Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 3 maj 2012

Vastauksia


 1. Onko sinulla sponsoreita vai kustannatko harrastuksesi pääasiassa itse? Minkälaisen uravinkin antaisit 15-vuotiaalle joka haluaa isona yhtä paljon rahaa ja vapaa-aikaa kuin sinulla on? :D
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Minulla on yksi sponsori, Dallas Terazzo joka on ravintola täällä Vaasassa, he kustantavat yleensä Markon valmennukset. Ei ole muita sponsoreita, vanhemmilta saan tietenkin jonkin verran apua mutta yritän maksaa mahdollisiman paljon itse.   En kyllä sanoisi että minulla on paljon vapaa-aikaa :D päinvastoin aikaa on ihan liian vähän, minä en näe ystäviä oikeen koskaan, että kyllä pitää tehdä valintoja ja suunnitella päivät tarkasti. Mielestäni kannattaa aina panostaa hyvään tutkintoon jos haluaa kilpailla kansallisella/kansainvälisellä tasolla,koska silloin on aina joku "pohja" ja mahdollisuus mennä "normaaliin" työhön mistä saa hyvää palkkaa. Totuus on se että ei sitä kassatädin palkalla hirveän monta kisaa tai valmennusta kustanna. Eli hyvä koulutus on se tärkein, vaikka haluasikin tehdä töitä hevosten kanssa on hyvä olla joku varasuunnitelma. Ja opiskeluthan voi ottaa omaan tahtiin, niinkuin minä olen opiskellut jo todella kauan,mutta ihan sen takia että haluan ehtiä tehdä muutakin kuin opiskella, ja panostaa hevosiin kun siihen on mahdollisuus.


 2. minkä merkkiset/malliset kisavaatteet sulla on saappaista hattuun?:)
  SvaraRadera

  VASTAUS:

  Silinteri: Christyn kaninkarva silinteri, tummansininen
  Takki&Frakki: Takki on Pikeur Ascona ja Frakki Pikeurin, molemmat tum.siniset
  Kisapaidat: Minulla on tumsininen Spooks.merkkinen ja Kingslandin vaaleanpunainen.
  Housut: Pikeur Luganat, ja on myös Pikeurin frakkihousut mutta niitä käytän harvoin
              Saappaat: Königs Sir mittatilaussaappaat missä on kiiltonahkainen pinta sekä Swarovski-kristallit ja
 3.            8cm "dressagebow".
 4.            Hanskat: Roeckl Light & Grip on parhaat :)
 5. Miten sulla on rahaa kahteen arvokkaaseen hevoseen ja niiden ylläpitämiseen, huippuvarusteisiin ja -valmentajiin, kisaamiseen jne? Vähän ehkä henkilökohtainen kysymys, mutta kiinnostaa :)
  Aiotko käyttää Zebbeä siitoksessa (vai onko sitä jo kenties käytetty?
  SvaraRadera

  VASTAUS:
   
  Noh en nyt ehkä meinaa "paljastaa" mun varallisuutta ja tuloni tähän kaikille luettavaksi, on aika henkilökohtainen kysymys joo ;) mutta hyvää suunnittelua se vaatii ja paljon töitä!!
   Toivon mukaan saan Zebben hyväksytyksi FWB-kantakirjaan kisatulosten perusteella (vaatii vähintään 5  väh Va A-tason sijoitusta + rakennearvostelu). Jos hyväksytään tulen käyttämään sitä siitokseen vasta sen eläkepäivinä :)
 6. Mitä merkkejä suosit hevostesi varusteissa: loimet, suitset, kuolaimet ym?
  Syötätkö hevosillesi jotain nivelille tarkoitettua lisäravinteita?
  SvaraRadera

  VASTAUS:
   Yleisesti ottaen Equiline on mun suosikkimerkkejäni, sekä Kingsland vaatteissa. Loimista pidän Bucaksen,Eskadronin, Back On Trackin, sekä Horsewaren loimista. Equilinen fleeceloimet ovat hyviä ja hienoja! Kuolaimista ehdottomasti Sprenger! Suojista pidän BR Pro Max Suojista eniten,ovat olleet kestävimmät(vrt Eskadron allround suojat), huovista ehdottomasti Equiline ja samoin pintelit,sekä talli että ratsastuskäyttöön. Pintelipatjoissa käytän vain eskadronin patjoja ratsastuksessa ja tallipintelipatjat Equiline. Hevoseni ovat saaneet kuureittan MSM:ää ja Racingin Joint Care. 
 7. Mitkä saappaat sulla on? Oletko hyvinkin "muotitietoinen" ratsastaessasi, siis katsotko aina että on varusteet sävy sävyyn jne? Suosikkiratsastajasi? Voisitko postata enemmän varuste/tyylipostauksia, niitä kiinnostaisi lukea? Miten olet päässyt urallasi tuohon vaiheeseen että olet noin hyvä? Olisiko antaa vinkkejä kouluratsastajaksi tähtäävälle poniridaajalle?
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Minulla on kotikäytössä Petrie Superior saappaat, ovat supermukavat jalassa :) Kisoissa Königs Sir kiiltonahka&swarovski-saappat, ei niin mukavat mutta erittäin tukevat ja superhienot :)
   Kotona treenatessa en katso että kamat on sävy sävyyn, en kyllä laittaisi ihan hulluja väriyhdistelmiä että ehkä vähän katon että värit jotenkin sopivat yhteen kuitenkin :) valmennuksissa sitten tykkään laittaa kaikki sävy sävyyn että on siistin näköistä, ja putsaan aina varusteet tosi tarkasti ja käytän ns silikonisieniä suitsiin,satulaan ja saappaisiin että ne kiiltää hienosti jos menossa kisoihin/valmennukseen!  Suosikkiratsastaja.. hmm se oli kauan Anky Van Grunsen mutta melkeen ihailen tällä hetkellä Edward Galia enemmän, kun hän saa hevoset oikeasti tanssimaan, erittäin eleettömästi ratsastaa ja hevoset näyttävät tyytyväiseltä hänen allaan.
   Jos haluaa jotain erittäin paljon on vaan tehtävä töitä ja töitä ja enemmän töitä. Oikoteitä onneen ei ole,vaan tämäkin laji vaatii erittäin paljon töitä ja sisua. Olen treenannut tosi paljon monta vuotta ja haluan koko ajan kehittyä, täytyy olla nöyrä eikä ikinä uskoa että osaa tarpeeksi,koska silloin ei voi kehittyä. Eli osallistumalla valmennuksiin,seuraamalla hyvää ratsastusta(minä esim katselen youtubesta gurujen videoita aina kun ehdin) ja aina miettimällä miten voi parantaa omaa ratsastustaan :)
 8. osaisitko näi sanallisesti kertoo miten teet nutturan kisoihin?:)
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Käytän hiusdonista, eli laitan ensin hiukset normaalille ponnarille sitten donitsi ponnarin läpi ja sitten vaan omat hiukset donitsin ympäri ja pinneillä kiinni :)
 9. Miten laitat hiukset kisoissa jos kyseessä luokka, joka mennään kypärä päässä?
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Olen vaan laittanut nutturan ilman donista, mutta nyt seuraaviin kisoihin ajattelin kokeilla jos sellainen donitsi mahtuisikin kypärän alle myös :)
 10. Voisitko joskus tehdä "tiivistelmäpostauksen" Zebben koulutuksesta, siis esim ikävuosittain että mitä kaikkea milloinkin painotit koulutuksessa jne?

  Tykkäätkö nimenomaan "miespuolisista" hevosista vai onko ne vaan sattumalta näin, jotkut ihmiset tuntuvat välttelevän tammoja...? Ja oletko kiinnostunut hevosen suvusta yms vai ensisijaisesti vain hevosesta yksilönä?
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Juu tottakai voin sen tehdä :)
  Tykkään ehdottomasti eniten oreista, ja sellaisista "miehekkään" näköisistä hevosista. En ole ikinä oikeen tykännyt tammoista enkä usko että ostaisin tamma ellei olisi joku ihan supersuper hieno. Ensisijaisesti hevosesta yksilönä, suku voi vähän sanoa suuntaa minkälainen hevonen on,mutta todellisuus voi olla jotain ihan muuta. Hevoset on kuitenkin yksilöitä eikä se hyvä suku takaa yhtään mitään.
 11. Hei,

  onko omistamiesi hevosten kanssa ollut koskaan lastausongelmia? Ja toinen kysymys on: mietitkö paljon oman istuntasi vaikutusta hevosen liikkeeseen tai hevosen mahdollisuuteen liikkua mahdollisimman optimaalisesti? Onko istunnassasi ollut matkan varrella ongelmia/korjaamisen paikkoja?
  Ja vielä viimeinen; kouluratsastajat käyttävät yllättävän vähän treeneissään kavaletteja tai maapuomeja. Miksiköhän? Vaikka niistä olisi todella suuri hyöty hevoselle ihan vaihteluna ja lisäksi niillä saa oivallisesti selän työskentelemään tehokkaasti, kun ne joutuvat nostelemaan jalkojaan, nostamaan ylälinjaansa jne.
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Mun hevoset ovat aina olleet ihmeen helppoja lastauksessa! Sekä Hilton että Zebbe kävelevät suoraan koppiin ja seisovat siellä tosi kiltisti. Mietin todella paljon omaa istuntaani koska istunnallahan ratsastan ja vaikutan hevoseen. On erittäin tärkeää että ratsastaja istuu oikeen jotta pääsee vaikuttamaan hevoseen oikealla tavalla. Esim vino ratsastaja tekee hevosesta vinon, ja jos pohkeet on väärässä kohdassa hevonen ei joko kuuntele pohkeita tai pakenee niitä. 
   Kyllä mun mielestä aika moni käyttää maapuomeja ja kavaletteja kouluhevosillaan, ei ehkä joka päivä mutta kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.
 12. Hej, kunde vara intressant att få läsa inlägg om lite annat än hästar också, t ex ditt personliga träningsschema, hur du håller dig i skick etc. Matvanor, dieter..! Du är ju i bra skick! :) Personliga mål i livet, utbildning och sånt. Tack! (:
  SvaraRadera

  SVAR:
  Hej! Tack tack :) mitt träningschema och dieter går väldigt mycket i perioder, som nu mot våren försöker jag springa morgonlänk 5-6 ggr i veckan, varvat med spinning eller crosstrainer, för att bränna fett o bättra på kondisen. Kolhydrater o fet mat e nånting ja undviker hela tiden året runt, men brukar nog låta mig själv äta lite vad jag vill på helgerna. Personliga mål i livet; främst är det ju att bli en så bra ryttare som möjligt, få ett bra jobb som jurist,och allmänt vara lycklig förstås ;) jag är inte den som går o drömmer om en familj med barn, men kanske man vill det också nån dag i framtiden, känner mig dock för ung för sånt ännu och har annat som jag prioriterar högre, ridning och jobb. 
 13. Ajankohtainen kysymys: Mitä mieltä olet Totilaksen nykyisestä tilasta? Rathan teki sillä juuri huippupisteet ja lähes virheettömän suorituksen, mutta nyt julki tulleiden verkkakuvien perusteella myös Rath on siirtynyt käyttämään rollkuria. Mitä mieltä olet yleisesti kouluratsastuksen tavoitteista ja siitä, että jos näillä metodeilla voittaa, niin tekeekö se niistä hyväksyttäviä? Millainen on tilanne Suomessa rollkurin suhteen? Käyttääkö sitä moni? Itse en ole ainakaan nähnyt.
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Yleisesti ottaen mielestäni Totilas ei ole läheskään yhtä upea kuin se oli Edwardin alla, ja olen nähnyt parikin treenivideoa talvesta missä rath ratsastaa totilasta ja se aukoo suuta tai on kuuma, eikä liiku rehellisesti.. nyt oli aika hassua nähdä miten hyvin se liikkui Hagenissa, kun Rath rupesi rullaamaan hevosta.. Voihan se olla että Totilasta täytyy ratsastaa tällä tavalla eikä muuten toimi kun on niin iso ja vahva eläin, mutta ei tietenkään kilpailutavoitteet saa mennä hevosten hyvinvoinnin edelle!! En kuitenkaan usko että Totilaksen hyvinvointia ei pistettäisi etusijalle, en ainakaan ikinä voisi itse tehdä niin hevosilleni. Rullausta voi harjoitella monella eri tavalla, jos sen osaa oikeen se notkistaa ja jumppaa hevosta tosi hyvin, mutta se ei myös sovi jokaiselle hevoselle.    Sitä ei saisi käyttää allistamalla hevosta, vaan nimeomaan jumppauksena ja kevyeellä kädellä eikä ikinä pakottamalla ja kiskomalla hevosen päätä ryntäisiin - se on väärin. Mutta monet luulevat että tätä juuri tehdään Hollannissa ja Rathkin tällä hetkellä. En usko että totuus on niin mustavalkoinen. Suomessa en ole nähnyt että ihmiset rullaisivat hevosia sillä tavalla kun ajattelen että sinä tarkoitat,eli vetämällä väkisin pää ryntäisiin ja luullaan että se tekee hevoselle hyvää ja rupeaa liikkumaan sen jälkeen hyvin.. 
 14. Hej ! Hur håller du motivationen uppe att träna hästarna dagligen, speciellt under vinterhalvåret ? Avstånden o framför allt väglaget på vinter gör ju säkert att det inte blir så mycket tävlande då.
  SvaraRadera

  SVAR:
   Hej! Min motivation till träningen o ridningen hålls nog alltid uppe, jag lever för det här :) Visst kan det vara lite jobbigt vissa dagar men man behöver ju inte träna o rida varje dag heller. Både hästarna och ryttaren mår bra av lite pauser då och då, och under vintern brukar hästarna få perioder på nån vecka då jag gör nåt helt annat än dressyr. 
 15. juu eli tarkemmin miten treenaat ja mitä lihas sarjoja yms.
  ja ruuastakin tarkemmin, oletko tarkka mitä syöt??
  SvaraRadera

  VASTAUS:
   Minulla on aika heikko selkä kun selkäranka on hieman vino, eli treenaan selkä ja vatsalihaksia eniten,mutta myös tietenkin kaikkia muitakin lihas sarjoja. Teen kyllä eniten aerobista liikuntaa,juoksua tai spinningiä. Arkisin en syö hiilareita eli perunoita,pastaa riisiä,tmv. enkä syö rasvasta ruokaa. yleensä päivän ateriat ovat : aamupala: Ehrmannin rahkapurkki puolikas, lounas, vihreä salaatti ilman kastiketta, joku liha/kana ehkä n 100g,ja illaksi keitettyä /paistettua kananmunia. Viikonloppuisin sitten syön vähän rennommin, mutta nyt tämän kuukauden pysyn poissa hiilareista rasvasta ja karkeista että saa rasvoja pois ja lihaksia näkyviin paremmin :)
 16. Ihan "urheilupostaukset" olis mielenkiintoisia, eli sykkeitä yms. käytätkö sykemittaria?, teetkö paljon lihas harjoituksia salilla vai aeroobista vaan? mitä syöt treenin jälkeen?

  Hyppäätkö itse ikinä, tai oletko hyvpännyt hevosillasi?
  Kouluratsastajat ovat turhan pelkureita usein, vaikka hyppääminen kehittää ratsastjankin kehonhallintaa ja tasapainoa hevosen selässä!.D Mee joskus estevalmennukseen ja tee siitä postaus olis tosi hyvä!:D
  SvaraRadera

  VASTAUS:
  Voin laittaa jotain urheilupostauksia kun pääsen taas vauhtiin kevättreenin kanssa ;) minulla ei ole sykemittaria mutta olen ajatellut sen hankkimista! varmasti olisi hyvä motivaatio :) Teen eniten aeroobista mutta myös lihastreeniä. Treenin jälkeen syön yleensä normaalisti jotain proteiinipitoista ruokaa. jos hiilareita pakko saada niin kaurapuuroa.

  En hyppää. olen erittäin surkea siinä ja kaverini voivat sen todistaa :D Eli en ole menossa estevalmennukseen sori :P
 17. Kertoisitko lakiopinnoistasi? Miten paljon opinnot ovat vaatineet työtä? Millainen työllisyystilanne juristeilla käsityksesi mukaan on?
  SvaraRadera

  VASTAUS:

  Olen ottanut opiskelut todella rennosti, tai hitaaseen tahtiin kun asuin saksassa tässä välissä eikä muutenkaan ole kiire valmistua. suunnitelmissa kylläkin että saisin maisteripaperi keväällä 2013, joten katsotaan onnistuuko :) en ole oikeastaan pistänyt paljon aikaa tai töitä opiskeluihin. Vaasassa pitäisi olla helppoa saada juristina töitä kun suurin osa jotka valmistuvat lähtevät Helsinkiin!

2 kommentarer

 1. Tosi mukava postaus! Kiitti!

  SvaraRadera
 2. Hei! Osaatko neuvoa mikä voisi auttaa siihen, että hevonen pyörittelee kieltään kun mennään kangilla? Normi kuolaimilla mentäessä tätä ei esiinny. Pitäisikö vaihtaa erilaiseen kankikuolaimeen...?

  SvaraRadera