Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 28 juni 2016

Juhannusjälkeiset treenit

Sekä Pixu että Hilton saivat pitää viikonlopun aika lailla vapaana, kun minä olin mökillä. Kyllä nuo pienet lomat vaan tekee aina hyvää hevosilleni.

Finnderby 2015 (C) Taru Arola. Harmittaa todella paljon kun tänä vuonna ei mahtunut PSG-Inter 1 luokat mukaan Finnderbyhyn kun siellä on myös PM:ät, niin me nyt ei päästy tänä vuonna sinne lähtemään. Ens vuonna toivon mukaan sitten taas ;)


Hilton oli alkuun pikkasen kankea mutta jumppasin sen vaan kevyeesti auki ja äkkiä se vetristyi ja tuntui sitten oikeen hyvältä. En tehnyt mitään kummempia, vastalaukkoja, väistöjä ravissa, avoja laukassa missä vaihtelin oikean ja vasemman avon välillä..

Pixulla kokeilen mennä ilman chamboonia ihan vaan testatakseen miltä se tuntui, ja se olikin nyt sata kertaa parempi taas!! Ihme-heppa!! Se vaan edistyy ja edistyy kuin raketti :P Tein sen kanssa väistöjä ravissa ja käynnissä, se tekee seinää pitkin hyvin kun seinä vähän jarruttaa sitä (eli uraa pitkin asetan ulos ja takaosaa sisälle). Lävistäjällä se väistää jo aika hyvin vasemmalle, mutta oikealle on hankalempaa, se ei ota mun vasenta väistättävää pohjetta siinä vielä yhtä hyvin.

Laukassa nostot sujuvat tosi paljon paremmin jo, ja pystyn ratsastamaan laukkaa eteen ja vähän kokoamaan. Ihan huippua vielä pari viikkoa sitten meillä oli vain yksi laukka :P se rentoutuu ja huomaa että ei tämä ole niin vaikeaa eikä aina tarvitse kaikkea stressata kuoliaakseen. Oikean laukan jälkeen se sitten rupeaa vielä kuumenemaan sen verran että jouduin kerran pysäyttämään sen seinään, tässä se chambooni nimenomaan auttaa koska silloin se saa sen rauhoittumaan pehmeästi kun se vetää pään taivaisiin, ihmisen käsi ei pysty olemaan yhtä joustava,pehmeä, ja nopea samaan aikaan mihin se chambooni pystyy, eli sillä varmaan jatkan vielä treenaamista mutta hyvä välillä vähän mennä ilmankin ;)

(C) Taru Arola, Finnderby 2015 ja meidän ekat KV-tason sijoitukset < 3Viikonloppuna on tosi kivaa tiedossa, mä lähden pitkästä aikaa katsomaan Zebbeä < 3 nyt on vierinyt niin pitkä aika jo siitä kun sen Saksaan vein, olen saanut tosi paljon etäisyyttä siihen, Zebbe on mennyt tosi paljon eteenpäin joten nyt on mielenkiintoista nähdä tuntuuko homma yhtään erilaiselta nyt, vai ollaanko samassa jamassa missä ennenkin. Kerron kuulumisia sitten kyllä ;)

(C) Taru Arola

8 kommentarer

 1. Oi ihanaa kuulla Zebben kuulumiset ja saada kuvia ja videoita, eikö? :) mukavaa reissua!

  SvaraRadera
 2. Häkellyttävän kaunis kuva Hiltonista ja upeita kuvia Zeppestä.

  Itsestäni kuitenkin tuntuu, että Pixu on se heppa, joka vie sut vielä pitkälle ellei mitään loukkaantumisia tai muita takapakkeja tule.

  Valloittava hevonen, joka yllättää kerta kerralla sinut niin kuin meidät lukijammekin. Hevonen missä on luonnetta, nöyryyttää ja kehityskelpoisuutta.

  Hilton on jo paketti ja varmuus näkyy siinä sekä teidän työskentelyssä. Zeppe on Zeppe, joka on villi arvauskortti tällä hetkellä ainakin minulle, lukijalle. Toivon, että nappulat olisi kohdallaan ja pääset kisaamaan silläkin.

  Fanitan pikku Pixua tällä hetkellä eniten. Siinä on tulevaisuuden lupaus, ässä sinulla hihassa. Ihana hevonen, mitä viet terveellä järjellä, taidollasi ja maltilla eteenpäin.

  Odotan jo nyt innolla seuraavaa postaustasi ja toivon salaa, että siinä on paljon,paljon Pixua. Ennen postaustasi käyn tsekkaamassa instagramisi, josko siellä olisi Pixua=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pixussa on kyllä potentiaalia, enemmän kuin mitä esim Hiltonissa oli kun se mulle tuli ;) mutta niin paljon ehtii muuttua koulutuksen edetessä niin otetaan askel kerrallaan ja katsotaan kuinka pitkälle päästään. jos seinä tulee vastaan niin Pixusta kuitenkin varmasti on paljon iloa jollekkin toiselle ratsastajalle :) mutta se on sen ajan murhe. Instagramissa löytyy nyt pari lyhyttä videopätkää Pixusta ;)

   Radera
 3. Näin McLeanin sivuilla videon kahdesta myytävänä olevasta harmaasta hevosesta, olen melko varma että toinen niistä oli Zeppe tekemässä ykkösiä? Aijotko siis kuitenkin myydä Zeppen pois?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu se on Zebbe :) kaikki on vielä vähän auki ja siksi haluan käydä nyt itse sitä ratsastamassa ja katsomassa kuinka suuri muutos siinä on tapahtunut. Jos meidän vanhat ongelmat jatkuvat niin eihän mun ole mitään ideaa pitää sitä itselläni jos ei vaan synkkaa. Jos se kulkee tosi hyvin jne niin se saattaa tulla jopa pian kotiin. Mutta nämä jutut ovat nyt tosiaan vielä auki ja mä ilmoitan kyllä sitten kun tiedän mitä aion tehdä :)

   Radera
 4. Teetkö mahdollisen Z:n myyntipäätöksen viikonlopun ratsastuksien perusteella?
  Varmasti kestää tovi ennen kuin voi päätöstä tehdä, oletko siis miettinyt jos toisit Z:n kotiin ja makustelisit ajan kanssa miltä se nyt tuntuu kanssasi.
  No, niin tai näin, teet varmasti parhaimman mahdollisen päätöksen molempien kannalta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. mä en vielä osaa vastata mitään :P vaikeita päätöksiä ja paljon pohdittavaa, ilmoitan kyllä täällä blogissa sitten kun olen tehnyt päätökseni suuntaan tai toiseen :)

   Radera