Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 1 juli 2016

Hyvät laukannostot ja piruetit!

Jeij, eilen oli hyvä treenipäivä! Hiltonia olen ratsastanut alkuviikon vähän varovaisemmin ja oikeen jumpannut sitä auki koko kropastaan, eilen tehtiin sitten myös vähän enemmän kokoamisia ja kunnon treenejä kun se tuntui niin hyvältä. Olen yleensä aina aloittanut verkan laukassa mutta nyt olen aloittanut ravissa koska saan sen siinä venyttämään nenää melkeen maahan, ja tuntuu että se tarvitsee oikeen kunnon avaavaa ja venyttävää jumppaa nyt taas. Tekee niin paljon kokoavia liikkeitä kummiskin.Ypäjällä saatiin jopa 8 piruetista, kyllä me vielä se onnistutaan saamaan! (C) Taru Arola


Tein vähän sarjavaihtoja ja ne sujui hyvin, vähän se meinaa siinä lähteä kiihdyttämään että jokaisen vaihdon jälkeen pitää tehdä pieni puolipidäte. Piruetit harjoittelin ne ihan niin kuin ne tulee inter 1-ohjelmassa, ja nyt oli ekaa kertaa kun tuntui että ne oli sujuvat!! Sehän aina kahden ekan askeleen jälkeen meinaa suoristua ja rikkoa tai jäädä liikaa paikalleen, kun se on vähän jäänyt meillä päälle, mutta nyt kun uskallan vaan taivuttaa sitä sisäpohkeen ympäri ja ajatella ulkotakajalkaa sinne rungon alle, niin on ruvennut sujumaan jo paljon paremmin. Vasempaan piruettiin olin älyttömän tyytyväinen, oikeassa piruetissa se saisi olla rennompi ja pyöreämmällä kaulalla vielä. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa..

(C) Anna-Karin Åkers


Pixu on tehnyt ekaa kertaa ikinä 4 päivää putkeen töitä, ma ja  ti harjoiteltiin koulua, ke liinassa, ja eilen taas koulua. Eilen tein tosi lyhkäsen treenin vaan kun halusin vaan tehdä parit laukannostot kun ne nyt ovat tällä hetkellä ollut ne haastavimmat. No eipä enää ole ihan niin pahat, se ei syöksy enää laukkaan vaan nyt se pysyy paljo rennompana ja oikeasti nostaa sen laukan! (Instagramissa löytyykin pieni videopätkä yhdestä laukannostosta). Tein sitten parit nostot molempiin suuntiin alkuverkan jälkeen ja se oli sitten niin hyvän tuntuinen että lopetin heti siihen. Välillä tekee tosi hyvää tehdä ihan vaan näin että käy selässä, vähän toki verkkaa, ja sitten jos hevonen tekee jonkun asian tosi hyvin niin lopettaa sen ratsastuksen heti siihen (tottakai mä sitten vielä loppuverkkaan sen hetken ravissa), mutta niin ettei oikeasti tarvitse hinkata asioita 100krt jos ne toimii ekalla kerralla. Näin kerrot hevoselle että se on hyvä, hevonen saa itsevarmuutta, ja se myös saa sellaisen fiiliksen että "hei,tämähän on helppoa tämä treenaaminen" kun ei aina tarvitse hikeen asti ratsastaa.

Illalla mä pääsenkin sitten mun elämäni hevoseni selkään taas todella pitkästä aikaa! Tosi paljon jännittää, että onko se nyt minkälainen ratsastaa.. Noh, ei sitä tiedä jos ei kokeile! ;)


5 kommentarer

 1. Hei, mielenkiinnosta kyselisin, kun kerroit tehneesi avaavaa ja venyttävää jumppaa Hiltonin kanssa, niin millaisia harjoitteita konkreettisesti teet?
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen! -Elisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. siis ihan silleen että ratsastan sen muotoa tosi alas, kaula pitkäksi ja nenä alas melkeen maahan, niin että se hakee tuntumaa eteen koko ajan, ja oikeen venyttää koko ylälinjaa. Tässä muodossa sitten paljon kaarevia uria, loivia väistöjä, vastalaukkoja.. Yritän kädellä johtaa tavallaan sitä tuntumaa enemmän ja enemmän eteen, ja pohkeilla ja istunnalla saada sen takajalkoja enemmän alle. Se ei ole tässä millään tavalla koottu vaan tarkoitus on nimenomaan venyttää koko hevosta niin että hännän päästä korviin on mahdollisimman pitkä väli ;) kuitenkin niin tottakai että se on se ylälinja joka venyy niin että se käyttää itseään oikeinpäin, ei selkä alhaalla ;)

   Radera
  2. Olisi todella kiva saada myös kuva/ videomateriaalia näistä jutuista :)

   Radera
 2. Onpa Piksu pyöristynyt hienosti! :)

  SvaraRadera
 3. Toivottavasti yhteistyö sulla ja Zebbellä alkaa parantua nyt. Kun te vaikutatte hyvältä ratsukolta :)

  SvaraRadera