Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 8 juli 2014

Tehotreenit on kevyt sana!

Huhheijaa, mä ratsastin tänään ipvästä kun oli kaikista lämpösin, ensin Hiltonilla ja onneksi päätin jakaa tuntini toisen kanssa koska muuten oltais molemmat kuoltu pystyyn oli niiin kuuma :D mä sain tänään tosi hyvin ideaa siihen sulkuun Hiltonin kanssa ja me tehtiin todella paljon kokoamista vaan, ja sitä että sen täytyy reagoida mun jalkaan paremmin kun mä käytän sitä. Se helposti jää vähän "kuuroksi" vaikka se ihan hyin vois kuunnella. Sitä pitää välillä vähän käskeä tomerammin ja yleensä se sitten hetken päästä tajuaa että hei tämähän oli ihan kivaa. Nythän me mentiin todellakin sen mukavuusrajan ulkopuolelle ja toki se on silloin vähän raskasta eikä oikeen jaksais.

 Lopuksi vielä yritettiin saada se nopeutettua raipalle ja Hilton teki ekaa kertaa elämässään ihan tosi hyviä piaffin "alkeita" !! Ilman että se jännittyi ja kuumeni liikaa. Ihan siis sairaan hienoo olin siitä todella todella tyytyväinen kun oon vähän ajatellut että se ei sitä ikinä opi mutta kyllähän se oppii :)

Zebben verkkasin ensin ja se oli tosi hyvällä tuulella ja energisen oloinen. Sitten Nipsu meni selkään jotta se vähän saisi ne piruetit paremmin läpi jotta mun olis helpompi sitten myös tehdä ne. Zebbe vois tehdä todella hienot piruetit mutta ne pitää itse tehdä niin oikeen että ne onnistuu. Nipsun jälkeen pääsin taas selkään ja sain kokeilla tehdä niitä. Oikealle mun on hankalaa mutta se johtuu varmaan mun vinoudestakin, vasemmalle sain aivan superhyvän fiiliksen kun se jäi kantamaan ja odottamaan siinä piruetissa tosi hyvin!

Aivan supermahtava valmennus taas kerran ja oltiin kyllä sekä minä että hevoset niin läpimärät että huhhu :D mulla on kaksi IKEA-kassia täynnä likasta tavaraa mitä pitää pestä :P mutta kaiken sen arvoista :) Huomenna tehdään rento maastolenkki aamulla ja torstaina varmaan juoksutan tai ratsastan eteen-alas ja perjantaina sitten lähtö Haukiputaalle. Toivottavasti ei IHAN näin kuuma olis siellä vloppuna :P ( nyt oli joku 28 astetta varjossa ja meidän kenttä oli tietty suoraan auringossa :D )

Cia kävi kuvaamassa molemmat tunnit tänään joten tässä vielä kuvia ja KIITOS Cia ja KIITOS Mia kun olitte auttamassa :)

HILTON:
Ei se näin hyvin ole kyllä kantanut takaosansa päällä pitkään aikaan, oli kyllä niin tarpeen tämä apu Nipsulta eilen ja tänään!! :)

Zebbe & Nipsu:
Mun mielest on niin huippua että valmentaja välillä käy selässä, se on niin hyödyllistä itse nähdä oma hevonen välillä maasta ja saa niin hyvin apua niihin omiin ongelmiin kun valmentajakin tietää miltä se tuntuu selästä. Piruetteihin sain niin superhyvin apua tänään kyllä!!


Minä & Zebbe:


Valitettavasti rupes pölisemään niin pahasti että loput kuvista ovat todella epäselvät :/ mutta jotain nyt kuitenkin :)


18 kommentarer

 1. Kiva postaus! Ootko tulossa Zeben ja Hiltonin kans ens viikonloppuna ABC:n kisoihin?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ollaan tulossa joo, pe-su :)

   Radera
 2. Hienoa menoa! Toi on ihan huippua, että valkku menee selkään välillä! Ootko klipannut Zebben vai onko vaan hien takia tummempi? Miten HIlton näyttää taas saaneen lisää lihasmassaa, vaikka oli kevyempi jaksokin!? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. on kyllä tosi huippua :) Ei Zebbe ole klipattu se vaan hikos aika pahasti tuolla helteessä ;) ja Hiltonista en osaa sanoa, sillä on ehkä joku salainen sali missä se käy treenaamassa öisin :P ei mut varmaan kun se kokos niin hyvin niin lihaksetkin "pullottaa" silloin enemmän :)

   Radera
 3. Oletko se sinä Hilton?! Tosiaan se näyttää noitten kuvienkin kautta erilaiselta :)

  SvaraRadera
 4. Ooi näytät Hiltonin selässä niin pikkuiselta. Mutta hyvin menette!

  SvaraRadera
 5. Saako sua tulla kuvaamaan johonkin? Teijän meno näyttää niiiiiiin upealta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) saa tottakai ihan mielellään tulla kuvaamaan ;)

   Radera
 6. Tosi kiva kun oli näin paljon kuvia :)

  SvaraRadera
 7. Kiva kun joku jaksaa treenata tällä helteellä, puskaratsastajana mä vain lähden vasta yöllä maastoon :D
  Mutta mietin tässä että eikö siellä ratsastuskentällä ollut kärpäsiä ja paarmoja kiusaamassa? Mä en pystyisi treenaamaan senkään takia, kun ei hevonenkaan pysty keskittymään mihinkään niiden ötök

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pli vähä joo mutta ötökkämyrkkyä vaan paljon päälle niin ne ei kiusaa :)

   Radera
 8. Hauskaa miten erilaiselta Zebbe näyttää eri puolilta kun harja on kokonaan toisella puolella kaulaa :)

  Tiedätkö, kastellaanko teidän tallilla noita kenttiä kuinka usein? Tuli vaan mieleen, kun kisoissakin pölisi hurjasti. Koivusaloon Seinäjoelle asennetaan juuri sellaista sadetusjärjestelmää, on varmaan kätevä kun ei tarvitse erikseen kenenkään joka päivä siellä touhuta.

  SvaraRadera
 9. Onko pikkasen erinäkönen zebbe kun nipsu menee selkään! Tosi pyöreä ja magee! :) hieno hevonen! Antaa varmasti sullekki osviittaa ja apua mihin pitää pyrkiä. :)

  SvaraRadera
 10. hei, haluaisin tietää enemmän BoT suojista. mitä ne tekee hepan jaloille, koska pidät niitä, etu ja takajaloissa?, mitkä malliset sulla on, miksi ostit ne = saitko joltain vinkin vai "löystkö vaan itte ne" , miks ne on sun mielestä paremmat kuin esim vedellä kylmääminen tai linimentti ym, vai onko? kiitos etukäteen, haluan käyttäjän mielipidettä ennenkuin ostan.

  SvaraRadera
 11. Olipa ilkeään sävyyn yksi anonyymi kommentoinut, että Zebbe näyttää paremmalta Nipsun alla. Ehkä kommentti ei ollut ilkeäksi tarkoitettu, mutta siltähän se äkkiseltään vaikutti. Zebbehän kulkee paljon korkeammassa muodossa ja kootumpana kuvissa joissa Sophia ratsastaa, Nipsun kuvissa matalampi ja pyöreämpi. Eiköhän noin upea hevonen kulje näin taitavien ratsastajien kanssa juuri sellaisessa muodossa, kun ratsastaja haluaa.

  Tsemppiä tuleviin kisoihin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu, sehän on aika päivänselvää että Nipsu on mua sata kertaa taitavempi ja halusin sen Zebben selkään just siksi, ja jotta saisin apua piruetteihin, mutta se myös ratsasti sitä enemmän matalassa työskentelymuodossa eikä kisamuodossa niin kuin mä tein noina päivinä :)

   Radera
 12. Näyttääpä zebbe jotenki eriltä kesällä

  SvaraRadera
 13. Hienolta näyttää työskentely molempien hevosten kanssa. Hilton on vaan niin mageen näkönen ku se on niin iso ja näyttävä, Zebbe on taas sirompi ja tosi hieno sekin. Nipsu ratsastaa tosi hyvin sillä tuntuu olevan aina joku maaginen tatsi noihin hevosiin, ja niin on kyllä sullakin.

  SvaraRadera