Pixulla ja kouluttaa sitä estepuolella tällä hetkellä kun Pixulla on myös hyvin kapasiteettia esteille :) kiitos taas kommentista, ja oikeen mukavaa ja toivon mukaan aurinkoista juhannusta sinullekin! :)

   Radera
 2. https://m.youtube.com/watch?v=9lMBCCk4Y5w&feature=youtu.be

  en kuvitellu että zebben möisit :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noo ei sitä mihinkään ole myyty ;) menen katsomaan sitä puolentoista viikon päästä, kun nyt tuntuu että olen saanut siihen sen pitkän paussin mitä tarvitsin, ja se on lähes GP-valmis, eli jos meillä homma toimii se saattaa tulla jopa kotiin pian ;) jos ei niin tottakai sitten ei ole muuta järkeä kuin myydä.

   Radera