Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 31 maj 2012

Kisaviikonloppua odotellessa

Huomenna lähdemme Kiuruvedelle, lauantai ja sunnuntai sitten kisataan siellä Hiltonin ja Zebben kanssa. Lähdenkin tällä kertaa yksin matkaan ilman hevosenhoitajaa, hieman jännää kun kaksi hevosta mukana mutta onneksi mulla on kaveri mukana Vaasasta joka myös lähtee yksin hevosensa kanssa joten eiköhän me saada toisiltamme hyvin apua.
 Lauantaina starttaan Hiltonin kanssa heti aamusta alueluokan KN-Special, ja iltapäivällä Zebben kanssa FEI nuorten ratsastajien esiohjelman, eli vaativa A-tasoa. Sunnuntain aikataulut on todella tiukat, onneksi kisajärjestäjät pysytivät siirtämään lähtöaikojani sen verran että pystyn starttaamaan kaikki kolme luokkaa! Päivä alkaa Zebben kanssa Vaativa B-luokassa (Junnujen esiohjelma) 12.35 jonka jälkeen sitten Hiltonin kanssa kansallinen nuorten hevosten luokka helppo B:3 klo 14.35, sitten tuleekin jo älyttömän kiire kun Zebben kanssa on Prix St Georges Special startti n. klo 15.20, ja siinä välissä pitää ehtiä vaihtaa hevonen,minun vaihtaa frakki ja silinteri sekä vielä verkata Zebbe.. saas nähdä miten selviän mutta onneksi saan vähän apua joten ehkä ehdinkin :)

 Zebben turparemmi meni tässä alkuviikosta rikki, ja olen nyt ratsastanut alaturparemmin kanssa, ja Zebbe on toiminut yllättävän hyvin! On paljon parempi ja rennompi niskastaan. Tietenkin kisoissa ei saa mennä alaturppiksen kanssa mutta tekee treeneissä hyvää vähän vaihdella :)


 Zebbe oli eilen todella kiva ratsastaa ja liikkui tosi hienosti ylämäkeen ravissa ja ravin tahtikin tuntui tosi hyvältä! Tein myös parit vaihdot diagonaalilla ja sarjat joka kolmannella ja neljännellä. Tein ne vaan kerran kun Zebbe teki ne tosi hienosti suorana ja tasaisesti! Hienoa :) kunhan osaa sitten kisoissakin esittää ne yhtä hyvin ;) Pirueteissä huomasin että saan vasemmassa piruetissa ajatella alkuun että käännän pienen voltin että saan hyvin sen läpi vasemmasta kyljestä. Oikeassa laukassa täytyy olla tarkka että takaosa ei heittäydy diagonaalilinjalla jo liikaa oikealle, eli siinä ajattelin vähän avotaivutusta ja käännän enemmän vasemmalla pohkeella. Tänään taidan ratsastaa taas eniten vaan eteen-alas ja ehkä tehdä parit vaihdot diagonaalilla ja vähän kokoamista laukassa ja taivutuksia ravissa, mutta pidemmällä kaulalla. Huomenna illalla sitten kisapaikalla taas kevyt eteen-alas ratsastus.

Hiltonin juoksutin eilen kun oli niin "löysä" tiistaina akupunktion jälkeen. Liikkui liinassa todella hienosti, istuu oikeen takaosansa päällä varsinkin ravissa! Tänään teen Hiltonin kanssa kunnon treenin ratsastan ohjelmapätkiä läpi ja tarkistan että se on suorana,tarpeeksi lyhyenä rungostaan(eli kantaa itseään takajaloillaan),ja taipuu helposti molempiin suuntiin. Huomenna illalla taidan vaan käydä kävelemässä kisa-kentällä selästä päin ja ehkä vähän hölkätä eteen-alas(riippuen miltä se tuntuu onko rento vai jännittynyt/energinen).

Huomenna lähdetään matkaan iltapäivällä joten ehdin aamulla pestä hevoset ja pakata kamat!

Pidättehän meille peukkuja ;)

1 kommentar

  1. Vitsi mäkin oon tulossa sunnuntaina Kiuruvedelle kisaamaan! Meen vaan avointa Helppoo B:tä, mutta vois koittaa bongata teidät.. (:

    SvaraRadera