Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 22 maj 2012

arkitreeniä

Eilen ja tänään ollaan ratsastettu suht normaalisti,eilen tein vähän rankemman treenin ja tänään kengityksen takia oli sitten vähän kevyeempi päivä molemmilla. Hilton on ollut super Collianderin valmennuksen jälkeen,tai eilen ja tänään se oli super :) oli alusta asti hyvä ja rento(läpi) niskasta eikä tuntunut superpitkältä ja raskaalta. Tein heti alusta asti paljon siirtymisiä ravissa ja se ilmeisesti auttaa paljon! Myös se että olen uskaltanut itse tehdä vähän enemmän siellä selässä ja vaatia Hiltonilta enemmän. Huomasin Collianderin ekana valmennuspvänä että en oikeen tehnyt mitään selässä vaan olin tyytyväinen kun Hilton vain meni eteenpäin :D mikä tietty on sekin saavutus kun ajattelee minkälainen se on ollut, mutta nyt pitää jatkaa kehittymistä ja koko ajan vaatia vähän enemmän! Menin tänään sitten maneesissa kun kentällä hypättiin esteitä ja tein paljon voltteja ja aloitin myös opettamaan Hiltonille peruutuksen. Se ei ole kovin helppoa kun sitä Hilton juuri teki kun protestoi, pysähtyi lähti peruuttamaan ja nousi pystyyn :D joten eilen aloitin että tein paljon pysähdyksiä vaan että se seisoo rennosti ja siitä yritin saada sen peruuttamaan ihan yhden tai kaksi askelta, heti kiittää ja eteen. Eilen se pari kertaa taas nousi vähän pystyyn mutta teki sitten suht nätisti pari askelta taakse ja taas eteen protestoimatta. Pitää vaan rauhassa opettaa tämä sille, se on tosi fiksu heppa ja oppii nopeasti!
 Zebbe oli eilen aika kuuma, lähti alta pois aika paljon,tein vain laukkatyöskentelyä ja se parani koko ajan. Tänään menin tosi kevyeesti eteen-alas ja tuntui rauhallisemmalta ja kuunteli paremmin.
 Huomenna voi taas tehdä vähän normaalimpaa työtä molempien kanssa :)

1 kommentar

  1. Heippa,
    jos hepalla "pystyynnousu mieltymyksiä" niin peruutuksen opettamisessa on tosi hyvä käyttää apuna avustajaa tai työskennellä sitä maasta ensin. pyytämällä sitä peruuttamaan "peruutus napista" eli siitä lavan kärjestä ryntäiden puolelta, muistaakseni tämä piste on esitelty kyran kirjassakin yhditämällä tästä saadun peruutus liikkeen haluttuun apuun. Käyttökelpoinen opetusmenetelmä, estää sen ettei hevonen pääse yhdistämään peruutusta jäkittämiseen. tms

    Hauskaa kevättä!

    t. muutamiin kiukkuisiin tammoihin törmännyt

    SvaraRadera