Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 17 maj 2012

Valmennusraportti 16-17.5

kuvista suuri kiitos Sarille& Anne Tuomaalalle :)
Nyt on kahden päivän valmennukset kahdella hevosella ohi. Eilen ratsastettiin ulkokentällä ja ratsastin Zebben ensin. Oli todella keskittymätön aluksi ja ravissa, katteli muualle ja halus tehdä mitä sitä itseään huvitti,eli mennä lujaa eteen ;) laukassa oli huomattavasti parempi ja teki todella hienoja kokoamisia piruettilaukkaan suoralla uralla sekä pienillä volteilla. Tein sitten myös sarjavaihtoja ja kakkoset sujui melkein parhaiten. Sen vaihdot on vähä liian isot ja horjuvat vielä ja kun tekee joka toisella niin se joutuu tekemään ne vähän pienemmillä askelilla. Ihan ymmärrettävää että ei oikeen ollut alusta asti hyvä kun en tosiaan voinut koko viime viikon ratsastaa sen hemmetin haavan takia. Se ei ole vieläkään parantunut vaan saan pestä sen betadinella ja kääriä pintelin ympärille.. jos ei parane vlopun yli niin pakko pyytää eläinlääkäri katsomaan sitä. Oikeastaan siinä jalassa on rivintapaiset haavat jopa 3kpl, ne on kyllä pienet ja pintahaavat vaan mutta ärsyttävät tietysti. Sunnuntaina meni jo paljon paremmin heti alusta asti, tehtiin avoja ja sulkuja ravissa ja sain pätkittäin sen oikeen hyvin läpi ja taivutettua. Laukassa tehtiin sulkua ympyrällä ja siitä piennennettiin pienemmälle ympyrälle,hyvä harjoitus kohti piruettia.Hiltonin kanssa oli sama juttu, oli todella huono lauantaina aluksi, mutta parani huimaasti loppua kohden. Hyvä harjoitus oli tehdä käynnissä pientä pientä volttia taivuttaen ja melkeen väistättämään sisäpohkeella takajalkoja ristiin, ja siitä heti vaihtaa toiseen suuntaan avoa. teimme isolla ympyrällä käynnisä laukannostoharjoituksia niin että ensin tehtiin pieni pieni käyntivoltti ulos ympyrältä,esim vasemmalle, ja siitä heti oikean laukannosto. Toimi erittäin hyvin ja jotenkin oli helpompi nostaa tästä voltista kuin normaalisti. Sunnuntaina Hilton työskenteli oikeen superhyvin ja sai paljon kehuja Maschalta! Puolipidätteet meni alusta asti paljon paremmin läpi ja se kantoi heti paremmin. oli laukassa superhieno kun kantoi tosi hyvin ja teki hienot siirtymiset käynti-laukka-käynti.
 Huomenna uskon että menemme maastoon molempien kanssa, kunhan säät vaan sallii :)

2 kommentarer

 1. Hei!
  Meillä imppari ja sen aiheuttanut haava rauhoittui kahdessa päivässä Animalintex yöhauteella: http://www.ratsastajainkauppahuone.fi/vinkki.php?vinkki_id=27

  Yritettiin ensin viikko Betadine-hauteita ilman pysyvää vaikutusta (tosin liikutus laski aina tilapäisesti imppariturvotusta), mutta jostain syystä vasta Animalintex auttoi. Sitä voi käyttää myös tulehdusten estoon kuivana, mutta haavaan ja imppariin auttoi haaleaan veteen kasteltu haude (ylimääräiset vedet puristettiin pois). Suomessa kuulemma on niin puhdas vesijohtovesi, että ell:n mielestä ei tarvitse ensin keittää vettä.

  Kiva seurailla hevostesi elämää :-)

  SvaraRadera
 2. Haastettiin sut ;) http://donnatello98.blogspot.com/2012/05/versatile-blogger-award.html

  SvaraRadera