Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 26 juli 2016

Tamma rulaa!

Mähän en ole kertonut pitkään aikaan teille Pixusta, ja voi hitsi kuinka se tyttö on mennyt taas eteenpäin!

Se on pitkään kulkenut tosi suoralla kaulalla kun ei vaan ole ollut voimaa kantaa itseään oikeinpäin ( eikä lihaksia :P). Nyt olen viimeiset 3-4 kertaa saanut sen kulkemaan heti alusta asti tosi hienosti pehmeällä tuntumalla pyöreällä kaulalla, missä se rehellisesti kantaa minua. Jätin itse asiassa ne chamboonit pois tässä parisen viikkoa sitten koska huomasin että saan sen ilman niitä rehellisempään ja parempaan muotoon, eikä se enää viskoile päätä taivaisiin samalla tavalla. Itse asiassa se on lopettanut sen nyt kokonaan ;) Tottakai kun saan sen rehellisemmin läpi niin se ei myös tämmöisiä juttuja tee.

(C) Heidi Järvi, Pixu helmikuussa 2016


Tuntuu että ollaan taas päästy iso harpaus eteenpäin, ja on se vaan niin kivaa nähdä miten hevonen muuttuu silmissä! Nyt kun se on rentoutunut niin paljon niin se on jopa vähän laiska aina alkuun, toki myös sen takia koska nyt kun se alusta asti kantaa itseään paremmin ja liikkuu oikeassa muodossa, niin se on vähän raskaampaa ja huomaa että takajalkojen työntö ei vielä oikeen jaksa mukaan, mutta tämä tulee vain ajan kanssa. Mutta mun mielestä se on suuri voitto että olen saanut Pixusta näinkin rennon ja mukavan, kun tietää kuinka todella hermostunut ja paniikissa se oli pitkään. Oikea laukka on ollut sille koko ajan sellainen että sen jälkeen se aina hermostuu ja vähän panikoi mutta nyt parilla viimeisellä ratsastuskerralla ei edes sitäkään! Olen pystynyt tekemään hienot rennot siirtymiset raviin ilman että se siitä sitten lähtee juoksemaan alta pois. Olispa kaikki aina näin helppoa :P Mutta nostoissa on nyt melkein tullut sellainen ongelma että mä teen liian pienen avun laukkaan eikä se reagoi :O eli se on vähän liiankin rento ravissa :P no, mutta parempi niin kuin että se syöksyy laukkaan vähän paniikissa heti kun vähän hipaisee pohkeilla..
Toivotaan että kehitys jatkuu samaan suuntaan ja että saisin pian taas jonkun kuvaamaan jotta saan vähän todistusmateriaalia ;) Jatketaan treenejä!

(C) Heidi Järvi, nämä kuvat tosiaan otettu helmikuussa 2016 :)

1 kommentar

 1. Pikku Pixu on oppivainen lady.

  Kyllä ne takajalat sieltä tulee paremmin mukaan, kun tottuu uuteen muotoon. Ei ole helppoa opetella kantamaan itsensä ja ratsastaja rennosti, pehmeässä muodossa.

  Mukava kuulla, että laukannostot eivät enää sitä hermostuta. Teille on kasvanut hyvä ja lämmin luottamus keskenänne. Tamma luottaa sinuun ja sinä viet sitä viisaasti ja varmasti eteenpäin. Et hosu etkä vaadi siltä mahdottomuuksia.

  Hienoa, että pystyit jättämään champoonit pois ja silti pään heittely ei ole tullut takaisin. Iso harppaus eteenpäin ja vielä kun tamma on alkanut kulkea pyöreämmässä muodossa, niin voi sanoa vaan että siinä tammassa on vaan sitä jotain unohtamatta myös sinun eleetöntä ja järkevää ratsastusta.

  Odotan innolla kuvia tai videoita Pixusta=)

  SvaraRadera