Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 16 april 2010

Äntligen är våren här!!!

Vilken underbar vecka det varit!!Riktigt vårväder med solsken varje dag, nästan all snö har smultit bort och vägarna börjar vara helt torra,också i Solf :)
Vi fortsatte träningen på måndagen efter att Zebbe haft tre dagars "vila" (betyder alltså att han blivit longerad,hoppat lite bommar,han bokstavligen HOPPAR över bommarna :), och sen promenad ute i byn), han har kännts riktigt bra, förutom att ridhuset varit totalt kokhett och kvavt,så jag har inte ridit så länge per gång,då både hästen och jag svettas som idioter! Byterna blir bättre, det blir fler och fler rena byten nu och inte så mycket orent och byten lite var Zerleone själv vill ;)
Idag hade vi kiropraktorn här som behandlade Zebbe med "el-akupunktur". Ser ganska coolt ut då man riktigt ser hur musklerna darrar och hästen nästan somnar :D han tyckte nog det var väldigt skönt. Ska bli kul att rida honom imorgon,han brukar alltid vara helt fantastisk efter behandlingarna! Nästa gång får han akupunktur före första VM-uttagningen, i Tyskland fick han behandling cirka varannan vecka,men jag tror det räcker såhär var tredje/fjärde vecka nu för tillfället, kiropraktorn sa att hästen var i väldigt bra skick i musklerna.

Om en vecka är det alltså dags för nästa tävling och debut i medelsvår B-klass, ska bli jättespännande! Vi måste dock starta utanför tävlingen,eftersom vi har så idiotiska regler här i Finland att man MÅSTE rida med kandar i öppna msv B-klasser. Tycker verkligen att FRF borde ändra de reglerna, det främjar ju verkligen inte skolningen av unga hästar då man "tvingas" sätta på kandar åt unghästen bara för att få tävla medelsvåra klasser! Speciellt då man rider msv B med träns i internationella tävlingar om man har unghäst. Man borde definitivt få välja! Funkar hästen med träns(vilket den ju SKA göra på ALLA nivåer upp till GP) så finns det väl ingen anledning att sätta i ett kandar i för tidigt skede. Nåja, det är som det är, huvudsaken för mig och Zerleone i det här skedet är att vi får rida vårt program och öva och få rutin,sen är det strunt samma om vi inte finns med i resultatlistan ;) Så det är tur tävlingsarrangörerna låter oss rida utanför tävlingen,tack för det :)

Nu blir det lite tv och sen tidigt i säng,ska orka med både spinning och ridning imorgon!

Sophia

Inga kommentarer

Skicka en kommentar