Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 16 juli 2016

Parannusta!

Oi hitsi, me tehtiin varmaan paras raviohjelma ikinä, samoin käyntiohjelma!! sitten Hiltsu meni reppana ihan maitohapoille laukka-ohjelmassa, ei vaan jaksanut loppuun asti, rikkoi sarjat joka kolmannella harmillisesti viimeisillä vaihdoilla, oli muuten tosi hyvä alku, mutta molemmissa pirueteissa ei jaksanut kantaa vaan heitti ympäri :(

Näin hyvää työntöä ei usein tuu ravissa radalla :P (C) Taru Arola

Kakki tästä alla olevat kuvat (C) Taru Arola


Tuli kyllä sitten mieleen, etä hei, Hilton on vasta 10, se on jäätävän kokoinen = tarvitsee hemmetisti voimaa ja kuntoa näille radoille, ja sen oikea ratsastusura ja treeni alkoi vasta keväällä kun se oli 6 vuotias. Eli kyllä tässä pitää jaksaa vaan vielä treenata ja kasvattaa voimia. Sehän jaksaa hyvin kotona ,mutta kotona ei ole 300 muuta hevosta, paljon ihmisiä, hälinää, kisajännitystä jne joka vie tuhtia pois ja tekee että se väsyy helpommin. Sitten kun se on vähän jänskättäjä niin se vie niin paljon energiaa siltä pois.

Olen todella tyytyväinen tämän päivän rataan, lukuunottamata virheitä tottakai, mutta tunnen itse että nyt olen löytänyt vähän takaisin siihen ohjelmaratsastukseen ja miten se pitää tehdä. Jotenkin on vähän unohtunut tässä matkan varrella kun on niin paljon mitä pitäisi parantaa ja muuttaa jne. Mutta radalla pitää olla se tietty flow ja tietty asenne että saa suoritettua ohjelman hyvin. Joten kaikista parasta tässä viikonlopussa on ollut just se, että mä olen löytänyt nyt sen miten ratsastan radalla enkä ole kertaakaan mennyt lukkoon tai lopettanut ratsastamisen, en edes vaikka on tullut virheitä!! vaan olen pystynyt unohtamaan sen heti ja keskittymään seuraavaan tehtävään. Saatiin tänään jopa kaksi 8 ja yksi 7.5 :) ja yhteensä 63.2% :)

Huomiselle päätin jättää Inter kürin pois ja starttaan avoimessa va A:ssa joka menee aamupäivällä. Inter on Hiltonille liian vaikeaa kun se on vähän väsynyt. Tänne oli pitkä matka, iso kisapaikka, eikä Hilton ole ikinä ennen kisannut 3 päivää putkeen. Haluaisin antaa sille hyvän kokemuksen ja hyvän fiiliksen viimeisellä päivällä, joten mennään vähän helpompaa ja toivon että Hilton kokee että se tekee hyvän suorituksen ja olisi itseensä tyytyväinen, koska se hevonen haluaa aina antaa mulle 110% niin on se varmasti vähän turhauttavaa sitten kun se ei vaan pysty kun ei jaksa < 3 maailman paras nallekarhu, olen todella ylpeä Hiltonista kuinka se vaan tsemppaa ja tsemppaa!

Ja näistä kuvista suuri kiitos Roosa Hämäläinen :)Tää on upea!! vaikka piruetti ei oikeasti onnistunut mutta kuva on tosi hieno ;)

3 kommentarer

 1. Wow, miten upeita kuvia ja upea hevonen!

  SvaraRadera
 2. Ei hemmetti että tuo hevonen on hieno!! Oot kyllä tehnyt hyvää työtä sen kanssa! Sovitte upeasti yhteen <3

  SvaraRadera
 3. Wau mikä työntö Hiltonilla ravíssa!!!

  Hienosti suoriuduttu, vaikka muutama rikkokin tuli. Sinä et niistä jähmettynyt, vaan jatkoit nallekarhun kanssa loppuun asti ilman, että se olisi näkynyt kasvoillasi. Ammattimaisesti tehty! Olet oppinut jotain.

  Olette molemmat kulkeneet pitkän matkan ja kehittyneet hurjasti. Saatte olla ylpeitä molemmat suorituksistanne.

  Olet taitava, terveellä järjellä varustettu ratsastaja, joka ajattelee sydämellä ja valitsit viisaasti kun et ratsastanut interiä. Teit oikein ja ajattelit Hiltonin parasta.

  Voi kun nallekarhun jännitys laantuisi, kun ikää, voimaa ja lihasta tulisi lisää. Lihaskimppu se on, mutta jos energia menee jännittämiseen, niin silloin suoritus kärsii. Harmi.

  Hilton paranee varmaan vanhetessaan kuin viini ja tekee vielä parempia suorituksi kuin nyt. Nuorihan se vielä on. Lisää treeniä, kisoja niin maailma on teille avoin.

  Auttaisiko Hiltonin kisajännitykseen kenties kisamaskotti? Eräällä hevosella on aina mukana pieni shettis, erottamaton pari=)

  Onnittelut kisasuorituksista ja nyt katse tulevaisuuteen.

  Jään odottamaan seuraavaa postausta. Pixu, prinsessasta olisi kiva lukea ja seurata sen kehitystä. Vaikka Zeppe ja Hiilton on upeita ja ihania, niin Pixu on vienyt sydämeni. Se on niin paljon kehittynyt ja tekee niin nöyrästi töitä. Sopii sinulle kuin hansikas käteen. Tulevaisuuden rusettihai.

  SvaraRadera