Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 13 juli 2016

Paljon parempi!

Helpotuksen huokaus, Hilton oli eilen todella paljon parempi kuin kuvauksissa maanantaina, ja tuntui itse asiassa todellakin hyvältä! Olen nyt aloittanut sen kanssa ravissa, kun pitkään aloitin heti laukasta. Nyt olen jumpannut sen ensin oikeen pitkällä ylälinjalla ravissa missä haluan että se hölkkää vaan ja venyttää ja saan sen "sillan" takajaloista selän kautta tuntumalle. Tästä sitten lähdin nostamaan sen pikkuhiljaa kisamuotoon ja ravi oli ihan eri tuntuista mitä se on ollut pitkään aikaan.Oivalsin sitten että ehkä on parempi tehdäkin enemmän ravia verkassa, koska se helposti laukassa kokoaa "liikaa", menee siitä vähän lukkoon ja se on sille rankaa = väsyy nopeasti. Sitten kun otan ravin vasta lopussa niin se on jo niin väsyny että ei jaksa siinä kantaa. Nyt sillä oli energiataso ihan eri. Mun täytyy ravissa ajatella vaan takajalkoja alle ja nenää mahdollisimman eteen todella kevyeellä tuntumalla. Laukassa sitten voin ottaa sen vähän pyöreämpään muotoon ja enemmän tuntumalle.

Mä ratsastin sitten vaan parit avo-voltti-avot ravissa ja laukassa vaan matalassa muodossa, kun se nyt kerran oli niin hyvä. Ollaan treenattu sen kanssa tosi ahkerasti ja paljon viimeiset viikot ja nyt ennen kisoja oli tarkoitus vaan pitää se pehmeänä, vetreänä ja pirteänä, eli ei mitään rankkoja treenejä. Lappeenrannan kisat + matka on niin rankka että tarvitaan kaikki mahdollinen energia sinne ;)

Olen ruvennut tankkaamaan sitä melassivedellä nyt ennen matkaa, ja elektrolyyteillä (niitä se saa muutenkin mutta nyt vähän enemmän.). Tänään Pätsi tulee hieromaan sen läpi ja muuten Hiltonilla on vapaapäivä.

Lähtölistatkin tulivat ja meidän viikonloppu näyttää vähän tältä:

Torstai:

Lähtö Vaasasta noin klo 11.00

Perillä noin klo 18.00, tavaroiden purkaaminen,karsinan täyttäminen puruilla,sitten ratsastus noin klo 19.00 (ajattelin vaan tutustella sitä nurmeen, hölkätä se ja jumpata koko kroppa vaan vetreäksi reissun jälkeen, ja kävellä paljon.) Laitan varmaankin talvihokit, nurmihokit ovat liian pitkät ja tarttuvat liikaa nurmeen omasta mielestäni, ehkä 4 hokkia taakse ja 2 eteen.

Perjantai:

06-07 aamuruokinta

10-aikoihin aamukävely, käydään taas katsastamassa nurmikenttä.

11-12 letitys, päiväheinät

13.00 Vaihdan itselleni kisavaatteet, Hiltonin viimestelypuunaus ja varusteiden laitto.

13.45 Selkään ja lähden verryttelemään

14.20 (noin) Prix St Georges startti (Pikkumestaruus 1-osakilpailu)

Startin jälkeen pesen Hiltonin ja kävelytän sen, jonka jälkeen se saa puurot ja levätä karsinassaan.

Illalla tulen kävelyttämään/syöttelemään vielä siinä 19-20 aikoihin jonka jälkeen se saa sitten iltaruoat :)

Lauantai:

Samat rutiinit kuten perjantaina, startti mulla on vasta klo 16.00 jälkeen, menen verryttelemään noin 15.45. (Small Tour 3 osakilpailu)

Sunnuntai:

Startti vasta noin 17.20, verryttelemään noin 16.50. ennen tätä yritetään pakata mahdollisimman paljon tavaraoista, tyhjätä karsinaa hyvään malliin valmiiksi. Startin jälkeen Hilton pitää taas suihkuttaa, antaa puurot ja odottaa että se kuivuu, sitten päästään varmaan tien päälle siinä klo 19.00, ja kotona sitten joskus 03-aikoihin aamulla :P


Vähän muistoja Lappeenrannasta Zebben kanssa:

Zebben kanssa viime kesänä 2015


7-vuotis cupissa toinen sija vuonna 2011.

Zebbe 7-vee < 3

Mun ihana poikaystävä tulee mukaan jo kolmatta kertaa Lappeenrantaan :) tämä oli ensimmäinen kerta, vuonna 2011.

4 kommentarer

 1. Tsemppiä reissuun! Paljon kuvia ja raporttia sitten tulemaan :)

  SvaraRadera
 2. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :-), mutta Onnea matkaan, sitäkin tarvitaan taidon lisäksi!!

  SvaraRadera
 3. mä taidan lähtä joka päivä sinne!:)

  SvaraRadera
 4. Hyvä ja selkeä päiväohjelma kisoihin. Olet järjestelmällinen ja huolellinen.
  Hiltonilla on selkeät nuotit ja toivon sen tanssahtelevan radalla sinä selässä hymy huulilla kohti voittoa.
  Ihanaa, että poikaystäväsi lähtee mukaan. Saat tukea ja turvaa, henkisestä hengenheimolaiselta. Olet onnekas!
  On mukava jakaa itselle tärkeitä asioita oman rakkaan kanssa. Se antaa positiivista energiaa ja luo turvallista tunnetta, kun tietää rakkaan olevan täysillä mukana niin ylä- kuin alamäissä. Muista kiittää poikaystävääsi, palkitsethan nallekarhu Hiltoninkin. Tsemppiä kisoihin!

  SvaraRadera