Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 1 juli 2014

Tiistain treenit


Molemmat hevoset saivat tänään lyhyen mutta tehokkaan treenin. Zebben kanssa tein paljon sulkuja, aloitin alkuverkan jälkeen laukassa, diagonaalilla laukkasulkua pari askelta josta siirryin avoon ja siitä taas sulkuun. Aloitin sulun aika loivasti ja pikkuhiljaa kun tunsin että se tuli pehmeämmäksi sivuistaan taivutin enemmän ja tein jyrkemmät sulut. Sujui tosi hienosti kun muistin itse laittaa sisäpohkeen hyvin kiinni ja taivuttaa sen ympäri, myös tarkkana että en itse jäänyt kiinni ohjiin liikaa. Kun laukkasulut sujuivat hyvin siirryin raviin ja tein saman homman ravissa. Ihmeen hyvin se taipuu nyt ravissakin suluissa, molempiin suuntiin ilman mitään ongelmia, se pysyy rentona ja hyvänä niskastaan läpi koko sulun. Ihanaa!! Tämä on ollut meille niin hankalaa.

Lopuksi ratsastin vielä vähän siirtymisiä ravissa jotta saisin oikeen ison ja lennokkaan ravin esille. Tämänkin se tekee nyt todella hyvin, ei jännity niskastaan eikä tule vahvaksi vaan päinvastoin pyöristyy enemmän ja tulee todella hienosti selän yli. On niin makeaa kun näkee etujalat selästä kun ne nousee välillä niin korkealle ;) Näitä on hyvä treenata aina välillä jotta se pikkuhiljaa saa niin hyvän voiman että jaksaa pysyä tuossa ravissa myös kisaradalla. Siihen on kuitenkin vielä pitkä matka, mutta pikkuhiljaa!

Hiltonin kanssa verkkasin ensin oikeen pienessä ravissa ja tein todella paljon väistöjä ravissa, aloitin tässäkin loivasti ja pikkuhiljaa jyrkemmin ja jyrkemmin. Hilton tarvitsee paljon ristiselän jumppaa nyt loman jälkeen ja paljon takajalkojen aktivointia :P Laukassa ratsastin sen sitten oikeen pyöreäksi edestä jotta saisin selän mahdollisimman ylös, ja kokosin sitä melkeen piruettilaukkaan niin että se oikeen ponnisti takajaloillaan kunnolla ja pisti sen takaosan töihin. En kauan tätä työtä tehnyt koska se on todella raskasta, mutta todella tehokasta.

Maanantaina ja tiistaina Nipsu tulee taas pitämään valmennuksia, jee! Sitten lähden molempien hevosten kanssa Haukiputaalle. Lappeenrantaan 18-20.7 otan vaan Zebben mukaan koska totesin että 9 tunnin ajomatka yhteen suuntaan + 3 päivän kisat ovat Hiltonille aivan liian rankkaa tällä hetkellä joten ei tunnu reilulta ottaa sitä mukaan ja vaatia niin rankkaa viikonloppua siltä. Panostan mieluummin laadukkaaseen treeniin sen kanssa kotona jotta se taas vahvistuisi ja sitten katsotaan syksyllä mihin kisoihin sen kanssa vielä voisi mennä :)


9 kommentarer

 1. Mahtavaa että tulette kisaamaan lappeenrantaan! Odotan innolla teidän näkemistä. Mihin majoitat Zebben? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihan sinne kisapaikalle jaboihin :)

   Radera
 2. Olen miettinyt että jossain kisoissa on kuvaajia. Mutta mistä niiden kuvat voisi löytää? Tiedän että jotkut pyytää maksun ja tietenkin pitää pyytää kuvan käyttö lupa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En tiedä riippuu missä kisassa olet ollut :P

   Radera
 3. Olen miettinyt että kuinka paljon pitää olla ravipuomien ja laukkapuomien välissä.? Muuttuuko etäisyys kun on esim. kavaletti?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuohon osaa varmaan esteratsastaja paremmin vastata, mäkään en muista kun Tinalta aina varmistan nuo etäisyydet kun meen puomeja kun en niitä ulkoa muista :)

   Radera
 4. Heippa, hiljattain löysin tän blogin ja lueskelen tätä aina kun ehtii, nytkin lukemattomia postauksia oli kertynyt varmaan 7.. :D anyway, oon ollu ite pienestä pitäen "true-esteratsastaja" mutta nyt kun oma hevonen on ollut pitkään saikulla oon tajunnut tän kouluratsastuksen hienouden ja enää en ees vois kuvitella että kisaisin vaan esteitä. Mutta kysymykseen, osaisitko suositella jotakuta hienoa mielellään saksalaista kouluoria, mun tammani siis varsoi kesäkuun puolessa välissä orivarsan (este isä) ja nyt ois tarkotus kuntouttaa sitä tää vuosi ja ens vuoden keväällä astuttaa kouluorilla (mahdollisesti). Nyt on vaan tosi huonosti ollu "massiivisia" kouluoreja tarjolla (tai siis tiedä sitten ketkä astuu mahdollisesti ens vuonna, mutta näin alustavasti) jotka sitten myös miellyttäisi silmää.. Dream of Heidelbergiä oon kuolannu pitkään, mutta se nyt ei ehkä astu enään.. :D mutta siis kysymys tosiaan oli, ketä sä mahdollisesti suosittelisit kouluratsastajana? Niin ja siis tamman suvussa on kumpaakin, mutta tamma selkeesti estepuolen, pitkä ja kapee eikä luonnostaan kokoa itseään kovinkaan hyvin, tän takia siis massiivisempi ori, jolla ois tosissaan liikettäkin (; kiitos jo etukäteen! Ja ihanaa lukea teidän menoa, oot todella hyvä ja taitava ratsastaja ja sulla on kyllä aivan mahtavat hepatkin, oon ehkä vähän kateellinen tollasista liitokavioista..! (;

  SvaraRadera
 5. Hei!
  Minulla on ollut nyt tälläinen haaste pyörimässä. Linkissä on ohjeet: http://haasteeth.blogspot.fi/2014/07/ensimmainen-haaste.html

  SvaraRadera
 6. Saako tehdä sulle bannereita? :)

  SvaraRadera