Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 16 juli 2016

Jännitystä ilmassa

Hilton teki sen mitä se on aina tehnyt ekana päivänä, se reppana jännitti sen verran jo kun letitin että sen vatsa meni sekaisin, ja verkassa jännitti eikä pystyny kantamaan itseään, sitten radalla oli kaikki puhti loppu ja sitä huolestutti iso avara tila vähän kun piti aina vähän ihmetellä kun joku auto meni siellä kauempana jne. Yritin ratsastaa sen tosi rennosti verkassa alkuun, hölkkäsin aika  pitkään, jne. mutta ei kun ei vaan auta.

Haluaisin antaa sille jotain rauhottavaa pastaa (siis sallittua :D ) mutta sitten se kuitenkin tarvitsee energiaa. Tuli vaan mieleen että oliskohan jotain stressivatsalle olemassa joka helpottais sen vatsaa ja sen kautta ehkä lievittäis myös jännitystä? Ehkä se myös on vähän sekaisin vatsasta pitkän matkan jälkeen koska sitä reissaamistakin se vähän jännittää ja on huolissaan aina, ei esim syö heinää vaikka sillä on sitä nenän edessä koko matkan..

Huomenna on päivä uusi ja mä yritän tehdä kaikkeni jotta saan mun nallekarhun vähän relaamaan ja keskittymään siihen työntekoon jotta se pääsis näyttämään että kyllä se osaa :)

Olen saanut älyttömän ihania kuvia ihmisiltä, tässä ensin Taru Arolan ottamat kuvat:


Lotta Luomajärven ottamat kuvat:


Oona Hämäläisen ottamia kuvia:kun Hilton jännittyy näin, tuntuu et se menee ihan maitohapoille, takajalat jää talliin eikä se kuuntele pohjetta. Tässä vaiheessa ei auta vaikka mä kuinka yrittäisin saada se eteen, se melkeen vaan pahentaa mitä enemmän sitä pyytää jalalla eteen. Eli en pääse siihen käsiksi enkä ratsastamaan.  Tampereellahan olin eniten itseeni pettynyt kun ratsastin niin huonosti mutta nyt olin tänään itseeni kuitenkin tyytyväinen että pystyin olosuhteiden mukaan kuitenkin tekemään sen mitä mun piti, en mennyt lukkoon mitä yleensä teen kun Hilton on tämmöinen. Ravin avo-voltti-sulku oli sujuvampi kuin ennen mutta ei tietenkään onnistunut hyvin kun Hilton ei oikeen kantanut itseään. Takarit ovat onnistuneet kotona nyt aina hyvin mutta ne meni nyt molemmat ihan metsään, sama juttu piruettejen kanssa. Semmoset harmittaa eniten jotka toimivat kotona hyvin. Mutta tottakai jos hevonen ei vaan ole mukana vaan se on ihan poikki ja jotenkin jumissa siitä että sitä jännittää niin ei silloin oikeen mikään toimi.

Huomenna uus päivä ja parempaa keliäkin on luvattu (tänään on satanut ja tuullut aikamoisesti), joten huomista odotellessa! :)

Winners never quit, quitters never win, eikö ;)

15 kommentarer

 1. Marstallin Piano on ainakin meille osoittautunut tuollaisessa tilanteessa tosi hyväksi vaihtoehdoksi ! Samoista ongelmista ollaan kärsitty, mutta tuo on kyllä tepsinyt. Suosittelen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. okei kiitos pitää pistää korvan taakse :)

   Radera
 2. Suomen rehun progut auttaa stressivatsaan. Myydään säkkitavarana, 20kg maksaa Turun seudulla 20-24e. Annostus 100-200g per päivä. Ylläpitoissikkani joka stressaa monia asioita esim uusia paikkoja, vaihtuvaa naapuria, hellettä, karvanvaihtoa, on saanut hurjasti apua tästä hiivavalmisteesta. On syönyt nyt kk 150g ja määrää pienennettiin. Väkirehuja on vähennetty jo aiemmin. Laihtui keväällä ja oli väsähtänyt, nyt on hyvässä kunnossa ja vatsa voi paremmin. On tutkittu ja tähystetty, mutta oikeaa syytä ei löytynyt. Nyt on kuin eri hevonen ja energiaa jopa kepposiin. Ainakin nyt itse tiedän mistä apu löytyy ja annostusta muutetaan tilanteen mukaan. Esim juuri karvanvaihdon aikaan pitää lisätä. Energiatason muutos on ollut selkeä. Täytyy myöntää, etten ollut perehtynyt aiemmin tuotteeseen kun toinen hevoseni ei stressaa vatsallaan. Onnea kisoihin ja mukavaa kesänjatkoa. Terveisin pitkäaikainen lukija, jonka oli nyt pakko kommentoida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos vinkistä ja kiva kun tulit kommentoimaan :)

   Radera
 3. itse oon käyttänyt tätä kuljetusta stressaavalla hevosellani https://www.viljarshop.com/tuote/calmitan-forte-pasta-30-g/211064/ on kyllä toiminut tosi kivasti, suosittelen kokeilemaan! ennen valmennusta käytetty myös eikä meillä ainakaan ole energisyyteen vaikuttanut :)

  SvaraRadera
 4. Joko Zebbe on myyty?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei, enkä usko että se ihan niin nopsaa mihinkään lähtee, sille ei oo helppoa löytää se oikea ratsastaja ;)

   Radera
 5. Oletko tutkinut ettei hiltonilla ole mahahaavoja? Niitäkin kun voi olla minkä asteisia tahansa. Siihen toki auttaisi Antepsin ja Gastrogard. Löytyyhän noita mahaa tukevia valmisteita vaikka kuinka mutta niistä ei ole iloa jos siellä takana on hoitamattomia mahahaavoja eli tutkisin ensin sen mahdollisuuden. Ekygard on hyvä valmiste ennaltaehkäisemään mahahaavojen syntyä oikeanlaisen ruokinnan kanssa. Sitten on toki kaikenlaisia hormonivalmisteita minkä luvataan rauhoittavan stressaavaa hevosta mutta niiden toimivuus on hyvin yksilöllistä. Toivottavasti keksit jonkun toimivan ratkaisun teille :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Totta, se vois olla hyvä tutkia ens kerralla kun lähdetään klinikalle vet-checkiin :)

   Radera
 6. Ihania kuvia nallekarhu Hiltonista, vaikka sitä jännittikin.=)
  Onnea seuraavaan koitokseen ja ehkäpä pari päivää samalla kisapaikalla saa sen relaamaan. Pidän peukkuja!
  Pakko kysyä kenen valmisajan kisapöksyt sulla on? Paikat ovat harmaat, hyvältä näyttää

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo no onneks Hilton on aina komea vaikka se ei kuljiskaan hyvin ;P housut ovat Pikeurin merkkiset :) huippuhyvät!! Lucinda-malli :)

   Radera
 7. Hilton näyttää kuitenkin hyvälle kuvissa! Toivottavasti toisena päivänä sujuu jo paremmin. :)

  Luin joku aika sitten Roosa Lappalaisen blogista (http://roosajacolorado.blogspot.fi/2016/06/kun-hevonen-matkustaa-pitkaan.html) mitä hän käyttää Dantella, en tiedä voisiko joku niistä auttaa Hiltonin kanssa? Equine American ULS-GARD vaikutti ainakin hyvälle ja mietin itsekin pitäisikö sitä kokeilla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo tänään oli jo parempi, varmaan paras raviohjelma ikinä mutta harmillisesti se hyytyi todella pahasti laukkaohjelmaan ja sit meni molemmat piruetit tosi huonoiks ja yks sarja rikki :/ mutta voimaa ei tuu kun ajan kanssa treenaamalla niin sitä odotellessa ;P pitää käydä lukemassa tuo, kiitos vinkistä :)

   Radera
 8. Onko tuo Taru Arola sun tuttu joka kulkee mukana kisamatkoilla kun ihan sama missä päin kisaat niin siltä löytyy kuvia?

  SvaraRadera
 9. Equine American ULS-GARD solution
  tekee suojaavan kalvon hevosen mahaan, joka suojaa vatsaa kun hevosella on elämässä stressaavia muutoksia esim. muutto tai kisatilanne. Tuotetta voi syöttää joko kuureittain tai kokoajan.

  SvaraRadera