Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 4 juli 2016

Saksan reissusta!

Zebbellä on ihan upea passage, antoi mielettömän tunteen selkään!

Käytiin lauantaina katsomassa jalkapalloa, oli kyllä niin saksalainen tapahtuma kuin olla ja voi, kaljaa ja futista! Kun Saksa teki maalin, kaikki heitti kaljansa ilmaan niin satoi sitten kivasti kaljaa päälle ;)

Oli myös pakko käydä vähän shoppailemassa, onneksi mun laukkuun ei mahtunut ihan niin paljon mitä olisi halunnut ostaa :P ostin sitten bootsit Hiltonille, mulle Pikeurin sähkönsiniset ratsastushousut ja Spooksin fleece-takki

Aika hyvä valikoima :D
Perjantaina ratsasti Nils, joka on Warvickilla ratsuttajana, hän on tehnyt todella mahtavaa työtä Zebben kanssa!
Äkkiä meni viikonloppu,ja mahtavaa oli käydä moikkaamassa Zebbeä. Katsoin vaan perjantaina kun Nils ratsasti Zebben, ja menin sitten itse la ja su. Ehdin käydä vähän shoppailemassakin, ja lauantai-iltana käytiin koko porukka katsomassa jalkapalloa lähikylässä.

Zebbestä huomasin jo perjantaina kun vain katsoin kun Nils meni, että en halua ottaa sitä kotiin. Vaikka se on nyt todella upea niin sillä on ne samat ongelmat edelleen siellä. Se oli ratsastaessa ravissa todella paljon parempi, mutta se että saa sen ravaamaan noin hyvin ja isosti kropan läpi, vaatii paljon aikaa, ja tosi paljon työtä. Mä olin ihan läpimärkä hiestä kun olin sen ratsastanut :P Todella makea se sitten oli kun sen sai oikeasti läpi, aivan mieletön fiilis kun se liikkuu niin paljon ja siinä sitten oli helppo vaan vähän koota sitä takasin niin se tuli passageen, ja vähän kun kosketti pohkeilla niin se lähti ravaamaan isommin.

Sain kokeilla myös ykkösiä ja sain tehtyä 8 peräkkäin! jee :) Ovat kyllä tehneet mahtavaa työtä sen kanssa ja kyllä se tästä vielä paranee. Se ei vielä ole ihan valmis just kun se vielä on niin vahva välillä ja hankala. Ne saa jatkaa niitten hyvää työtä Zebben kanssa kohti GP:tä, ja samalla yritetään löytää sille sopiva uusi koti. Mä en ainakaan tällä hetkellä halua sitä kotiin koska se on mulle liian vahva ja vaikea. Se on äärimmäisen vaikea hevonen ratsastaa, joten ei varmaan ole helppo löytää sille uutta kotia noin vain. Periaatteessa parempi että se on näin vaikea koska sitten se ei todennäköisesti päädy väärään kotiin missä ihmiset ei sille pärjää.

Mun on tosi vaikea päästää Zebbestä irti, se on mulle niin tärkeä, mutta ei tässä ole mitään järkeä kun mä tiedän että tästä ei tule mitään. Sehän voi olla että se paranee tästä ja tulee helpommaksi, ja jos ei sille silloin vielä ole uutta kotia löytynyt niin ehkä mä sitten otan sen kotiin. Pidän vähän vaihtoehdot avoimina, koska se on niin saakelin upea hevonen!! Käykää nyt ihmeessä katsomassa mun instagram-tililtä videoita, siellä on aika monta ;)  Mutta parasta tietysti olisi että sille löytyisi uusi hyvä koti missä se pääsisi näyttämään kuinka hieno se vielä voi olla! Ja mä voin sitten etsiä itselleni yhtä upean hevosen, joka kuitenkin olisi mun ratsastukseen sitten enemmän sopiva :)


Mun rakas Zebbe, se selvästi tunnisti mut vielä ;)  <  3

32 kommentarer

 1. Voi Zebbeä <3 Fiksusti varmasti teet. Ja sulla on kotona kaks upeaa prospektia, joiden kanssa vaan taivas on rajana! J

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu tiedän että tämä on oikea päätös vaikka vaikea päätös onkin ollut :)

   Radera
 2. Oj! Ja börjar nästan gråta. Man har ju verkligen förstått här i din blogg hur viktig zebbe är för dig. Säkert ett jätte svårt beslut samtidigt som de säkert känns rätt. Hoppas han hittar ett gott hem var dom tar lika bra hand om honnom som du gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han e <3 men sånt e livet, man måst ibland göra svåra beslut och jag vet ändå att dehär e rätt beslut, speciellt nu efter att ha varit där och ridit honom igen.

   Radera
 3. Voi harmi, monta vuotta olen tätä blogia lukenut ja Zebbe on aina ollut suosikkini, ikävä tulee sen kuulumisten seuraamista. Varmasti kuitenkin oikea päätös luopua siitä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on myös mun suosikki <3 mutta katsoo nyt, ei sitä vielä ole myyty ja veikkaan että se ei tule olemaan hirveän helppoa koska kovin moni ei sille varmaan pärjää :P

   Radera
 4. Myytkö zeben :'( ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. se on tarkoitus joo :/

   Radera
  2. kamalaa.. Ostatko uuden hevosen ? Millon myyt ?

   Radera
  3. no mä tiedän että näin on parempi sekä Zebbelle että mulle :) sitten kun/jos oikea ostaja löytyy.. ei se varmaan ihan hetkessä tapahdu ja vielä on mahdollisuus että se tulee kotiin jos se tästä paljon edistyy. ja jos saan sen myytyä niin kyllä ostan uuden sitten :)

   Radera
 5. Eikö Zebbe ole sun itse ratsuttama, näin olen blogista lukenut. Miten siitä pääsi tulemaan hankala?

  SvaraRadera
  Svar
  1. se on aina ollut hankala hevonen kun se on tosi vahva kropastaan eikä samalla ole kovin notkea ja pehmeä, ja aika kuuma, niin se on hankala yhtälö. Kyllä ne saksassakin kamppailee samojen asioitten kanssa kuin minä eikä niitä ehkä ikinä saa pois. Mutta siinä on myös paljon hyvää joten oikealla ratsastajalla se ehkä toimis sitten hyvin. Mä haluan kevyemmän hevosen joka ei vaadi niin paljon fyysistä ratsastusta vaan enemmän tekniikkaa. Paljon asiat on kiinni kemioista ja se että minkälainen tyylinen ratsastaja sopii minkä tyyliselle hevoselle, varsinkin kun lähdetään korkeammalle tasolle missä halutaan pärjätä hyvin kisoissa. silloin kaiken pitää klikata.

   Radera
 6. Voi Zebbe <3
  Tiedän tunteen, kun täytyy tehdä vaikea päätös ja luopua. Joskus täytyy ajatella asiat järkevästi molempien osapuolien kannalta. Tsemppiä, ei varmasti ole helppoa mutta kaikesta selviää. Onneksi sulla on Hilton ja Pixu antamassa tukea vaikeina aikoina. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu näin on, ja tiedän että olen tehnyt oikean päätöksen myös Zebben kannalta :) toivon että se löytää sen oikean ratsastajan jonka kanssa se vielä pääsee loistamaan radoille!

   Radera
 7. Monta vuotta blogiasi lukeneena uskoin että näin päätät ja varmasti teit oikean päätöksen. :) Katoin ig videot ja on kyllä upea hevonen, mutta näkee samalla ettei se ilmasiks liiku ja vaatii paljon taitoa saada kaikki potentiaali ulos. Tsemppiä ja kaikkea hyvää ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu on tämä ollut pitkään mielessä mutta nyt vasta pystyin lopullisesti tekemään päätöksen kun kävin sitä katsomassa. Zebbe on ollut mulla nyt 8 vuotta ja niin paljon ollaan koettu ja Zebben ansiosta mä olen kehittynyt ratsastajana niin paljon näitten vuosien aikana, että kaikki kiitos siitä Zebbelle! Saa nyt nähdä vielä mitä tapahtuu kun ei tosiaan tätä voi kenelle tahansa myydä mutta uskon että kaikki menee just niin kuin on tarkoitus mennäkin :) kiitos ja kaikkea hyvää myös sinulle!

   Radera
 8. Jos saat Zebben myytyä niin tuleehan silti sen kuulumisia välillä? Se on aivan mielettömän upea hevonen! :) teet ihan oikein kun ajattelet itseäsi ja Zebbeä. Ei sitä tiedä vaikka löytyisi mielettömän hyvä koti sille ja pääsisi näyttämään mihin se pystyy. Tsemppiä jatkoon ja mielellään kuulisimme kuulumisia miten tästä eteenpäin jatkuu.
  - Roosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin kauan kun se vielä on mun niin laitan kyllä kuulumisia siitä, ja ajattelin käydä moikkaamassa sitä uudestaan tuossa syksymmällä ja katsomassa taas miten se on edistynyt :) toivo elää vielä että siitä tulisi vähän kevyeempi ratsastaa ;P

   Radera
 9. Rohkea päätös, ja ihailen että osaat myöntää että hevonen on liian vaikea, vaikka oletkin niin taitava ratsastaja. Jos ostat uuden, niin pidätkö 3 hevosta vai myytkö Pixun tai Hiltonin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se onkin ollut kauan mun tiedossa että se on vaikea, oikeastaan siitä asti kun piti ruveta menemään Va B/ PSg luokkia ja ylöspäin, se oli helppoa niin kauan kun sai vaan ratsastaa eteen mutta sitten kun pitäisi koota ja taipua niin se on Zebbelle fyysisesti vaan tosi vaikeaa. Tämän kisakauden jälkeen teen kyllä vielä muutosta hevoskokoelmassani koska haluan ostaa itselleni sellaisen hevosen jonka kanssa pääsen tosi pitkälle, eli GP-luokkiin ja mieluiten viel hyvillä tuloksillakin ;) mutta siitä sitten lisää syksymmällä, eiköhän tässä ehdi monet asiat vielä muuttua ja nyt ykkösasiana on löytää Zebbelle hyvä uusi koti :)

   Radera
 10. En muista kuinka eksyin lukemaan blogiasi, mutta me monet lukijatkin olemme jo niin tottuneet tähän teamiin, että tuntuu hiukan haikealle lukea tämän päivän kirjoitus :-(
  Kahdeksan työntäyteisen vuoden jälkeen on luopuminen yhteisestä arjesta jo iso päätös ollut, nythän luopuminen tulee pikkuhiljaa, hyvä niin. Uskon myös, että pääset jollakin toisella hevosella unelmiisi, Z kanssa se oli hyvin lähellä ja mahtavia onnistumisia onneksi sait/saimme :)
  Z on opettanut varmasti ihan hirmuisesti kaikenlaista ja joku saa siitä hienon ja hyvinpidetys ratsun kilpakäyttöön.
  Uskon, että sinulle sopivammalla hevosella pääset melkoisen helposti suorittamaan ihan hyvin GP tasolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin on, haikeeta on kyllä ollut ja tosi surullista mutta nyt olen niin pitkään saanut sisäistää tätä asiaa ja pohtia ja nyt olen todellakin varma siitä että tämä on se oikea päätös sekä mulle, että Zebbelle. Kaikki loppuu aikanaan, näin se elämä vain menee. Olen todella ylpeä siitä kaikesta mitä Zebben kanssa olen saavuttanut, parhaina muistoina joukkue-SM kulta ja tottakai kaikista ikimuistoisin ja mun suuren unelman toteutuminen oli HIHS:n ja pikkukierroksen finaalissa ratsastaminen ja hieno kolmas sija siinä <3

   Radera
 11. Hiukan hymyilinkin, lähinnä sitä tuntemusta ja tarkkaa silmää, mitä sinulla on tullut hevoseen vuosien saatossa... "Zebbestä huomasin jo perjantaina kun vain katsoin kun Nils meni, että en halua ottaa sitä kotiin. Vaikka se on nyt todella upea niin sillä on ne samat ongelmat edelleen siellä"...on hyvä, että olet vahva tavoitteillesi, me naisethan vähän tuppaamme kiintymään, sanovat.
  Kyllä, mielettömät saavutukset, kun 4-vuotiaasta olet sitä tehnyt ja mielestäni aika paljon yksin (hepan kanssa kaksin) ja hyvin analysoiden. Taitavaa työtä!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jepp, kyllä mä sen olen niin hyvin oppinut tuntemaan että äkkiä sen pystyin kyllä toteamaan ;) ja kyllä mun nyt vähän täytyy pysyä järkevänä eikä antaa tunteiden ottaa liikaa haltuuta, mitä ne ovat saaneet Zebben kohdalla tehdä ihan liian kauan ;) kyllä sitä ehkä viisastuu ja oppii vähän iän myötä ;P

   Radera
 12. Kääks tulikohan vahingossa kommenttiin seuran profiili. Saatko poistettua ennen julkaisua? =) (kuten tämänkin kommentin)

  SvaraRadera
 13. Voi, varmasti raskas, mutta oikea päätös. Millaisissa hintaluokissa Zebben tasoiset hevoset pyörivät? Ihan vain mielenkiinnosta, omat hevoseni ovat aina olleet näitä "peruspuokkeja", heA tasolla kohtuullisesti suorittavia kopukoita. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se riippuu tosi paljon iästä,ladusta, kapasiteetista,jne :) vaikea sanoa yleisellä tasolla koska hinnat voivat vaihdella niin paljon, ja loppupeleissä se on aina myyjän ja ostajan välinen asia mitä sopii :)

   Radera
 14. Haluan ihan ensiksi sanoa, että paljon tsemppiä jatkoon, ei varmasti ollut helppo päätös myydä Zebbe! On mielestäni ihailtavaa noin hyvältä ratsastajalta osata myöntää missä menee omien taitojen raja ja millainen hevonen on liian vaikea :) Rispektit siitä!
  Olen muutenkin seurannut blogiasi jo jonkun aikaa ja ihaillut ratsastustyyliäsi ja jopa saanut siitä itselle motivaatiota harjoitella ahkerasti kohti omia tavoitteita :) Vielä kerran paljon tsemppiä jatkoon, ja kiva nähdä sinut ja Hilton vähän ajan päästä Lappeenrannassa kisaamassa, teistä kun saa todella paljon positiivista energiaa omaan tekemiseen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon :) juu kyllähän sitä on pakko pystyä myöntämään vaikeatkin asiat itselleen jos haluaa päästä eteenpäin. Toivon että Zebbe pääsee ratsastajalle joka saa sen kaiken potentiaalin sieltä ulos, ja itselleni toivon että löydän sopivamman hevosen jonka kanssa minä saan kaiken potentiaalin ulos :) kiva kuulla, nähdään siis Lappeenrannassa ;)

   Radera
 15. Vaikka päätös on raskas ja vaikea, niin tiedän sinun harkinneen sitä kauan ja hartaasti. Minulla itselläni elää yhä se toivo sisälläni, että palaset Zeppen ja sinun kanssa loksahtaa kohdalleen. Onhan syksyyn vielä aikaa.

  Iso halaus ja et ole epäonnistunut, vaan joskus on viisasta luovuttaa ja suunnata katse kohti tulevaisuutta. Zeppessä on paljon potentiaalia samoin sinussa, mutta kaikki palat eivät aina sovi kohdalleen. Kemiat ovat niin vaikeita asioita.

  Olet järkevä, kypsä ja ennen kaikkea taitava sekä osaava ratsastaja, joka suuntaa vielä ties minne kisakentille kunhan oikea hevonen osuu kohdalle. Ehkäpä Pixu on se hiomaton timantti, joka vie sinut huipulle? Pixusta on tullut minun ehdoton suosikki.

  "Ankanpoikanen" josta kuoriutuu joutsen ja se tansahtelee kouluradoilla vielä mitkä kuviot kunhan aikaa kuluu ja kypsyy. Sinä viet sitä taidoillasi pitkälle ja kuvista välittyy teidän sanaton yhteys. Oi miten kauniisti se liikuukin, kun vertaa mistä lähdit sen kanssa.

  Tsemppiä ja ihmeisiin kannattaa ja pitää uskoa. Ilman unelmia ei voi elää tai voi mutta elämä on silloin aika mustavalkoista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos taas, olipas koskettava teksti ja niin osuva <3 kiva että tykkäät Pixusta, niin minäkin, se on todella lempeä ja kiva tamma :) se että hevonen ja ratsastaja sopivat yhteen on kyllä niin tärkeä juttu, tärkeämpi mitä korkeammalle tullaan, eikä sitä aina voi selittää miksi toimii tai miksi ei, vähän sama niinkuin ihmistenkin kanssa. Minä tulen aina tavoittelemaan unelmiani ja tekemään kaikkeni jotta saavutan ne, koska se on mielestäni elämän tarkoitus <3

   Radera
 16. Aaa, löysin vastauksen täältä, multa oli jäänyt tää postaus sitten vaan huomaamatta, kun luen usein Bloglovinista!

  SvaraRadera