Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 18 juli 2014

Hyvä aloitus LappeenrannassaMatka tänne meni oikeen hyvin, vaikka olikin pitkä ( 7.5 tuntia ). Ollaan Zebben kanssa matkustettu yhdessä Westerlundien ja heidän Flying Heart hevosensa kanssa, ja ne tuli tosi hyvin toimeen ja seisoi kiltisti koko matkan ja asuvat nyt myös jabassa vierekkäin.

Eilen illalla käytiin sitten ratsastamassa isolla ruohokentällä, Zebbe oli todella vahva edestä, mitä se ei ole todella pitkään aikaan ollut, veikkaan että se johtui siitä avarasta tilasta kun oli niin paljon katsottavaa ja voihan se olla että ruohopohjakin vaikuttaa? En ratsastanut kuitenkaan kauan, kaikki askellajit läpi ja avut läpi niin lopetin ja käveltiin sitten vähän pidempään.

Tänään mentiin klo 08 aikoihin kisapaikalle ja käytiin Zebben kanssa tunnin aamulenkillä, ensin kierrettiin vähän metsää ja sitten ruohokentälle missä Zebbe sai myös syödä vihreetä. Se oli tosi väsyneen oloinen alkuun kun lähdin kävelemään mutta heräsi kyllä sitten, ei ole mikään aamuhevonen ;) herää hitaasti...


Hyvin ehdin siinä päivän aikana katsella kisoja, pestä varusteita ja puunata kaikki kamat kuntoon. Päätin tänäänkin mennä samalla strategialla kuin Haukiputaalla, lyhyt verkka. Verkkasin noin 30min mutta siinä kävelyt mukaan laskien ( noin 10min). Verkka- aika oli just sopiva, Zebbe oli kyllä tänäänkin aika vahva edestä ja se näkyi parhaiten käynnissä joka taas veti meitä alas jonkin verran. Muuten olin todella tyytyväinen sekä ravi- että laukkaohjelmaan, ei tullut mitään rikkeitä niissä. Tein tänään kyllä parhaat piruetit mitkä oon radalla tehnyt, oli hyvä veto tehdä niitä myös verkassa koska sain ne paljon paremmin läpi. Ennen en ole uskaltanut kun olen pelännyt että se heittää ympäri jos se ennakoi niitä mutta nyt tulee siihen verkkasuunnitelmaan muutos, enemmän piruetteja vaan :)


Meidän tulos 63.87% riitti seitsemänteen sijaan ja vihreä ruusuke sieltä tuli! Tämä oli TODELLA kovatasoinen luokka, joten olen enemmän kuin tyytyväinen ja niin superiloinen että Zebbe on nyt näin hienosti toiminut kisoissa! Huomenna ratsastetaan LähiTapiola Small Tourin osakilpailu eli Inter 1:stä, lähtö oli joskus 16-aikoihin joten leppoisa päivä tulossa taas. On niin kiva kun saa oikeasti nauttia kisoista eikä koko ajan stressata. Zebbekin on supertyytyväinen kun saa niin paljon huomiota :)

2 ruusukettä meidän huippuseuraan, Jassa & Marko ( Weltmarck) sijoittuivat upeasti kolmannelle sijalle :)
14 kommentarer

 1. Onnea ja tsemppiä huomiselle!

  SvaraRadera
 2. Ihana nähä teidät mein kaupungissa! :)

  SvaraRadera
 3. Tsemppiä kisoihin!
  Muuten, olen jo monta päivää googletellut, miten pitkät hiukset tulee laittaa kiinni seurakoulukisoissa. Millainen nuttura pitäisi tehdä ja onko hiusverkko liian hieno seurakisoissa?
  Olisi myös kiva jos tekisit erilaisista kisakampauksista postauksen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://ponitarinoita.blogspot.fi/2012/12/joulukalenteri-luukku-2-nuttura.html kannattaa katsoa tuo video!

   Radera
 4. Zerleone on kyllä mielettömän kaunis hevonen!

  SvaraRadera
 5. Oletko huomannut, että istut kisoissa (kuvien perusteella) paremmin? :D
  Muistelisin, että joskus talven-kevään aikana jossakin postauksessa jossa olit ollut uudella (?) valmentajalla olitte kiinnittänyt huomiota siihen, että sisäkäsi ei ratsastaisi taaempana kuin ulkokäsi? Oletko edelleen työstänyt asiaa vai "palannut normaaliin" :D Vai muistelenko ihan väärin.
  Kisakampauksia pitkähiuksiselle ratsastajalle olis kyllä mielenkiintoista nähdä.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä voi olla että sitä yrittää vähän kisoissa skarpata mutta luulen että vaatteet myös tekevät sen että näyttää siltä että istuu paremmin /huonommin, frakissa näyttää mun istunta aina parhailta :) kyllähän mä koko ajan yritän työstää istuntaa ja tulla paremmaksi, siinä on aina korjattavaa :)

   Radera
 6. Saakos siuta kuvata sunnuntaina?

  SvaraRadera
  Svar
  1. nyt sunnuntai meni jo mutta tottakai saa meitä kuvata :)

   Radera
 7. Teetkö kuvapostausta kisoista jos sulle tulee paljon kuvia? :)

  SvaraRadera
 8. Mitä hokkeja/nurmihokkeja näytät nurmikisoissa? Monet käyttävät talvihokkeja ja toisen kunnon pitkiä nurmihokkeja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyt mulla oli vaan talvihokit kannoissa, viimeks kun olin L-rannass akun Zebbe oli 7 mulla oli nurmihokit x4 per kavio, ei ollut hyvä kun kavio jäi liikaa kiinni ruohoon :/ Nyt oli just hyvä noilla kantahokeilla ja riitti ihan talvihokit vaan :)

   Radera
  2. Kiva kuulla erilaisia mielipiteitä, kiitos vastauksesta :)
   Tosi moni tutuistani käyttää vielä niitä pidempiä nurmihokkeja, kun itse ajattelin mennä keskitiellä ja laittaa lyhyet nurmihokit kantoihin. Hyvä kuulla, että periaatteessa niillä talvihokeillakin voisi pärjätä.

   Radera