Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 28 maj 2012

muskelskötsel

Idag fick pojkarna sina muskler omskötta igen med akupunktur. Hilton hade tydligen lagt på sig jättefint med muskler på bakdel och rygg sedan senast (och det är bara 4 veckor sedan förra gången!) så det var jättekul att höra. Det märks i ridningen också att han orkar bära sig bättre och bättre hela tiden!  Då jag kom till stallet låg Hilton och sov och såg lite trött ut så jag bestämde mig för att ta det lite lugnare idag så det blev en liten promenad som involverade gräsätande ;) Hilton njöt och han förtjänade det också :)

 Zebbe hade problem med ryggen igen då jag inte har en passande sadel, som tur blev det mycket bättre med akupunkturen och jag får försöka stretcha honom nu några dagar o rida honom lång och låg så han hålls mjuk i ryggen tills helgen (tror jag ska byta tillbaka till Zebbes egna sadel också om den inte skulle trycka på likadant som Hiltons nu har gjort). Det har också blivit en del del hård träning med mycket piruettarbete som säkert också gjort sitt att ryggen blivit sjuk då sadeln inte riktigt passar. som tur är det inte så länge tills vi ska till Tyskland så då borde vi få sadeln fixad :)

2 kommentarer

  1. Yllätin itseni ja ymmärsin ruotsia. Lisää ruotsiksi, hauska lukea! :D

    Mutta oli mulla kysymyskin. Miten hevoset yleensä reagoi ekoilla kerroilla tohon akupunktioon? Kuin paljon on eroa hevosessa akupunktion jälkeen jos vertaa esim. normaali hierontaan? Pysyykö kauemmin kunnossa? Tietty edellyttäen että hevonen työskentelee oikein jne. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. no kiva, ajattelinkin että pitää kirjoittaa enemmän ruotsiksi kun kuitenkin minun äidinkieleni on ruotsi ;) Mun hevoset ei ole ikinä reagoinut oikeastaan mitenkään, tykkäävät vaan. Mutta jos hevosella on lihakset todella jumissa niin silloin sattuu kun niitä hoitaa. Eli mitä paremmin kunnossa hevonen on sen paremmalta se tuntuu, ja mitä enemmän jumissa sen enemmän se sattuu. Normaali hieronta auttaa ehkä kaula&lapalihaksiin mutta jos haluaa selkä ja takapään lihaksia hoitaa niin normaalilla hieronnalla ei millään pääse tarpeeksi syvälle. Eli ero on siinä että akupunktio pääsee hoitamaan lihaksia syvemmälle kun normaali hieronta vaan hoitaa lihaksia pinnalta. Minä hoidatan hevoset säännöllisesti sen takia että pysyisivät mahdollisimman hyvässä kunnossa ja että ongelmat huomataan ajoissa, esim lihasjumit. Kyllä minä huomaan aina eron akupunktion jälkeen että hevoset ovat paljon vetreämmät ja liikkuvat notkeammin ja mieluummin. Mitään mahtavan isoa eroa tietenkään ei ole mutta kyllä sen huomaa. Tärkeäähän on sitten yrittää pitää ne vetreinä ja hyvinä kun akupunktiolla ollaan saatu kireät paikat auki. Ja helpottaahan se ratsastusta paljon kun tietää juuri mistä kohtaa on jumissa tai jäykkä. :)

      Radera