Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 7 maj 2012

pari videoo

Tässä parit videot eilisen valmennuksesta. Zebbe oli tosi kiva ratsastaa kun Arjen oli sen läpiratsastanut lauantaina kunnolla ;) nyt mun pitää vaan yrittää pitää se hyvänä! Hilton työskenteli pätkittäin oikeen hyvin mutta oli vähän väsynyt eilen kun menin myös lauantaina. Tänään mennään molemmilla maastoon kävelemään ja jumppaan Zebben vielä eteen alas kun sillä oli tosi rankat treenit, että saa vähä jumpattua lihaksia kun ne on varmasti vähän jumissa. Sitten mun pitää vähän suunnitella Hiltonin viikon ohjelman, huomenna ainakin molemmilla on vapaapäivä saavat vähän palautua valmennuksesta. Sitten pitäisi harjoitella ohjelmaa pari kertaa, varmaankin keskiviikko ja torstai, ja sitten perjantai jumppajuoksutusta ja lauantaina kisat :) tosi kiva nähdä miten Hilton työskentelee kisapaikalla!  Vaikka tuntuu että se ei ihan ole vielä valmis tekemään täydellistä rataa mutta tärkeintä että se nyt pääsee vähän mukaan kisapiireihin ja tottuu niihin,niin ehkä sitten loppukaudesta voidaan jo panostaa niihin hyviin ratoihin :)

 Sari otti meistä myös tosi hienoja kuvia, pistän ne tänne kunhan saan ne hänelta ja ehkä pari lisää videoa kunhan saan ne youtubeen :)2 kommentarer

  1. moikka, ois kiva jos kertoisit miten opetat zebbelle noita vaativampia liikkeitä, piaffia ja passagee. esim millaisilla harjoituksilla ja avuilla autat sitä ja harjoitteletko näitä usein?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. moi! Zebbelle on aina piaffi ollut luonnostaan helppoa, se teki sitä jo 4-vuotiaana ;) ei tietenkään käskystä mutta esim tallin käytävällä jos sillä oli tylsää,siis ihan itsekseen. Opetan silleen että lyhennän käyntiä nopeaksi ja kokoon siinä ja yritän olla mahdollisimman nopea alapohkeeni kanssa, yleensä hevonen silloin ottaa pari nopeampaa askelta ja kiitän silloin heti, näin leikin näitten "puoli-askelten" kanssa joka ei siis vielä ole täysin piaffia mutta sinnepäin,mieluummin niin että hevonen liikkuu tässä eteenpäin kuin että se jää paikalle! En tee tätä usein, vaan yritän pitää tämän sellaisena leikki-asiana vaan ja pyydän tätä vaan kun hevonen on herkkä ja vähän "kuumalla tuulella", jotta se vastaisi mahdollisimman herkästi apuihini. Tärkeää tässä on kiittää heti kun hevonen tekee parikin askelta oikeaan suuntaan ja siitä pikkuhiljaa jatkaa. Passageen Zebbe lähtee välillä mieluummin kun piaffiin,käynnistä,mutta normaalisti ravista kootaan passageen. paljon toistoja ja pitää alussa muistaa kiittää hevosta kun se edes vähän sinnepäin ottaa jotain askelia, nopeasti ne oppii mitä niiltä pyydetään :)

      Radera