Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 4 juni 2012

Kiuruvesi 1-3.6

Olipas rankka viikonloppu! Selvisin oikeen hyvin kahden hevosten kanssa yksin, vaikka olihan se hieman rankkaa.. Lauantaina sain onneksi vähän apua. Perjantaina kun tulimme perille ratsastin molemmat hevoset, Hiltonin maneesissa ja Zebben ulkokentällä. Maneesissa oli ihana geopad-pohja ja että kun Hilton liikkui siellä hienosti! Tuntui muutenkin hyvältä joten menin ehkä n 15min. Sitten kävimme näyttämässä kisapaikan hevosille myös. Sinne kun piti kävellä aika pitkää reittiä tallilta ja maneesilta.
 Zebbe oli todella ärsyttävä ratsastaa, huusi kuin hullu ja oli vahva eikä keskittynyt sitten mihinkään. Menin sitten vielä maneesissa mutta ei siitä oikeen tullut mitään kun kaikkia ääniä piti kuunnella ja oli ihan omissa ajatuksissaan ja minullakin oli väsy enkä jaksanut sitten itsekkään keskittyä.

 Lauantai sitten alkoi Hiltonin osalta alue KN-Special luokalla. Päätin nyt tehdä lyhyemmän verkan, n 20min ja se riitti ihan hyvin. Oli verkassa ajoittain ihan superhieno, sain sen pidettyä aika lyhyeenä myös. Radalle kun menin niin Hilton jännittyi aika lailla ja kyttäili "katsomoa", ja tuli kyllä taas sellainen fiilis että apua me ei mahduta aitojen sisälle (lyhyt rata). Eli tiet piti tehdä erittäin loivaksi ja voltit todella isoiksi koska ei se vaan muuten mahdu tekemään mitään. Hilton rentoutui pikkuhiljaa ja oli laukassa ihan hyvän tuntuinen, vasemmassa laukassa menee vielä vinoksi ja sen huomaa varsinkin kun se ei ole ihan 100% avuilla. Itse tein ison mokan jonka takia menitimme sijoituksen, harmittaa todella paljon kun olishan se ollu kiva että Hilton olisi saanu ruusukkeen... Tein lopputervehdyksen G:ssä vaikka piti olla I:ssä.. Eli sinne meni 4pistettä ja sijoitukseen olisi riittänyt 1 piste vielä. Noh sellaista se on, olin kuitenkin tyytyväinen Hiltoniin, en odottanut että tekisi täydellistä ohjelmaa.
Aamukävelyllä Hoon kanssa

Zebben kanssa ratsastin iltapäivällä Vaativan A:n, joka meni täysin penkin alle. Verkkasin ensin maneesissa koska ulkona satoi ja tuuli todella lujaa. Oli maneesissa hyvä mutta sitten kun pääsin ulos niin huomaisn että pikkuhiljaa sitä rupesi ärsyttämään sade ja tuuli ja se vaan paheni ja paheni. Ne olivat myös vähän myöhässä joten verkkakin venyi.. Joten en todellakaan ollut tyytyväinen sen suoritukseen kun se oli pohkeita ja ohjaa vasten koko ohjelman :P saimme 58,8%.

Hilton ei stressaile liikaa kisapaikalla vaan se otti kunnon päiväunet kun olimme Zebben kanssa kilpailemassa :) Ihan mahtava luonne tuolla hevosella! Vaikka huomasi kyllä että se oli jännittynyt kun huuteli aika paljon toisille hevosille mitä se muuten ei tee. Mutta käyttäytyy muuten järkevästi eikä "lähde käsistä".

Sunnuntaina oli sitten 3 starttia putkeen,ensin Zebben kanssa vaativa B ja se meni mielestäni oikeen hyvin. Sain ratsastettua sen radalla paremmin kuin koskaan, ja laukassakin oli hyvä. Tuntui kyllä että sain ihan liian vähän pisteitä mutta se riitti kuitenkin kakkos-sijaan :) mutta harmittaa kun prosentit tuntui olevan todella alhaiset, 62,8 muistaakseni.
 Hiltonin kanssa ratsastin sitten seuraavaksi helppo B:3, Hilton kansallinen debyytti :) Oli taas todella hyvä verkassa ja vielä ennen alkutervehdystä liikkui hyvin. Sitten alkutervehdyksen jälkeen se rikkoi laukalle vaikka piti mennä ravia (tuo onkin justiin merkki siitä voimattomuudesta ja tulee esille kun se on vähän jännittynyt), ja kesti hetki että sain sen taas ravaamaan enkä sitten enää uskaltanut pistää siihen raviin hirveesti "paineita" vaan mentiin sitten vähän "löysemmin". Laukassa tuntui sitten oikeen kivalta ja käyntihän sillä on myös todella laadukasta. Peräti kaksi 8 irtosi toiselta tuomarilta, jee :) ja piste-eroja oli taas tuomareitten välissä. Hilton taas paransi prosenttejaan ja nyt oli jo melkein 63% :) toiselta tuomarilta irtosi jopa 64,3 ja sen mukaan olisimme olleet luokassa toisena! Harmittaa että päätuomari sitten veti meidät alas viidenteen sijaan kun kakkossijaan oli vaan 4 pistettä.. Mutta olen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen Hiltoniin, se on joka radalta parantanut tuloksia joten kyllä se tästä nousee hitaasti mutta varmasti ;)

Zebben kanssa olisi pitänyt jättää Prix St George Special väliin, olin itse jo siinä vaiheessa ihan väsynyt ja niin oli Zebbekin. Rikoimme heti ensimmäisen ravilisäyksen,minä ratsastin väärinpäin takaosankäännökset ja keskittyminen oli aika lailla nollaa.. Ehkä seuraavaan kertaan voi mieluummin ratsastaa ensimmäisenä päivänä kaksi luokkaa ja toisena päivänä vaan yhden kun se kuitenkin sitten rauhoittuu aika nopeasti että riittää se yksi "verkkaluokka", muuten se myös väsyy helposti.

 Perjantaina lähdemme Hiltonin kanssa sitten Tampereelle ja ratsastan siellä 6-vuotis cupin. Zebbe ei tällä kertaa tule mukaan vaan saa jäädä kotiin "lomailemaan", on sille muuten liian rankkaa kun sitten 17.6 on taas kisat.

4 kommentarer

 1. Toi on NIIN ärsyttävää kun menee omasta mielestä tosi hyvin ja sit prosentteja tulee vaan muutama lisää verrattuna siihen kun menee aivan penkin alle.. Mutta sellainen tämä laji on..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niinpä, arvostelulaji on aina arvostelulaji ja aina on riippuvainen siitä että ketä sitä luokkaa tuomaroi... :)

   Radera
 2. Moi, onko sulla ollut ikinä hevostesi jalkojen kanssa minkäänlaisia ongelmia? miten hoidat jalkoja päivittäin/kisojen tms. jälkeen? onko mielestäsi hölmöä ostaa hevonen jolla on vikaa jaloissa, esim vanha jännevamma? yritähän saada joku kuvaamaan videota kun harjoittelet zebben kanssa vaativampiakin asioita, kuten vaihtoja ja piruetteja, olisi kiva katsoa!:) ja tsemppiä kisoihin

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! eipä oikeastaan ole ollut, Hiltonilta nyt se irtopala leikkattiin tammikuussa mutta ei muuten. En hoida jalkoja erityisesti muuten kun jos on ollut rankka treeni tai pitkiä reissuja. Silloin laitan linimentit kaikkiin jalkoihin. Hiltonilla on takajaloissa aina Back on Trackit, sen leikkauksen takia vaikka ei varmaan enää tarvitsisi mutta pidän ne kuitenkin. Zebbellä on yleensä lämppärit myös aina päällä, ja tilasin sillekkin nyt Back on Trackin suojat. Jos hevosella on joskus ollut jännevamma niin eihän se tarkoita ettei se olisi jo terve. Ja se riippuu todella paljon kuinka pahasti se jänne on mennyt ja mihin käyttöön hevonen tulee. Täysin tervettä hevosta ei olekkaan joten aina pitää miettiä sen mukaan mihin käyttöön hevonen tulee. Aina el.lääkärit JOTAIN sanomista löytää jos tekee kunnon tarkastuksen. Yritän kyllä saada jonkun kuvaamaan ehkä ensi viikolla, jos Zebbe nyt jatkaa olemalla hyvä ;P tänään olisi pitänyt olla kamera kun se oli mahtavempi kuin koskaan aikaisemmin <3

   Radera