Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 28 juli 2014

JumppapäivätHevosilla on eniten näitä "jumppapäiviä" viikko-ohjelmissaan, varsinkin Zebbellä. On tärkeää muistaa että kun treenaa jotain lajia niin oikeastaan ne tärkeämmät treenit ovat ne jotka tukee sitä lajia eikä niin paljon se itse lajin treenaaminen. Kouluratsastuksessa kaikinta tärkeintä on se perusratsastaminen ja hevosen notkistaminen jotta se pystyy tekemään vaaditut liikkeet mahdollisimman laadukkaasti. 

 Hevosta ei voi ratsastaa kisamuodossa joka päivä vaan enemmänkin matalemmassa muodossa koska se on hevoselle parempi tapa työskennellä eikä rasita sitä samalla tavalla.

Kun mä jumppaan mun hevosia ratsastan niitä paljon eteen-alas muodossa, teen paljon siirtymisiä, kaarevia uria, väistöjä, ja vastalaukkoja. Välillä taivutan vähän enemmän ja yritän myös venyttää askelta ja välillä lyhentää. Samalla tarkistan että hevonen kuuntelee mun apuja herkästi ja hyvin ja että se oikeasti kantaa selän yli. 

Mulle on tosi tärkeää että hevonen reagoi nopeasti pohkeeseen ja että se on kevyt kädelle. Jos se on joskus vahva tai ei kuuntele, herkästin sitä opettamalla sen olemaan herkkä pohkeelle. Tässä pitää itse olla todella nopea eikä missään vaiheessa tyytyä esim siihen että jos pohje laitetaan kiinni hevonen ei reagoi. Sen on aina reagoitava muuten ne oppii nopeasti että ei tarvitse tehdä mitään vaikka pohje laitetaan kiinni. 

Näitä jumppa- ja perusratsastuspäiviä teen pari viikossa ja aina hevoset ovat seuraavana päivinä olleet todella kuuliaiset ja letkeitä ratsastaa :)

9 kommentarer

 1. Tämmöset postaukset on mulle nyt hyödyllisiä, kun suunnittelen yhelle hepalle viikko-ohjelmaa. Pitäis miettiä, että miten paljon kevyita päiviä yms..

  SvaraRadera
 2. tää oli hyvä tietää koska itselle kohta tulossa vaativan tason kouluhevonen ja kun aina ei vaan voi mennä mun ''kisa-aivoilla'' niin just tämmösia jumppa päiviä pitää tehdä paljon jotta hevonen pysyy kondiksessa.. Saa nähä mite meillä rupee menemään :p Tästä oli paljon apua :)

  SvaraRadera
 3. Mitä teet silloin jos hevonen ei reagoi pohkeeseen lähestulkoon mitenkään? Miten hevosta saisi herkistettyä pohkeille?

  SvaraRadera
 4. Miten opetat hevoselle olemaan herkkä pohkeelle?

  SvaraRadera
 5. Hei, voiko sinulle tehdä bannereita/bannerin? :) Olisin innokas tekemään.

  SvaraRadera
 6. Kiitos hyvästä postauksesta. Nuo jumppapäivät olen itsekin kokenut äärimmäisen tärkeinä omalla jäykkyyteen taipuvaiselka ratsullani. Lisäksi viikko-ohjelmaamme kuuluu paikkoja avaavaa ja päätä tuulettavaa maastoilua metsäpoluilla, mäkiä kiipeillen ja reippaasti laukaten. Kokoavaa kisamuototy kentelyä tulee vain 2-3 kertaa viikossa. Itse uskon, että vaikka hevosella olisi superrautainen fysiikka, mikään heppa ei pidemmän päälle kestä jatkuvaa pumputtamista samSsa muodossa.:)

  SvaraRadera
 7. Hei! Saako postauksia toivoa? :)
  Toivoisin sinulta käytännön postauksia esim ratsastusharjoituksistasi ja käytännön vinkkejä, esim. miten ratsastaa eteenpäinpyrkimys, miten hiotaan hevosen liikkeitä isommiksi ja ylöspäin, vinkkejä esim väistöihin, avoihin, sulkuihin, vaihtoihin jne. Nämä olisivat varmasti monelle todell hyödyllisiä! Kiitti!

  SvaraRadera
 8. Moikka! Huomasin susta ja Zebbestä kuvia täällä (Lappeenrannan Kansallisista c:) : http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2014/07/kuvia-kansallisista-ja-vanha-video.html

  SvaraRadera
 9. Miten saat pidettyä hevosten harjat noin hyvässä kunnossa?!?

  SvaraRadera