Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 6 juli 2016

Kotona jatkuu treenit

Pixun ja Hiltsun kanssa on tällä viikolla jatkettu treenejä, Hilton on mennyt nyt 4 päivää putkeen ja Pixu kolme. Huomenna molemmat pääsee ansaitulle metsälenkille :)

Hiltonin kanssa tein sunnuntaina ihan vain sellaisen 15minuutin hölkän kun mun saappaat ja kypärä oli jäänyt Helsinkiin matkalaukkuun joka tuli sitten vasta maanantaina perässä. (Meinasin itsekin myöhästyä Vaasan lennolta kun tulimme Düsseldorfista Vantaalle aika paljon myöhässä mutta onneksi pääsin edes itse kotiin sunnuntaina ;) )

Pixu oli hypännyt lauantaina ja sai sitten pitää sunnuntaina vapaapäivän ja ma;na se juoksutettiin. Sitten ratsastin itse tiistaina ja tänään. Eilen se oli alkuun aika kiinni vasempaan ohjaan, mitä se ei ikinä ole ollut? mutta sain sen hyvin jumpattua sitten suoraksi ja pehmeäksi edestä. Teen joka kerta aika samoja juttuja; siirtymisiä, isoja ympyröitä, kiemuroita, ravissä väistöt, laukassa temponvaihtelut ja nyt aloitin myös tekemällä loivaa vastalaukkakiemuraa, eli sellaista kun ratsastetaan kulmasta kohti X:ää ja sitten takaisin taas kohti kulmaa. Tämä kiemura onkin jossain kenttäkilpailuohjelmassa. Pixu tekee nämä todella hyvin, jo ensimmäisestä yrityksestä! Haluaisin saada vastalaukan toimimaan mahdollisimman pian koska se on mielestäni maailman paras harjoitus, se suoristaa hevosta, notkistaa, kokoaa, ja tasapainottaa, kaikki samalla kerralla ;)

Hiltonin kanssa harjoitellaan paljon ravissa avo-8metrin voltti-avo, sekä sitten PSG:n raviohjelmaa avo-voltti-sulku. Mun pitää saada se melkein täysin pois kädeltä ravissa että se ei yhtään lähde nojaamaam mun käteen ja näin tiputtaa etuosan ja silloin menettää tahdin. Tänään ja eilen sain ensimmäistä kertaa sellaisen flow-fiiliksen että ne ravi-voltit sujuivat hyvin, tahti säilyi ja se oli yksi kokonaisuus eikä monta erinäistä pätkää jotka ei kuulu yhteen. Mahtavaa kun harjoittelu rupeaa näkymään!! :)

Myös piruetit sujuivat eilen tosi hyvin, niissäkin rupeaa olemaan sellainen mukava flow nyt :)


6 kommentarer

 1. Kuinka kauan olet harrastanut ratsastusta tai hevosia ylipäätään? Sinä olet kyllä todella taitava ja eleetön ratsastaja! Ei voi kun ihailla. Haaveilen itsekin samanlaisesta ratsastuksesta, mutta tällä hetkellä mennään vaan Helppo B. Hevonen on joskus kilpaillut vaativia luokkia ja olen kyllä huomannut että se on paras opettaja mulle. Se tietää miten tehdään ja ilmottaa heti mulle käteen jos ei mene oikein, herkkäsuinen hevonen on kyllä mukava kun se kertoo heti jos menee väärin. Onko sinun mielestä mukavampi ratsastaa herkkäsuista hevosta vai semmoista joka vähän "odottaa käskyä"? Olet kyllä esikuva minulle! Wau! Ja hyvät ja hienot hevoset on jotka on tulevaisuuden tähtiä! :)
  -Roosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei Roosa! kiitos kommentistasi :) olen ratsastanut koko ikäni, aloitin alkeistunneilla 6-vuotiaana ja ensimmäisen oman hevosen sain 12-vuotiaana. aloitin kilpailemisen 13-vuotiaana ja sen jälkeen olenkin sitten treenannut ja kilpaillut aktiivisesti :) minä pidän eniten herkistä kevyistä ja vähän kuumista hevosista :)kiitos paljon!

   Radera
 2. Mukavaa oli taas lukea viikko-ohjelmista.=)

  Kurkkasin instan puolelle ja pakko sanoa, että laukannostot alkaa jo sujua Pixulla. Tamma on niin ehdoton helmi, että sun on pakko katsoa kuinka pitkälle sen kapasiteetti riittää. Pidän peukkuja, että se on se heppa, jolla pääset todella huipulle. Ihana, luottavainen nöyrä työmyyrä ja taitava =)

  Hilton taas on oma lukunsa, nallekarhu, joka osaa sekä taitaa, mutta tarvitsee taitavan kuskin kuten sinä.

  Koita jaksaa, vaikka ihmiset spekuloivat Zeppen myymistä. Sehän ei ole vielä kai kiveen kirjoitettu? Mutta teet niin tai näin, kaikkia ei päätökset kuitenkaan miellytä. Sinä itse tiedät mikä teille on parasta ja minä sinun aktiivisena blogin lukijanasi sekä faninasi uskon sinun tekevän oikeita ratkaisuja.

  Mukavaa jatkoja ja milloin sinulla on kisoja tiedossa? Kummalla hepalla ja missä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei mitään ole kiveen kirjoitettu vielä ei :) Meillä on Hiltonin kanssa seuraavat kisat Lappeenrannassa ensi viikon vloppuna, kisataan pe-su 15-17.7. Pixun kanssa aloitan kisaamisen vasta ensi kaudella niin päästään suoraan he A-Va B luokkiin :)

   Radera
 3. myytkö hiltsun ? tai piccolon

  SvaraRadera